jinjin, weTravel için haritayı bende yapamamıştım. ilk sayfadan Sivas haritasını indirip yükledim. sende Sivas haritasını dene içinde Tokatta var, bir bak belki işini görür.
Bayağı karışık ve uğraş gerektiren bir işlem ama elinize emeğinize sağlık gerçekten java telefonlar için bir nimet bu olay
merhaba bn yeni aldıgım lg gc900 telefonuma kurdum bu programı herşey tamam fakat haritayı göremiyor.ayarlardan haritayı ankara olarak seçiyorum (figure'un ankara haritası linkindeki map) fakat haritayı bulamıyor kendi demo haritası gözküyor fakat ankara yı seçtiğimde sadece sarımsı bi zemin üstünde yeşil bir ok görüorm.eğer we travelı yapabilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.bu arada navigasyon programı olrak başka bi program kullanan varsa söyleyebilirmi? teşekkürler şimdiden
Herkese selamlar samsung corby pro kullanıcısıyım we-travelın linkteki 0.9.12 ve daha sonradan eklenen 0.9.08 versiyonlarını aynen söylenildiği gibi telefonuma yükledim ankara haritasını deniyorum fakat haritayı göremiyorum bir çok kişinin başına gelen sarı ekran yeşil ok sorunu bende de geçerli. dosya konumları vs. gibi şeyleri tek tek kontrol ettim herşey anlatıldığı gibi yapıldı fakat harita görüntülenemiyor. yardımcı olursanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: tilke2003
Herkese selamlar samsung corby pro kullanıcısıyım we-travelın linkteki 0.9.12 ve daha sonradan eklenen 0.9.08 versiyonlarını aynen söylenildiği gibi telefonuma yükledim ankara haritasını deniyorum fakat haritayı göremiyorum bir çok kişinin başına gelen sarı ekran yeşil ok sorunu bende de geçerli. dosya konumları vs. gibi şeyleri tek tek kontrol ettim herşey anlatıldığı gibi yapıldı fakat harita görüntülenemiyor. yardımcı olursanız sevinirim
CORBY PRO da ANKARA MAP denendi test edildi
NO MAP HATASI SORUNU :
programı çalıştırdıgında yukarıda NO MAP yazıyosa mapi yanluış atmıssın demektir.
maps/Ankara şeklinde atılıcak ama ankara mapi indirdiğinde ANkara klasorunu içinde bir ankara klasoru daha var
Yani şöyle olucak maps/Ankara/0 yada 1 yada 2 adında klasorler olmalı BUNA DİKKAT EDİN...
maps/Ankara/ankara şeklinde içiçe attıysan NO MAP HATASI ALIRSIN
EKranın sarı olması ve ekranda yeşil ibrenin bulunması SORUNU :
9 zoom out 3 zoom in diye hatırlıyorum. 9 a sürekli basın ATLAS gelene kadar Atlasdan Türkiyeyi bulun Ankara mapini ayraladıysanız options-dan
Ankaraya 3 ile zoom in yapın SORUNU HALLETMİŞ OLURSUNUZ.
AYRICA GPS BAĞLANDIGINDA ZATEN OTOMATİKMEN EKRANDA SADECE YEŞİL İBRE VE SARI ARKAPLAN OLMAZ. KENDİSİ HARİTADA YERİNİZİ BULUR. AÇIK ALANA ÇIKIP PROGRAMI ÇALIŞTIRIN
No Map hatası almama rağmen sarı ekran yeşil ok muhabbeti olmuştu. dışarı çıkıp hiç denemedim birde oyle deniyeyim bir sorun olursa yazarım tekrardan.
quote:
Orijinalden alıntı: tilke2003
No Map hatası almama rağmen sarı ekran yeşil ok muhabbeti olmuştu. dışarı çıkıp hiç denemedim birde oyle deniyeyim bir sorun olursa yazarım tekrardan.
GPS değilde evde mapi gezmek istiyosan o ekrandan 9 zoom out 3 zoom in tusları ile kurtulabilirsin
Sürekli 9'a bassssss
Sony Ericsson W995' teki sorunlar çözüldümü acaba ?
Aydın haritası varmıydı acaba hazır biyerlerde.
uzun zamandır internetimde sorun vardı. gps le ilgili görüşlerimi belirtemedim. GPS sorunsuz bir şekilde çalışıyor bazen prpgramda takılmalar oluyor fakat dış mekana cıkınca cok rahat uyduya bağlanıyor. yardımlar ve program için cok teşekkür ederim
izmir haritasını attım programa ama göstermiyor sorun ney acaba.
arkadaşlar ilk entry deki konya map linki ölmüş birisi tekrar upload edebilirse çok sevinirim hiç bi yerde bulamadım
quote:
Orijinalden alıntı: eko31068
haklı olabilirsin ama 1 gb olsa benim notebookla yapmam günler alır. pc'ne güvenen yapsın:)
MFKsivas arkadaşım teşekkürler deneyeceğim bu şekilde. peki sokak isimlerini nasıl buluyorsun. Büyük- küçük harf, türkçe karakter durumu nasıl?
