Şimdi Ara

Java kitap önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: B_ilim

quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

dikkat edin, ha bre "bol örnek" diyor. niye biliyor musunuz? çünkü kitabı okumuyor. derdi yazıları atlayıp örnek toplamak.
    kitap öyle okunmaz. örnekten önce uzun yazılar var ya? hah, işte onları okuyacaksın esas. o yazıları atlayarak hiçbir şey öğrenemezsin. sadece örnekleri ezberlersin.
    örneklerin amacı öğretmek değil, sadece pekiştirmektir. zaten iyi kitaplar herşeyi en fazla 1-2 örnekle anlatır.

okudun, anlayamadın. tamam, başka kitaba bak (işte internetin nimetleri). gene anlamadın. başka bir kitap daha... 4 oldu, 5 oldu, ondan sonra artık bırak bu işleri, sana göre değil.

Head First serisini de hiç sevmem. öyle karikatürle, fotoğrafla, boyama kitabı edasıyla bu işler olmaz.

Benim bol örnek istememdeki amaç o değil. Benim amacım konuyu okuyup örneklerin amacını öğrenerek kendime görev oluşturmak ve örneğin amacına göre yazılımı oluşturmaya çalışmak. Oluşturamazsam o konuyu örneklerle anlamaya çalışmak. Ben hiç bir zaman ezber yapmadım ve zaten Ezberim kötü onun için İngilizcem az. Kısaca örnekleri cevap anahtari gibi kullanacağım. Aynı zamanda bana lütfen adam demeyin. Ben 14 yaşındayım. Büyük ihtimal Cogumuzdan küçüğüm.

önce ingilizce öğren eğer hevesliysen %80 ingilizce %20 java öğren. kaynakların çoğu ingilizce, türkçe blog ve kitaplar çoğu zaman yetersiz kalıyor.

• quote:

dikkat edin, ha bre "bol örnek" diyor. niye biliyor musunuz? çünkü kitabı okumuyor. derdi yazıları atlayıp örnek toplamak.
    kitap öyle okunmaz. örnekten önce uzun yazılar var ya? hah, işte onları okuyacaksın esas. o yazıları atlayarak hiçbir şey öğrenemezsin. sadece örnekleri ezberlersin.
    örneklerin amacı öğretmek değil, sadece pekiştirmektir. zaten iyi kitaplar herşeyi en fazla 1-2 örnekle anlatır.

okudun, anlayamadın. tamam, başka kitaba bak (işte internetin nimetleri). gene anlamadın. başka bir kitap daha... 4 oldu, 5 oldu, ondan sonra artık bırak bu işleri, sana göre değil.

Head First serisini de hiç sevmem. öyle karikatürle, fotoğrafla, boyama kitabı edasıyla bu işler olmaz.

100 cevap atsan bir konuya, 10 tanesinin dahi konu sahibine bir sekilde faydali olacagini sanmiyorum. Iyi kitap en fazla 1-2 ornekle anlatir gibi içi boş aforizmalar da cabasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ben senin gibi "cout object-oriented degildir" diye saçmalayıp sonra da ukalık etmiyorum

burada çocuklara göre cevap verilmesi neden senin için o kadar önemli? sen çocuk musun? çocuk bakıcısı mısın? yazılım geliştirme çocuk işi midir?

evet, buranın genel ziyaretçileri çocuklar. sorulardan belli. öyleyse ziyaretçileri ürkütmemek neden senin için bu kadar önemli?
    açıkça söylesenize biz buranın çalışanlarıyız diye.. DH için çalışanlar buraya mesaj attığında logosunda açıkça görünsün. niye saklanıyorsunuz? hile, hurda, sahtekarlık değil mi sanki herhangi biriymiş gibi gelip konular açmak cevap vermek? sahtekar adama ben neden saygılı olmak durumundayım?

C# hukuki olarak multi-platform dur seklinde sacmalayan da sensin. Hatirladigim son zirva da "kaliteli kitap max 1-2 ornek icerir" gibi. Bunlar ici bos ve manasiz. Hukuki olarak multi-platform olmak...Kitabin iyi olmasinin gostergesi olarak ornek sayisinin azligi.

C++ tam olarak Object oriented bir dil degil. Cout << kullanarak OO yapmis olmuyorsun. namestpace std; include edeceksin de, sonra cout yapip onun da "<<" operatorunu overload etmesinden yaralanacaksin da print edecek. Bu kullanisli mi ? Evet. Object oriented mantigina aykiri mi ? Evet. istedigin kadar cirpin, boyle. O zaman da demek istedigim buydu, simdi de bu.

Kime saygi duyacaginin karari sana ait, bana ahkam kesmek dusmez. Ben zaten bunu elestirmiyorum. Ofansif, dayanaksiz ve cogunlukla yazdigin kisiye ya da okuyana bir sey katmayan seyler soyluyorsun. Bu konuyu ele alalim, konu "Java icin kitap tavsiyesi" , bak bakalim kac tane kitap tavsiye etmissin ve kac tane mesaj yazmissin.

Iyi kitap boyle olur, blog soyle olur, API varken kitap nedir, resimle bu is olmaz, sahtekarsiniz minvalinde gidip geliyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepinize verdiğiniz kaynaklar ve tavsiyeler için teşekkür ederim. Bunları değerlendirecem.
  • Son öneri yabancı kaynaklar çok detaylı anlatıyor. Kafan karışabilir ancak işinin temel mantığını veriyor. Türkçe kaynaklar da detayı bilmediklerinden mi yayın evi baskısında mı mantığı vermeden formülize ediyor.
  • Türkçe kaynak arıyorsan bulabileceğin en iyi kaynak Herbert Schildt'e ait. Daha detaylı ve iyi anlatanı bulamazsın. Yalnız bu kitaptan piyasada kalmadı diye biliyorum.

edit: Şansına bir tane bulabildimhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kitap-dergi-film-kaynak-bilgi-kitaplari-herkes-icin-java-se-7-herbert-schildt-baska-yerde-yok-260286520/detay/

kendim javayı bu kitapla öğrenmiştim, tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodmod -- 6 Ocak 2016; 11:27:24 >
  • quote:

kızdın
    çocukları boş bırakmayın, daha sık uğrayın. işinizi aksatmayın. hadi...

Yazık la tavırlara bak. İki terim öğrenmiş, burada millete laf yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.