evka 3,4 bi yakınımız buralardan ev almak istiyo bu sitelerdeki binalar evler ne kadar saglamdir depreme fln baya dayanıklımıdır ? soracak bi kişi bulamadım bi dh nin fikrini alayım dedim
dayanıklıdır ama baya dayanıklı denemez normal derece
bi de tepelerde olması iyi bi özellik gibi geliyo ama ne kadar sağlamdır bilemem buca kop daki evleri görmüşsünüzdür orda ben 1 sene oturdum evler çürük resmen dökülüyo sağlam ev bulmak zor bilmiyom bu evkalar nasıldır
quote:
Orjinalden alıntı: Alfredo Pacino
bi de tepelerde olması iyi bi özellik gibi geliyo ama ne kadar sağlamdır bilemem buca kop daki evleri görmüşsünüzdür orda ben 1 sene oturdum evler çürük resmen dökülüyo sağlam ev bulmak zor bilmiyom bu evkalar nasıldır
buca koop taki evler hakaten çürük ya. bide oldukça yüksek yapılmışlar. Allah korusun.çok sakat. evkalarında çok sağlam olduğunu pek sanmıyorum. genelde millet buraları yatırım amacıyla aldığından çoğunda kiracı oturuyor.
evka4 te evler çok dayanıklı,yeni asır manşetten izmirin dayanıklı bölgelerini göstermişti.evka4 en dayanıklısıydı. ben evlerin mimarisini de gördüm kolonların yerleştirilişi mükemmel.izmirde deprem olduğunda millet yatağından kalktığında,evka4 te hissedilmez.ama çok rüzgarlı be kardeşim.az buz değil cidden çok rüzgar var yolda yürüyemiyorsun
quote:
Orjinalden alıntı: adriano123
evka4 te evler çok dayanıklı,yeni asır manşetten izmirin dayanıklı bölgelerini göstermişti.evka4 en dayanıklısıydı. ben evlerin mimarisini de gördüm kolonların yerleştirilişi mükemmel.izmirde deprem olduğunda millet yatağından kalktığında,evka4 te hissedilmez.ama çok rüzgarlı be kardeşim.az buz değil cidden çok rüzgar var yolda yürüyemiyorsun
En tehlikelisi dolgu alanları Bir deprem sırasında İzmir'in en tehlikeli bölgeleri Alsancak, Karşıyaka, Bostanlı ve Konak gibi dolgu alanları olacak. Radius Projesi'ne göre hazırlanan 6.5 büyüklüğündeki 24 saniyelik deprem Güzelbahçe'den Şirinyer'e kadar uzanan İzmir Fayı'nda meydana gelecek. Depremden Yamanlar, Evka'ların yapıldığı tepeler en az şekilde etkilenecek. Radius'a göre 6.5 büyüklüğündeki bir deprem buralarda 5.5 büyüklüğünde hissedilecek ve yol açtığı zarar da aynı biçimde azalacak. Gaziemir, Pınarbaşı, Eskiizmir, Karabağlar ve Bornova'nın bir bölümü de depremden göreceli olarak daha az etkilenecek. 6.5 büyüklüğündeki bir deprem bu yerlerde de olduğu gibi yani 6.5 olarak hissedilecek. Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Gediz, Buca, Altındağ, Aykuysan, Özkanlar, Çiğli ise depremden bir hayli etkilenecek. Eski dönemlerde bataklıkların ve tarım arazilerinin de kurulu bulunduğu bu bölgelerde 6.5 büyüklüğünde bir deprem 7.5 büyüklüğünde hissedilecek. Dolayısıyla hasar oranı da bu ölçüde artacak. Güzelyalı, Şirinyer, Kadifekale, Yenişehir, Mavişehir, Bostanlı, Karşıyaka'nın sahile yakın bölümleri ise depremin şiddetli vuracağı merkezler olacak. Uzmanların zeminini "muhallebiye" benzettiği bu noktalarda Radius'a göre 6.5 büyüklüğünde bir deprem 8.5 olarak hissedilecek ve bu ölçüde yıpratıcı olacak. http://ya2005.yeniasir.com.tr/11/06/index.php3?kat=ana&sayfa=deprem7&bolum=dizi
evka 4 ün sağlamlığı ,temiz havası,düzenli yapıları, yokuşları ve soğuğu tartışılmaz.zaten en iyi prim yapan yerlerden biri,1 odalı 55 m'2 lik evler bile 55-60000 ytl ye satılıyor.ayrıca ulaşım çok güzel sürekli otobüs ve dolmuşlar çalışıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme