Şimdi Ara

İzmirde kalacak yer bulamama sorunu -ACİL-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben İstanbulda yaşıyorum İzmiri kazandım fakat hiçbir yeri bilmiyorum. Kampüsüm Balçovada yurt bulamadım hepsi çok pahalı 700e var yemek yok falan o şekilde. Diğerleri 1000-1200ü buluyor ve senelik anlaşma olması sıkıntı. Kyk başvurusunda da tek seçeneğim Buca kız yurdu. Buca Balçovaya yakın gibi duruyor fakat toplu taşımayla nasıl zor oluyor mu ulaşım? Bir de sadece yatabileceğim bir yer var yine yemek falan yok o da Bornovada. Haritalardan baktım çok uzak duruyor fakat o da toplu taşımayla nasıl olur? İzmiri bilmediğim için yorumlarınıza ve bilgilerinize ÇOK ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız?



  • Nazilda N kullanıcısına yanıt
    Kardeş İzmir-Buca yurtdan Balçova'ya gelmek çok uzak gerçekten. Otobüs ile şöyle yaparsın:
    671 No'lu otobüse binersin. En son durak olan FAHRETTİN ALTAY'da inersin. Oradan zaten kime sorsan sana gösterir Balçova otobüslerini. Hemen hemen hepsi Balçova'ya gidiyor. Ama çok rahat diyorum 1.5 saatin yollarda gider. Buca çünkü çok ters Balçova'ya.
    Bende İzmir'den Edirne'ye gidicem mezun idim (97) . Şehir dışında okumak gerçekten zor. Ev kiraları baya pahalıdır Balçova taraflarında. İzmir'in nezih yerlerinden biri sayılır çünkü. KYK'nın İzmir yurtları şunlar:

    İZMİR - BALÇOVA
    İZMİR - BORNOVA
    İZMİR - BUCA
    İZMİR - ÇEŞME
    İZMİR - ÇİĞLİ
    İZMİR - MERKEZ
    İZMİR - URLA

    İzmir'in Balçova KYK'sı varmış zaten. Yap tercihini gelmezse özel yurtlara bakarsın Balçova tarafında. Buca yurt gelirse öğrenci kartın varsa 1.3 TL'mi 1.5'mu ne tam bilmiyorum, tam kart ise 2.5'a yakın. Onu da hesap et. ALLAH herkese yardım etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertugruul -- 16 Ağustos 2016; 19:56:07 >




  • mertugruul M kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim. Balcovadaki yurt inciralti kyk imis o da erkek yurdu olmus. Buca icin herkes uzak dedi de peki Bornova nasil? Bornovada da kalacak bir yer buldum da iki vesaitmis metro sonra da otobusle Balcova. Ne kadar surer ve Bucadan daha mi iyi tercih olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazilda N kullanıcısına yanıt
    Bornova-Fahrettin Altay yani en son durakta ineceksin metronun. İzban metrosu değil normal metro onu unutma. Sonra da zaten metro çıkışı otobüs durakları var. Oradan balçovaya giden otobüslere binersin. Zaten çok kısmı balçova, narlıdere vs vs. gider. Okuluna hangisi gidiyorsa ona binersin. Metro ile daha yakın olur. Tahminen 25 dk galiba. Bornova bence buca'dan daha iyi tercih. Buca çünkü birçok yere ters sadece senin okuluna değil. İzmir'de olduğum halde pek gitmem bucaya o da nadir yani işim flan çıktığında sınavdı oydu buydu. Kısacası eğer tabi bornova dakide metroya yakınsa bornova senin için daha iyi ama bence araştır. Nereleri mesela? Balçovaya yakın olan yerler:

    Fahrettin Altay yani Üçkuyulardan bak (Metronun son durağının olduğu yer). Belki birşeyler bulursun okulunada çok yakın olur. Yani gidip direk bornovadan seçme.
    Üçyoldan bak. Metro durağı var onunda inersin sağa sola bakarsın.
    Göztepe'ye bak. Fahrettin Altay'ın dibi zaten.
    Güzelyalı'ya bak. Bu da fahrettin altayın dibi. Muhakkak bulursun birşeyler bence. Daha iyi daha da yakın bu yerler sana çünkü. Karşısı sahil üçyol hariç sana saydığım 3 yerin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertugruul -- 17 Ağustos 2016; 13:14:38 >




  • mertugruul M kullanıcısına yanıt
    Sanayi metro duragina yurume mesafesindeymis. O zaman ben bucayla ilgilenmiyorum direkt bornovaya karar veriyorum. Cok tesekkurler ilginiz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazilda N kullanıcısına yanıt
    Ne demek. Evet bornova sizin için daha iyi.
  • Bornova'da ev tutmak istiyorum pm den haberleşebiliz istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.