tüm türkiye haritası soruna gelince basit bir hesaplama yaptım ;
Türkiyenin yüzölçümü 783,562 km2 istanbul'un yüzölçümü 5.712 km² yani Türkiyenin yaklaşık %1 yüzölçüme sahip (tam rakam %0.73)
istanbul haritası 42.2 mb 'tı. Tüm Türkiye haritası bu durumda 4.220 mb olacaktır.(4,22 gb)
ayrıca istanbul haritasını benim notebook'la yaklaşık 3 saatte yapabildim. Tüm Türkiye için 300 saat yani 12,5 gün gibi bir süre gerekir.benim notebook patlar bu durumda
Hesaplamalarım doğru ise bu durumda beni aşar, telefonu kasar:) hatta patlatır :))
sokak isimlerini girerek tarif almanın bir yolunu bulamadım.bir çok denemeler yaptım fakat sadece poi'lerle tarif alabiliyorum. bilmiyorum sorun bende mi programda mı?
tüm Türkiye haritası oluştur ma olayına gelince; bence hesap hatası yapmışsın. çünkü Sivas yüzölçümü olarak Türkiye'nin 2. büyük ili ve Figure arakadaşın yaptığı Sivas haritası sadece 17.6MB. Yani büyüklük yüzölçümünden ziyade ildeki poi, sokak vs. yoğunluğuyla alakalı bence ve Türkiye'nin 5'de 1 nüfus yoğunluğuna sahip İstanbul sadece 42.2 MB ise Tüm Türkiye en fazla 1GB olur gibi geliyor bana. Fakat ben hiç harita yapmadım, yapımın zorluğu ve uzunluğu ne olur bilmiyorum. ayrıca telefonu kasar mı? diye düşünüyorum.
Hocam senin yaşadığın tüm bu sorunları ben de yaşadım. senin ve diğer arkadaşların yazılarını okuyarak çoğunu aştım; fakat sokakları görüntülemede hala sorunlar yaşıyorum. demo haritada sorun yok, hızımı falan hepsini hesaplıyor. fakat sarı ekranı aşamadım. sanırım benim yaptığım haritadan kaynaklı. bi uyum sorunu var. bi de garmin 2009.02 mapsource ile harita yapmak istediğimde bil.daki prog. şehirlerin kullanılabilir olmadığı uyarısını verio ve harita yapamıyorum. senin verdğin linkte harita silinmiş. rica etsem senin yaptıüğın ist haritasını tekrar yükleyebilir misin? emeği geçen herkese teşekkürler
sony ericsson aino da çalışırmı bu program?
selamlar programı yeni aldığım samsung monte cep telefonumda deniyorum fakat tüm yazanlara dikkat etmeme ragmen haritayı görüntülemeyi beceremedim.sorun ne olabilir hiç bi fikrim yok yazdıklarınızı denedim :/
RocKing, senin yaşadığın problem sanırım benimki ile aynı. ben de monte.de deniyorum. tüm anlatılanları yaptım ama sanırım harita ile ilgili diye düşünüyorum.
nuvanza model yeni diye olabilir sonradan aklıma geldi.bunlar daha yeni çıktı gibi uyumsuzluk problemi de olabilir desteklemiyo bazı dosyaları galiba.
bende samsung corby pro da deniyorum istanbul map ini
v0.9.12 we travelin versiyonu. yeşil ışık yanıyor fakat 9 ile uzaklaştıgımda atlas geliyor iyi hoş. türkiyeyi görüyorum yakınlaşırken istanbulu göremeden no data yazısı geliyor. fakat bunu şuan yükleyip denediğim için hiç dışarıda denemedim. bide bilgisayardan yapılan vesveseler var. onların hiç birini yapamadım çünkü mysql programını yükleyemedim bir hata verdi işletim sistemimde wisadır.menuden gps ayarlarına giriyorum ve seçenek olarak GPS yok ( yer seçin ) bunu seçiyorum tıkladıgım zaman Şehir adı girin diyor. ve aşagıda sanki önceden eklenmiş haritaların olması gerektiği gibi bi yer var ve orada tek olarak sadece <Yok> yazıyor şehir adı girsem bile nafile olmuyor orda Yok un altında şehir isimleri olması lazım ama ben burda tıkandım.
arkadaşlar ben samsung s7350 kullanıyorum.....programı kurdum çalıştırdım ankara haritasını yükledim her şey tamam derken aslında uğraşlarımın ve indirdiğim herşeyin boşa gittiğini gördüm....çünkü istediğim hiç bir yere yönlendirmiyor cihaz aradığım en merkezi yer örnek kızılay gmk çankaya ulus hiç bir yeri bulmuyor ben elimde gidebiliyorum oralara ama önemli olan cihazın aradığım yeri bulması ve beni yönlenditmesi ama olmuyor vasa yardım edebilecek bir arkadaş yardımlarınızı bekliyorum...........