Şimdi Ara

J.R.R Tolkien Club. ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
14.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Okumak İptiladır Müptelâlara Selam!
  • quote:

Orijinalden alıntı: khefren

Liste güncellendi

Ekle demiştim, ben niye yokum listede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Callum -- 6 Kasım 2011; 23:08:30 >

CaLLuM
    Ekle demiştim, ben niye yokum listede

Hocam kusura bakma ya

• Ekle benide.

quote:

Bu arada hobbiti okuyan arkadaşlara bi sorum var.

Gandalf , cüceler ve bilbo ormanda kurtlar ve goblinler tarafından sıkıştırılıyor ,sonrasında kartallar kurtarıyor. Sonra kartalların efendisi Gandalf'ın kartallara yaptığı bi iyilkten bahsediyor ama söylemiyor (yada ben görmedim) Ne yaptıüğnı kitapta söylüyormu. Yoksa daha öncesine dayanan bi mesele mi?

Gandalf zamanında Kartalların Liderinin bir ok yarasını iyileştirmiş. İki çeviride de söyleniyordu bu iyilik diye hatırlıyorum herhalde sen kaçırdın.

• Teşekkürler kafamdaki boşluk şimdi doldu ( Nasıl bir cümle kurduysam)

• Hobbit de güzel kitaptı be.. Akşam akşam anılarım depreşti vallahi.

No Şuga
    Hobbit de güzel kitaptı be.. Akşam akşam anılarım depreşti vallahi.

Abi sen ne zaman okudun ki , anıların depreşti

• Lütfen beni de yazın.. Favori yazarımdır ve okuyabildiğim kadar çok eserini okumuşluğum vardır.. Türkçeye çevrilmeyen bazı kitapları hariç diyebilirim.. İng. okuyacağım ama gerçekten kullandığı dil çok ağır.. Sonuçta kendisi bir dil profesörü, yanlış hatırlamıyorsam Oxford'da İngiliz dili ve edebiyatı hocasıydı aynı zamanda....

• quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

JRR'nin oğlu yaşıyor demiWiki'den baktımda 87 yaşında yazıyor.Aman onuda kaybetmeyelim.İmza içinde arkadaştan cevap bekliyorum.İlgilenecek sanırım.

Evet hocam Christopher Tolkien... Kendisinin de seriye ve filme önemli bir katkısı olmuştur. Zira filmde ve kitabın sonunda gördüğümüz harita ona aittir...

Üstad beni de yazın lütfen... Hobbit ve yüzüklerin efendisi serisinin hikayesini kapsayan bütün kitapları sırayla yazabilir misiniz? 3lüyü okudum diğerlerine de başlamayı düşünüyorum da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eosertable -- 10 Kasım 2011; 1:33:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Forcé

Ekle benide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forcé -- 10 Kasım 2011; 16:02:06 >

Forcé
    Ekle benide.

Kusura bakma hocam . Bu aralar amma körleştim .

• BENİDE EKLERSENİZ SEVİNİRİM...

Orijinalden alıntı: Khán

J.R.R Tolkien Club.  ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA )

silmarillionu okuyan iyi bilir.

Yüzük Kardeşliğinde'de laf arasında geçiyo o aşk
    Beni de ekleyebilirsin
  • Arkadaşlar roman yazmaya çalışsam çokmu saçma olur ? Ya da roman yazmak için illaki acayip yetenekli olmak gerekli mi? Mesela bu gün Kitap Fuarında Esra erol ' un imza gününün olduğunu gördüm. Yani esra erol bile kitap yazmış. NOT : ''Esra Erol bile'' derken aşağılamak anlamında söylemedim ) Aslında karaladığım birkaç satır birşey var ama çok saçma olacağı için yazmıyorum bile

• quote:

Arkadaşlar roman yazmaya çalışsam çokmu saçma olur ? Ya da roman yazmak için illaki acayip yetenekli olmak gerekli mi? Mesela bu gün Kitap Fuarında Esra erol ' un imza gününün olduğunu gördüm. Yani esra erol bile kitap yazmış. NOT : ''Esra Erol bile'' derken aşağılamak anlamında söylemedim ) Aslında karaladığım birkaç satır birşey var ama çok saçma olacağı için yazmıyorum bile

İlk önce yaş kaç? Onun dışında üniversitede eğitim ile ilgili bir bölüme gitmelisin diye düşünüyorum ondan sonra yazarsın tamam derim hiç bir kural bilip bilmeden yazmak saçma olur ayrıca hangi konuyla yazacaksın JKR ya da JRR gibi hiç kimsenin tahmin edemeyeceği konulara değinmelisin.

