Şimdi Ara

Java Konusunda bir soru daha sormak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizler sayesinde bazı şeyleri öğrendim önceki konuda mod almayı bir türlü becerememiştim şimdi rahat bir şekilde yapıyorum ancak aklımda bir sistem var bir türlü kafamda kurup bilgisayarda uygulayamadım.

Mesela şöyle söyliyeyim ben şimdi komut bölümüne "Merhaba Hoşgeldiniz" Yazdırdım enter'e bastıktan sonra "Sisteme giriş yapmak istiyormusun?" gibisinden bir şey getirmesini istiyorum karşılığında E veya H diyip geçiş yapmak istiyorum if else ile ancak bir türlü beceremedim nasıl geçiş yapılacağını.

Örnek olarak şöyle deniyorum ama bir türlü geçiş yapamıyorum tam bilgim olmadığından dolayı;

class EkranTest  
    {
    public static void main (String args[]) throws Exception
    {
    int hosgeldin, sistem, e;

System.out.print("Hosgeldin");
    hosgeldin = Keyboard.readInt();
    //burada enter'e basip gecis yapmayi istiyorum.
    System.out.print("Sisteme giris yapmak istiyormusun?\nE, H ?");
    sistem = Keyboard.readInt();
    }
    }

if else konusunda sanırım halledebilirim diye düşünüyorum ama sadece şu geçiş olayını beceremedim yardımcı olursanız çok makbule geçer.
    Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 1 Ekim 2011; 23:02:46 >

• İçine E veya H koyacağın bir değişkeni double değil de, String olarak tanımla bence
  • Merhaba.Ben size nasil bi yol izleyeceginizi soyleyeyim ,sonrasini siz zaten yanlis yapa yapa bulursunuz.Yinede yapamazsaniz kod kisminda da yardimci olmaya calisirim.

Oncelikle klavyeden girilen degeri bi degiskende tutmaniz gerekiyor.Daha sonra klavyeden aldiginiz ve degiskene atadiginiz bu deger uzerinden dediginiz gibi if-else if ile sorgu yapmaniz gerekiyor.Eger girilen deger E 'ye esitse Hosgeldiniz yaz,eger H 'ye esitse Gule Gule yaz gibi..

Not: Yukarda if-else if yapisindan bahsettim,if-else ile karistirmayin sakin. if-else if,normal if-else yapisindan biraz farkli,if-else 'de dogru veya yanlis olmasina gore bi sorgulama yapiliyor. if-else if 'de ise girilecek olan degerlere gore yapilmasi gerekenleri kendimiz belirliyoruz. Switch-case yapisina benzetebiliriz.Peki neden if-else degilde if-else if kullandik,cunku kullanicidan bir deger girmesini istiyoruz ve klavyede iki tane tus yok,dolayisiyla kullanici bircok farkli karakter girebilir,biz E ve H girmesi durumunda yapilacaklari progamda yaziyoruz.Umarim anlatabilmisimdir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numan1941 -- 1 Ekim 2011; 21:35:39 >

•  
    import java.util.Scanner;

public class EkranTest {

public static void main(String[] args) {

//double hosgeldin, e;
    String sistem;

System.out.print("Hosgeldin");

Scanner Keyboard = new Scanner(System.in);
    while(!Keyboard.nextLine().equals(""));

//burada enter'e basip gecis yapmayi istiyorum.

System.out.print("Sisteme giris yapmak istiyormusun?\nE, H ?");
    sistem = Keyboard.nextLine();

if(sistem.equalsIgnoreCase("E"))
    System.out.println("Sisteme girildi");
    else
    System.out.println("Sisteme girilemedi");

}

}

Klavyeden input alabilmek için Scanner adlı classı kullanmak lazım. Enter tuşunu beklemek için aslında orda daha farklı classlar kullanmak lazım, örneğin "Key Listener" gibi fakat şu an yeni başladığını düşünerek daha kolay bir yöntem ile göstermek istedim.

• Arkadaşlar ikinizede teşekkür ederim ancak henüz yeni başladığımdan scanner olayını tam bilemiyorum benim yöntemimle olmayacak galiba? Anladığım kadarıyla klavyeden bir girdi bilgisi almak için scanner'in mutlaka kullanılması gerekiyor değil mi?

Numan dostum biraz daha açabilirmisin olayı tam olarak çözemedim ama senin dediğin gibi şu an uygulamaya çalışıyorum deneme yanılma mantığıyla.

Bu arada yukarıdaki kod'u aynı şekilde uyguladım ama algılamadı acaba birşeyi tanıtmam'mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 1 Ekim 2011; 21:46:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Arkadaşlar ikinizede teşekkür ederim ancak henüz yeni başladığımdan scanner olayını tam bilemiyorum benim yöntemimle olmayacak galiba? Anladığım kadarıyla klavyeden bir girdi bilgisi almak için scanner'in mutlaka kullanılması gerekiyor değil mi?

Numan dostum biraz daha açabilirmisin olayı tam olarak çözemedim ama senin dediğin gibi şu an uygulamaya çalışıyorum deneme yanılma mantığıyla.

Evet scanner classı kullanman şart şu anda.

