Şimdi Ara

J.R.R TOLKİEN Mİ J.K ROWLİNG Mİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara2626

quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

Orijinalden alıntı: kara2626

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

quote:

şimdi tolkien abimiz bu işin babasıdır.
    her ne kadar rowling çok iyi olsa da harry karakteri mükemmel olsa da kendi içinde mükemmel.
    sıfırdan bir dünya kurması ve sonrakilere ilham olması tolkieni mükemmel yapmaktadır. bir de dilbilimci olması nedeni ile onu ayrı bir yere taşımıştır. kaldı ki silmarillion serisi az bir seri de değil.
    stephan king de var mesela o vda fantezi edebiyatında önemli.
    kara kule serisi az mıydı? harry potter çok popüler olsa da bence gileadlı roland karakteri de az değl. ihtiraslı ve yaptıklarının hesabını veren rorand karakteri seçilmiş çocuk harrycikten daha insana yakın gelmekte.
    hem harry serisi filmi ile olsun hem kitapları ile olsun bir seramoni ve starteji üzerine gitmiş. lotr ya da kara kule gibi eserler ise içimizdeki frodoları, yolgezerleri legolasları ve rolandları ortaya koymuştur.
    aslında harry arada çerez ya. ama asıl efsane yüzüklerin efendisidir.
    hem kusura bakmayın da hermione karakteri bence arwen karakterinin yanınabile gelmez. hermione hep kontrollü olmuşken arwen aşkın tutkusunu derinden hissettirir. yolgezer arwenin aşkı olmasa idi korkuya esir düşerdi.

hermonie dediğimiz karakter ilkokullu bebe , tüyleri havaya kaldırmayı felan başaran bir karakter. arwen akşamyıldızının ise arkasında koskoca elf tarihi var.

arwende sadece tarih yok.
    tutku da var.
    hermione de o yok.

Olayı arwene taşımak istemiyorum ama arwende valinoru görmüş noldorun kanı var. Filmde de kitapta da elf olmasının tesiriyle birlikte asilliği var. Hermonie değil eowyn ile karşılaştırılabilir ancak.

Daha önce de yazmıştım ama rowling tolkienin imzasını isteyebilirdi ancak. Koskoca bir dünyayı tasarlamış, dil oluşturmuş bir dehayla, olanın üzerine kurgu oluşturmuş birinin aynı kıyaslamada bulunması ayıptır.

aragornda tarih yok ama aynı tutku onda da var.
    rowling iyidir. hoştur. aslında tekrar tekrar da okunacak kitap. gene güzel yazmış hakkını yemeyelim.
    yalnız tolkien en sağlam yazarlardan birisi. onunla kıyaslaycaksam kara kuleyi kıyaslarım. o da acayip bir kitap. içinde kayboluyor insan.
    sahi o kitaba ne oldu ki? okumak lazım.
    ne olursa olsun. arwenlw aragornun yaşadıkları mükemmel.

Aragorn'un mu tarihi yok ? Silmarıllion 'u okudun mu acaba ? Koskaca Dunedain soyudan geliyor .

Ayrıca Tolkien'in kıyaslanacağı yazar bence sadece Robert Jordandır.

322 yıl yaşamış evet. ama gene de arwene göe genç değil mi? onu dedim ben.
    yoksa tab insana göre çok çok uzun yaşamış.
    ben tutkusu ile yaşının ya da tarihinin alakası olmadığını söylemek istedim. çünkü ne kadar çok yaşamış olursa olsun gene de arwene göre çocuk sayılmaz mı?
    ancak ne olursa olsun aradaki farkı giderecek tutkuyu yakalamışlar kaldı ki onların bu hevesini geçici sanan elrond onları ayırmaya çalışmadı mı?
    zaten onları bir arada tutabilen tek şey birbirlerine olan sadakatleri.
    robert jordan da iyi yazar. zaman çarkı efsanesi güzel.

Arwen'e gore evet cocuk sayılır ama eger kıtabları okuduysan Arwen cok arka planda Frodoyu falan o kurtarmıyo Aragorn ıse tam bır soylu ve kahraman olarak yansıtıyo yazar . Ama kıtapta ayırmaya calısmıyodu dıye hatırlıyorum ben velhasıl fılmde ıse Elrond Aragorn bır olumlu sen ıse olumsuzsun dıye karsı cıkıyodu.

arwen kendsi kitapta çok uğraşmıyor.
    yalnız şunu unutma. aragorn eğer arwenin kendisine sadakatini bilmese idi pek çok yerde pes ederdi.
    aragorna kuvvet veren o sevgi oldu. düştüğü zaman olsun sauron ona dikildği zaman olsun pek çok yerde aragorn normalde pes ederdi.
    kaldı ki elrond ona karşı çıkmamış diyorsun. ona hakkkındaki kaderi söylemesi onu nasıl yıktı? bu yeterince ağır bir şey değl mi?
    sen diyor bu iş bitene kadar bir kolcudan öteye gidemeyeceksin. evlenemeyeceksin mutlu olamayacaksın. aragornun tüm ataları evlenebilmişti. bu hak sadece aragornda kısıtlandı.
    elrond belki açıkça karşı çıkmadı ama dedikleri
    1. sen toysun. arwen senden yaşlı
    2. sen lanetlendin.
    3. zaman yok
    bir kere elfler babası bile olsa başka bir elfe açıkça karşı çıkamazlar. bunlar yetiyor zaten.
    onu geçtim arwene her seferinde engel olan, sen git. burada durma diyen bir baba zaten aragorna yeterince engel koymuş sayılmaz mı?
    denizin ötesinden geri dönüş yok. bundan öte ayırmaya çalışmak olur mu?

