Bildirim
JACOBS Monarch Filtre Kahve 250gr A101 (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay
quote:
Orijinalden alıntı: Infinitum
quote:
quote:
Filtre kahve makinelerinde yapılabilir ama çoğu yerde bulabileceğiniz şu ürünlerle yapabilirsiniz. French press diye aratırsanız bulursunuz. Fotoğrafını çekmiştim:
@Paramedik 112
Ben de o yüzden bunu aldım. Çözünebilirlerden nispeten daha sağlıklı. Türk kahvesi bundan daha zahmetli, hem de günlük içilecek bir kahve değil. Bu kahve de çözünebilir değil. Sadece Türk kahvesine göre daha az öğütülmüş bir kahve. Dibinde tortusu kalıyor Türk kavesi gibi. French Press bardağında o yüzden süzgeç var. Belki bunun da zararı vardır bilemeyeceğim.
Bununla filtre kahve ayarında çekilmiş kahve ile kahve yapamazsınız.Çok ince olmuş olur.French Pressin çekilme kalınlığı filte kahveye göre iki kattan daha fazla kalınlıkta olması gerekir.
Hocam çekilmemiş türk kahvesini o ayarda havanda dövsem kullanabilir miyim? O şekilde kahve alma imkanım var. Dediğiniz gibi Jacobs süzgece göre biraz ince kalıyor french press yine de %95'i süzüyor. Az önce yine içtim tat anlamında Nescafe Classic'ten güzel.
Forumdaki Kahve Severler konusunda sormuştum ama cevaplayan olmadı.
Çekirdek kahve dovmekle Türk kahvesi olmaz. Sözen el değirmeni alıp onunla ayarını yapıp istediğiniz ayarda çekip farklı kahveler yapabilirsiniz. Türk kahvesini çekmek çok ince olduğu için biraz daha zor oluyor. Kahveye başlamak isteyenlere en iyi başlangıç tavsiyeleri French Press, Sözen El değirmeni veya delonghi kg79(türk kahvesi olmuyor) bunlar ile başlamak lazım.
Yok hocam demek istediğim, Türk Kahvesi adıyla satılan ürünü çektirmeden satın almak. Şu an çekirdekleri taze alma imkanım var. Türk Kahvesi yapmak için makinede çektirip alabilirim ama French Press için sordum. French Press dediğiniz gibi daha kalın partiküllü olmalı, ben de bunu havanda elde edebilirim diye düşünmüştüm. Alacağım kahvenin çuvallarında Brezilya'dan ithal olduğu yazıyor. Ben de bunu alıp öğüterek Türk Kahvesinden başka kahve yapılabilir mi diye sormuştum.
El değirmeni olayını biliyorum ama şu an ona bütçe ayıramam (aslında aşırı pahalı değil ama). Çünkü gerçek kahve içmeye başlarsam harcamaların sonunun gelmeyeceğini biliyorum :)
Havanda dövmek ile çok zor olur ve çokta sağlıklı olmaz. Bence 35-40 TL ye bir adet Sözen alın kendiniz taze kavrulmuş çekirdek alıp çekin. İnanın bir daha paket kahveye bakmazsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Filtre kahve makinelerinde yapılabilir ama çoğu yerde bulabileceğiniz şu ürünlerle yapabilirsiniz. French press diye aratırsanız bulursunuz. Fotoğrafını çekmiştim:
@Paramedik 112
Ben de o yüzden bunu aldım. Çözünebilirlerden nispeten daha sağlıklı. Türk kahvesi bundan daha zahmetli, hem de günlük içilecek bir kahve değil. Bu kahve de çözünebilir değil. Sadece Türk kahvesine göre daha az öğütülmüş bir kahve. Dibinde tortusu kalıyor Türk kavesi gibi. French Press bardağında o yüzden süzgeç var. Belki bunun da zararı vardır bilemeyeceğim.
Bununla filtre kahve ayarında çekilmiş kahve ile kahve yapamazsınız.Çok ince olmuş olur.French Pressin çekilme kalınlığı filte kahveye göre iki kattan daha fazla kalınlıkta olması gerekir.
Hocam çekilmemiş türk kahvesini o ayarda havanda dövsem kullanabilir miyim? O şekilde kahve alma imkanım var. Dediğiniz gibi Jacobs süzgece göre biraz ince kalıyor french press yine de %95'i süzüyor. Az önce yine içtim tat anlamında Nescafe Classic'ten güzel.
Forumdaki Kahve Severler konusunda sormuştum ama cevaplayan olmadı.
Çekirdek kahve dovmekle Türk kahvesi olmaz. Sözen el değirmeni alıp onunla ayarını yapıp istediğiniz ayarda çekip farklı kahveler yapabilirsiniz. Türk kahvesini çekmek çok ince olduğu için biraz daha zor oluyor. Kahveye başlamak isteyenlere en iyi başlangıç tavsiyeleri French Press, Sözen El değirmeni veya delonghi kg79(türk kahvesi olmuyor) bunlar ile başlamak lazım.
Yok hocam demek istediğim, Türk Kahvesi adıyla satılan ürünü çektirmeden satın almak. Şu an çekirdekleri taze alma imkanım var. Türk Kahvesi yapmak için makinede çektirip alabilirim ama French Press için sordum. French Press dediğiniz gibi daha kalın partiküllü olmalı, ben de bunu havanda elde edebilirim diye düşünmüştüm. Alacağım kahvenin çuvallarında Brezilya'dan ithal olduğu yazıyor. Ben de bunu alıp öğüterek Türk Kahvesinden başka kahve yapılabilir mi diye sormuştum.