Kullanımı oldukça kolay aslında. Scanner classı kullanılması için yapılması gerekenler:

Açtığımız class ın en üstüne şunu ekliyoruz:

Daha sonra classımızın main metodu içinde bir Scanner objesi yaratıyoruz. Sen mesela Keyboard demişsin onu kullanalım:

Daha sonra Keyboard objesiyle istediğimiz methodları çağırabiliriz, örneğin:

int x = Keyboard.nextInt() - > Klavyeden int rakamı girilmesini bekler.

• quote:

Bu arada yukarıdaki kod'u aynı şekilde uyguladım ama algılamadı acaba birşeyi tanıtmam'mı gerekiyor?

Class ın en üstüne

eklemeyi unutmuşsun gibi geldi bana ama öyle mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 İçin Ufak Bir Soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Java Konusunda bir soru daha sormak istiyorum

Sağdaki bölümde benim yaptığım soldakinde seninki var sen import'u koy dediğinde koydum ama gene hata mesajı aldım. Benim gittiğim kursum cd'de keyboard girdisi bilgisini vermişti(keyboard.java) acaba onun yüzünden çalışmıyor olabilirmi? Biz çünki herşeyimizi Keyboard.readInt ile yazdırıyoruz youtube'dan da video izliyorum arada ama hiç biri bu bizimki gibi yapmıyor scanner ile yapıyorlar. Şimdi eclipse programıyla çalıştırdığımda senin yaptığın kod'u görmekte ama.

Bu arada benim yaptığım if else örneğine hiç bakma sakın deneme yanılma yapıyorum acemilik işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 1 Ekim 2011; 22:13:32 >

• quote:

Arkadaşlar ikinizede teşekkür ederim ancak henüz yeni başladığımdan scanner olayını tam bilemiyorum benim yöntemimle olmayacak galiba? Anladığım kadarıyla klavyeden bir girdi bilgisi almak için scanner'in mutlaka kullanılması gerekiyor değil mi?

Hocam soyle anlatmaya calisayim.En basta String olarak iki tane degisken tanimla ve bunlar E ve H degerlerini alsin.(String e="E"; String h="H"; gibi) Bi tanede yine String girilenDeger adinda bir degisken olustur,bu bizim klavyeden alacagimiz deger olacak.Bundan sonra if ile sorgulama yapicaz.Eger girilenDeger,e degiskenine esitse Hosgeldiniz yazdir,eger degilse,h 'ye esitse Gule Gule yazdir gibi.Kullanimini asagiya yaziyorum

if(sorgulama)
    {
    yapilacaklar
    }

else if(sorgulama)
    {
    yapilacaklar
    }

• quote:

Sağdaki bölümde benim yaptığım soldakinde seninki var sen import'u koy dediğinde koydum ama gene hata mesajı aldım. Benim gittiğim kursum cd'de keyboard girdisi bilgisini vermişti(keyboard.java) acaba onun yüzünden çalışmıyor olabilirmi? Biz çünki herşeyimizi Keyboard.readInt ile yazdırıyoruz youtube'dan da video izliyorum arada ama hiç biri bu bizimki gibi yapmıyor scanner ile yapıyorlar. Şimdi eclipse programıyla çalıştırdığımda senin yaptığın kod'u görmekte ama.

Bu arada benim yaptığım if else örneğine hiç bakma sakın deneme yanılma yapıyorum acemilik işte

Bu satırda senin gösterdiğin resimde Scanner lar küçük harfle yazılmış " scanner ". Büyük harf olması lazım onların
    Sizin kursunuz "Keyboard.java" adlı class hazırlamış anlaşılan, içini açıp bakarsan metod larda Scanner classlarını kullandıklarını görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventg -- 1 Ekim 2011; 22:17:24 >

• bu arada neden notepad++ ı kullanıyorsun? orda derlemek zor olmuyor mu? eclipse veya netbeans öneririm. başlangıç için daha kolay bir uygulama geliştirme ortamı.
  • numan1941 N kullanıcısına yanıt
    Bir problemi çözmek için iki-boyutlu bir dizi kullanın. Bir şirkette 4 adet satış temsilcisi vardır (1-4) ve bu temsilciler, 5 farklı ürünü pazarlamaktadırlar (1-5). Günlük olarak, her satış temsilcisi satılan farklı tipte her ürün için bir fiş düzenlemektedir. Her fişte:
    1. Satış temsilcisi numarası
    2. Ürün numarası
    3. O gün içerisinde satılan ürünün dolar cinsinden miktarı
    Her satış temsilcisi, günlük olarak 0-5 adet fiş düzenlemektedir. Son ayın tüm fişlerini kullanarak, geçen ay yapılan tüm satışların bir özetini çıkartan bir program yazınız. Yapılan tüm satışlar, sales isminde iki boyutlu bir dizi içerisine kaydedilmelidir. Geçen ayın satışlarını işledikten sonra, sonuçları bir tablo halinde yazdırınız. Tablo, ilk satırda satış temsilcileri, ilk sütunda da ürünler bulunacak şekilde düzenlenmelidir. Herhangi bir satırın toplamı, o üründen geçen ay içerisinde yapılan satışın hesaplanmasını, her sütunun toplamı da, satış temsilcilerinin o ay içerisinde yapmış olduğu satışın hesaplanmasını sağlamaktadır. Çıktınızda her satırın sağında ve her sütünün altında toplamların yazılacağı birer hücre bulunmalıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.