• Yaş 22 , daha gençliğimin baharındayım. Bende farklı tarzda şeyler karalamak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum . Sanırım çokça kitap okumak gerek. Yazdığım bir , iki satır birşey var buyrun şöyle :)

Ne yağan yağmur , ne de New York' un soğuk havası moralimi bozabilirdi.
    İnsnlar yüzlerini şemsiyelerin altına gizliyor ve hızlı hızlı
    yürüyorlardı. Sanırım şehirde tek mutlu insan bendim .
    Saat tam 3:00 ' de arkadaşımla randevum vardı , ardından iş görüşmesine gitmem gerekiyordu. Aslında planlarım arasında ne arkadaşımla buluşmak , ne de bir iş görüşmesi yapmak vardı. Dışarı çıkıp temiz hava aldıktan sonra , her zamanki gibi bilgisayarın karşısında vaktimi geçirmeyi planlıyordum.
    Yağan yağmur üzerimdeki t-shirt ve kot pantolonu ıslatmıştı. Cafeyi görmüştüm hızlı hızlı içeri girip , ısınmak istiyordum.
    Bu civarda yeniydim ne cafe , ne bar nede bir gec klübü biliyordum buralarda.
    Cafe' nin içerisi sıcaktı ve tek kelimeyle mükemmeldi. Düşünceli gözlerle etrafı seyrederken orta boylu , hoş bir bayan yanıma yaklaştı ve gayet kibar bir tavırla ''Hoşgeldiniz'' dedi , ''ne alırsınız'' diye sordu . Soğuktan olsa gerek sesim biraz kısık çıkmıştı '' Sanırım bu soğuk havada çay iyi gider '' dedim ardından garson tebessüm ederk '' soğuktan sesiniz bile kısılmış , bencede iyi tercih'' dedi ve ardından yanımdan gitti. Dışarıdaki yağmur ve soğuk nedeniyle aceleyle çıkmıştım evden ve saatin kaç olduğuna dair en ufak bir fikrim bile yoktu . Az önceki garson bayan çayı getirirken sesimin düzeldiğini farkettim ve '' saat kaç acaba '' diye sordum . Arkasındaki televizyona bakarak '' İki buçuk'' diye cevapladı . Teşekkür ettim ve pencerenin dışında iliklerime kadar üşümem neden olan soğuğa inat önümde duran sıcak çayımı yudumladım . Çayımı içerken gözüm televizyona takıldı , sanırım 1 haftadır televizyona bakmıyorum.
    Ne yalan söyliyeyim deli saçması dizilere bakmak yerine bilgisayrda vakit geçirmek daha cazip geliyor. Haberlerde hep aynıydı ya ölüm ya savaş vardı. Anlamıyorum insanlar neyi paylaşamıyorlar , ne uğruna savaşarak ölüyorlar . Hepimiz insanız ve hepimize yetecek kadar toprak var dünyada , sanırım daha fazlasına sahip olma hissi bütün benliğimizi kaplamış. Açıkçası haberlerde pek ilgimi çekmezdi benim.
    Birden dışarısını seyre daldım , gelip geçen taksiler hınca hınç dolu otobüsler . Yırtık ve incecik bir üstle gelen geçenden para isteyen insanlar . Rüyalar ülkesi Amerika .....
    Sonra caddenin köşesinde Emy göründü

O kadar iyi olmadığını biliyorum , ama polisiye birşeyler yazmak istiyorum....

• Fena değildi bence Anladığım kadarıyla dışarı çıkıyorsun soğuk bir hava ve yağmurla karşılaşıyorsun sonrada randevun ve iş görüşmen olduğunu hatırlıyorsun ama hava o kadar soğuk ki bir cafeye giriyorsun ama yabancısın ve çay istiyorsun yağan yağmura karşı çayını ne olursa olsun yudumluyorsun.Sonra gözün televizyona takılıyor Haberler hakkında yorum yapıyorsun Ve sonra dışarıya dalıyorsun.

Böyle bir şansım olsa Fantastik'in düşlerine bırakırdım kendimi herhalde.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.