Şimdi Ara

Japonya'da Araba Kullanımı ve Trafik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben baya küçük yaşlardayken (ilkokul son ya da ortaokul başları olabilir) TRT'de bir belgesel gibi bişey izlemiştim. Japon bir kız öğrenciyi ele alıyordu. Haftası nasıl geçiyor neler yapıyor filan. Cumartesi günleri de okula gidiyordu. Baya da ders çalışıyordu. Bütn bunların sonunda bi sınava giriyordu ve başarısız olmuştu. Bütün bunlardan o çalışması cumartesi de okul olması ve buna rağmen sınavda başarılı olamaması aklımda kaldı. Benzeri bir çabayı ülkemizde gösteren biri karşısına ekstrem biri çıkmazsa hep sınıf birincisi olur.
    Sürekli takip ettiğim bir Formula 1 forumunda Honda'da çalıştığını ve emekli olduğunu söyleyen biri vardı. Bu lise çağında birinn paylaştığı cad modellerini görünce "inanılmaz ben senin yaşındayken matematikten 5 almaktan başka bişey düşünmezdim" demişti. ( Ben hayatım boyunca matematikten geçmeyi düşündüm sadece )
    Diğer yandan okulla ilgili ivan illich'in ve bazı batılı yazarların kitaplarını ve sözlerini de hesaba katmak lazım. Okullar bazen de köreltici, koyunlaştıran, bir nevi kurulu düzenin istediği insanların oluşmasını sağlayan fabrikaya da dönüşüyor. Eğitim olayının üzerine çok çalışılması ve daha açık ve özgür olması gerekiyor.
    Neyse de sonuçta şu anda ilerde olan bütün ülkelerin oturmuş eğitim sistemleri ve dünyaya ün salmış okulları var. Bizde ise en iyi ünilerden mezun olanlar bile onların yanında tırt, ama dışarda çalışırsa yine de iş yapıyor Türkiyede kalırsa o kadar okumasını gerektirmeyecek işlerle uğraşıyor.
    Eğitim aileden başlar. Bu konuda da kadınların rolü çok büyük, çalışkan güzel huylu temiz çocukların temeli aile. Ama kafelerde yüz tane erkek arkadaş değiştirip keyif yapmakla yaşamını geçiren modern kızların çocukları da daha fazlasını olamaz. Eğitimli kişilerin çocukları zaten diğerlerine göre olması gerektiği kadar olmasa da daha ilerde oluyor. Bunları görmek için özel bir araştırma gerekmiyor.
    Ama garip bir durum da var. Mesela ben Ankara'ya gelirken memur şehri insan standardı yüksektir diye düşünüyordum. Türkiye'de gördüğüm en geri kalmış şehir insan olarak. Aslında şehir olarak da... Buradan memuriyet elde edenlerin eğitimli olmadıklarını ve genellikle bulundukları yerlere dayı ile geldiklerini, bunun neticesinde de seviyenin en çok başkentte düştüğünü çıkarıyorum ben.
    Öğretmen olan bir akrabamız durumu kötü olan bir öğrencinin velisinin kendisine çocuğunu sınıftan geçirmesini yoksa başının ağrıyacağını tanıdıkları olduğunu söylediğini anlatmıştı. Aynı sınıftaki çalışan ve en azından sınıfını geçecek kapasitedeki öğrenciler yarın memur olduklarında aslında okulu bitirememiş olması gereken bu bebenin altında çalışacaklar. Zira onun tanıdıkları olan babası ona her kapıyı açacak. Böyleleri bu konuya mesaj yazıp medeni japonları eleştiren iki forumdaş gibi kendilerinin seviyesizliğne aldırmadan başkasını küçük görürler.
    şu da şurada dursun:
    quote:

İngiliz Büyükelçisi JaneMarriot, İngiliz Avam Kamarası’na “Arap Dünyasında Eğitim” konulu sunumunda yaptığı bilinen ama enteresan bir analizdir. Buna göre; “En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyorlar. İkinci derece mezunlar ise iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek birinci derece mezunların yöneticisi oluyorlar. Üçüncü derece mezunlar ise siyasete yöneliyorlar ve ülkenin siyasetçileri olarak birinci ve ikinci derece mezunlara hükmediyorlar.”
    Ya eğitimde tamamen başarısız olanlar! “Onlar da ordu ve emniyete katılarak siyaset ve iktisada tahakküm ediyorlar. Onları mevkilerinden indirip, isterlerse öldürüyorlar.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 20 Kasım 2018; 0:51:9 >

• cezaları 1000 liradan başlat
    üstüne zorunlu kamu hizmeti (lağım,demiryolu,maden) koy
    bak nasıl da kuzu oluyo bu millet
  • quote:

Orijinalden alıntı: pej

Türkiye 2.dünya savaşı sonrasında Güney Kore'den daha fazla kişi başı milli gelire sahipti.Ama eğitim seviyesi gerilerde idi. Şimdi de OECD ülkeleri arasında 45 ülkede hala en sonlardayız. Kendi dilinde okuduğunu anlamada bile sonlardayız. Yani yarım asır geçmiş kötü eğitim sistemi ile genlerimize işlemiş bir zeka geriliği oluştu artık.

Bunu Türkiye'de birçok durumda kişilerin davranışlarında gözlemlemek mümkün.Biraz kafa çalıştırılsa hem kendi hayatını hemde başkalarının hayatı kolaylaşacak ama yapamıyor, zekası yeterli değil çünkü.

Çoğu eğitim seviyesi düşük ailenin çocukları olan milli takım ile daha üst seviye aile çocukları basketbolcularımızın istikrarlı başarıları arasındaki fark ta bunu gösteriyor.

Alman okullarında okuyan Türk çocuklarının düşük okul başarıları da araştırmalar da bunu teyit ediyor. Almanya'da okul iyi, beslenme sorun değil, o zaman mesele zeka geriliği. Özellikle yüzyıllardır eğitim seviyesi düşük ve ikinci sınıf görüldüğü için özgüveni zedeli kadın kadının çocuğunda zeka geriliği oluşuyor.Kadını eğitmiş ve özgüvenini yükseltmiş toplumlarda bir kaç jenerasyon sonra çocuk zekası çiçek gibi açılıyor.
    Haber tarihi : 2007

'Afrikalılarla Avrupalıların zekâ seviyelerinin eşit olmadığını iddia eden ırkçı açıklamalarıyla büyük tepki toplayan Nobel ödüllü genetik bilimci James Watson'ın Londra Bilim Müzesi'nde yapacağı konuşma iptal edildi.'

Not: James Watson, 1962'de DNA'nın çift sarmallı yapısını keşfeden kişidir. Irkçılık tartışmalarından sonra üniversiteden atıldığını ve Nobel ödülünü sattığını biliyorum.

Haber tarihi : 2011

İnsan zekâsı, yüzde 50 oranında genetikBu sonuca, İskoçya'da 3 bin kişide yapılan bir araştırmayla varıldı. Buna göre, insanlardaki hafıza farklarının yüzde 40'ı ile problem çözme yeteneğinin yüzde 50'si, genetik yapıdan kaynaklanıyor.

Kaynak :

Haber tarihi : 2017

52 zeka geni keşfedildiABD’li bilim insanları, ilk kez zeka genlerini belirlemeyi başardılar.

Kaynak :http://m.gazetevatan.com/amp/52-zeka-geni-kesfedildi-1069701-saglik/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.