El değirmeni olayını biliyorum ama şu an ona bütçe ayıramam (aslında aşırı pahalı değil ama). Çünkü gerçek kahve içmeye başlarsam harcamaların sonunun gelmeyeceğini biliyorum :)
Havanda dövmek ile çok zor olur ve çokta sağlıklı olmaz. Bence 35-40 TL ye bir adet Sözen alın kendiniz taze kavrulmuş çekirdek alıp çekin. İnanın bir daha paket kahveye bakmazsiniz.
Tamam hocam, buradaki çarşılarda bulabilirim sanırım, fiyatlara bakacağım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Bu gün aynı ürünü 14.5 a Migros'tan aldım kahve içemediğim gün yok denecek kadar az son 4 ayda. Yarın bi A101 e bakayım ben varsa zulalayım
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Extralarge
Gözünü sevdiğim 10 TL' ye kahve alıyorsun, 3 TL' ye SUCUK. O sucuğu kediye versen yemez. Kendinize yazık etmeyin.
piliç ise normal fiyatı_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: cakmaradyolog
Bu gün aynı ürünü 14.5 a Migros'tan aldım kahve içemediğim gün yok denecek kadar az son 4 ayda. Yarın bi A101 e bakayım ben varsa zulalayım
Hocam 4 aydır içiyorsanız az çok bilgi sahibisinizdir, beğenip beğenmediğinizi yazın mutlaka.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/57942743-32016-jacobs-monarch-500-g-2-50-indirimli-paketquote:
Orijinalden alıntı: alivebora
quote:
Orijinalden alıntı: bu_rock01
mıgrosta ıkılı paket 500 gr olarak 35 tl daha uyguna gelıyor yanı 1kg kahve 35 lıra
Link verirseniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_rock01 -- 11 Ocak 2017; 15:41:50 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/57942743-32016-jacobs-monarch-500-g-2-50-indirimli-paketquote:
quote:
Orijinalden alıntı: bu_rock01
mıgrosta ıkılı paket 500 gr olarak 35 tl daha uyguna gelıyor yanı 1kg kahve 35 lıra
Şimdi baktım 500gr 27 lira Migros'ta, link atar mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_rock01 -- 11 Ocak 2017; 15:42:14 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
Daha geçen migrostan 500 gramı 28 tlden aldım. _____________________________ -
çok kötü bir kahvedir. tavsiye etmem. _____________________________ -
-
Filtre kahve çekirdekleri kişiye göre değişir guatemalo,Colombia ,Etiyopya, costarica,Brezilya, arabic, yirgacheff bunlar aklıma gelenler hepsini denedim ve ben orta sert kıvamda çok fazla aromatik olmayan çekirdekler sevdiğimi farkettim ( Colombia ve Brezilya gibi...) bu jacops çekirdeği Bulgaristan menşeili arada alırım biraz aromatik gelir bana ekşimsi yani (asidik ) tad alıyorum. Bu fiyat gördüğü Zaman kahve severlerin addetmemeli gereken bi lezzet f\p çok iyi diyebilirim. Bundan sonra en ucuz ve tavsiyem kurulahveci Mehmet efendinin brezilyası :) _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: cakmaradyolog
Filtre kahve çekirdekleri kişiye göre değişir guatemalo,Colombia ,Etiyopya, costarica,Brezilya, arabic, yirgacheff bunlar aklıma gelenler hepsini denedim ve ben orta sert kıvamda çok fazla aromatik olmayan çekirdekler sevdiğimi farkettim ( Colombia ve Brezilya gibi...) bu jacops çekirdeği Bulgaristan menşeili arada alırım biraz aromatik gelir bana ekşimsi yani (asidik ) tad alıyorum. Bu fiyat gördüğü Zaman kahve severlerin addetmemeli gereken bi lezzet f\p çok iyi diyebilirim. Bundan sonra en ucuz ve tavsiyem kurulahveci Mehmet efendinin brezilyası :)
Bilgi için sağolun.
Hocam herkes farklı görüş belirtmiş, bu konu da birçok konu gibi kişiden kişiye çok değişken galiba.
Bugün denemek için French Press içine hem su hem süt ekledim. Ama sütü kaynar kaynamaz dökmüştüm. Kahveyi kaynar süt dökerek yaktığım için çok kötü bir tadı vardı. En iyisi sonradan eklemekmiş.
Tad konusunda yetkin olmadığımdan hala sizi kadar ayrıntılı yorum yapamıyorum. Tek anladığım 3ü1 arada gibi ürünlerden güzel olduğu. Buna başka sitelerde yumuşak içimli falan diyen olmuş, bu yumuşaksa sert içimlisi nasıl oluyor anlamadım :)
Kurukahveci'nin hangi ürünü acaba onu da yazar mısınız? Metal kutuda satılan mı? Yoksa sadece Brezilya menşeili olan hangi ambalajdaysa alıp geçmeli miyiz?_____________________________
-
Çözünebilir kahveler pek tavsiye edilmiyor ama en pratik çözüm tabii, bence ikisi de 3ü1 aradalar kadar zararlı değil.
Süttozu yerine süt kaynatıyorum, bence çok elzem bir ürün değil._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Paramedik 112
Türk kahvesinden başkası yalan. Çözünebilir kahveler çok zararlı.
Bu çözünebilir kahve değil hocam.
Çekirdeğin iri öğütülmüş hali.
Daha ince öğütülmüşü Türk Kahvesi._____________________________ -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

iOS
Android