• soru mu tabiki J.R.R TOLKİEN USTAD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volume*

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

quote:

şimdi tolkien abimiz bu işin babasıdır.
    her ne kadar rowling çok iyi olsa da harry karakteri mükemmel olsa da kendi içinde mükemmel.
    sıfırdan bir dünya kurması ve sonrakilere ilham olması tolkieni mükemmel yapmaktadır. bir de dilbilimci olması nedeni ile onu ayrı bir yere taşımıştır. kaldı ki silmarillion serisi az bir seri de değil.
    stephan king de var mesela o vda fantezi edebiyatında önemli.
    kara kule serisi az mıydı? harry potter çok popüler olsa da bence gileadlı roland karakteri de az değl. ihtiraslı ve yaptıklarının hesabını veren rorand karakteri seçilmiş çocuk harrycikten daha insana yakın gelmekte.
    hem harry serisi filmi ile olsun hem kitapları ile olsun bir seramoni ve starteji üzerine gitmiş. lotr ya da kara kule gibi eserler ise içimizdeki frodoları, yolgezerleri legolasları ve rolandları ortaya koymuştur.
    aslında harry arada çerez ya. ama asıl efsane yüzüklerin efendisidir.
    hem kusura bakmayın da hermione karakteri bence arwen karakterinin yanınabile gelmez. hermione hep kontrollü olmuşken arwen aşkın tutkusunu derinden hissettirir. yolgezer arwenin aşkı olmasa idi korkuya esir düşerdi.

hermonie dediğimiz karakter ilkokullu bebe , tüyleri havaya kaldırmayı felan başaran bir karakter. arwen akşamyıldızının ise arkasında koskoca elf tarihi var.

arwende sadece tarih yok.
    tutku da var.
    hermione de o yok.

Olayı arwene taşımak istemiyorum ama arwende valinoru görmüş noldorun kanı var. Filmde de kitapta da elf olmasının tesiriyle birlikte asilliği var. Hermonie değil eowyn ile karşılaştırılabilir ancak.

Daha önce de yazmıştım ama rowling tolkienin imzasını isteyebilirdi ancak. Koskoca bir dünyayı tasarlamış, dil oluşturmuş bir dehayla, olanın üzerine kurgu oluşturmuş birinin aynı kıyaslamada bulunması ayıptır.

aragornda tarih yok ama aynı tutku onda da var.
    rowling iyidir. hoştur. aslında tekrar tekrar da okunacak kitap. gene güzel yazmış hakkını yemeyelim.
    yalnız tolkien en sağlam yazarlardan birisi. onunla kıyaslaycaksam kara kuleyi kıyaslarım. o da acayip bir kitap. içinde kayboluyor insan.
    sahi o kitaba ne oldu ki? okumak lazım.
    ne olursa olsun. arwenlw aragornun yaşadıkları mükemmel.

Aragorn'un mu tarihi yok ? Silmarıllion 'u okudun mu acaba ? Koskaca Dunedain soyudan geliyor .

Ayrıca Tolkien'in kıyaslanacağı yazar bence sadece Robert Jordandır.

Kesinlikle haklısın , milletimiz filmi dizisi çekilmediği için Robert Jordan dan habersiz . Ve tabi ki Frank Herbert var , Kabalcı Yayınevi kitaplarını küçücük bastığı için kimse alıp okumuyor fakat olağanüstü bir kurgu var.(Dune Serisi)

• J.R.R. Tolkien
  • Peregrin Took'la Pippin'i bile alıp film yapsan Harry Potter'dan daha geniş olur bu nasıl kıyaslama . Fantastik dünyada elflerin, orkların, trollerin, entlerin, cücelerin babası Tolkien. Sadece Yüzüklerin Efendisi serisinden ibaret değil ki her şey. Koskoca külliyat var ortada. Robert Jordan bence kıyaslanabilir ama o da sadece muhabbeti edilir yani. Yine Tolkien önce çıkar. Şu andaki bütün online oyunların, hepsi değil ama çoğu fantastik kurgu kitaplarının temeli Tolkien'in ırklarından esinlenme.
    Bi Hogwarts, Voldemort hiç bir şey değil yani.
  • İkisini yan yana koyduğunda Rowling'in üstün gelebileceği tek konu üslup olabilir. O da tartışılır ki kitapları anadilinden okumadım çevirmenlerin de etkisi olabilir bu üslup olayı. Onun hariçi Tolkien hayatını vererek edebiyata yeni bir soluk kazandırıyor. Bambaşka bir Dünya yaratıyor. Fantastik kurgu roman yazarlarının HEPSİNİ toplasan Tolkien'in tek tırnağı etmez. Kaldı ki bu soruyu senin Rowling dahil herhangi bir fantastik roman yazarına sorabilme şansın olsa herhalde hepsinin vereceği tepki gülüp şaka mı yapıyorsun demek olur
  • Tolkien tabiki
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.