Şimdi Ara

İzmirde iyi burger (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kemeraltında altıncılara gelmeden kemeraltı plazanın karşısında biyer var adını unuttum 2 katlı ordada iyi yapıyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

    Burger no7. Bostanlı taraflarındaydı. Hamburger ekmeklerini bile kendileri yapıyor.

    bunu yazmak için gelmiştim, gerçekten lezzetli burgerleri ve patatesleri var.
  • Bornovada olduğum için burdan tavsiye vereyim ohannes ve maxwell yazılmış zaten bunları deneyebilirsin ikisi de gayet iyi bir de şefs burger var bana kalırsa bornovadaki en iyi burgerci.
  • şef's burger var küçükpark'ta ama çok da müthiş değil. friends daha başarılı.
  • no7 bostanlı
  • burger no7 evimin dibimde ne yazık ki her acıktığımda ayaklarım oraya gidiyor baya masraflı olmaya başladı bana şiddetrle öneririm çok leziz burgerları var ben klasik no7 burgerını seviyorum
  • Dostlar, burger severler, genç arkadaşlar, yurttaşlar !

    Ben de sizin gibi yıllar önce en iyi burgeri bulmak istiyordum. Bunun için diyar diyar gezdim, her gittiğim ülkede en iyi burger yapan yeri buldum, tattım hatta bizzat yapanlarla konuştum.

    Öncelikle bizim ülkemizde en iyi burger, evde usulü ile yapılmış burgerdir. Çünkü, kıymanın 300 gr'ı 10 lira. 300 gr'dan 150'şer gramlık mükemmel 2 tane burger eti yapabilirsiniz. İçine ne koyarsanız koyun, 1 tane burger'ın maliyeti 20 lirayı hayatta geçmez. Tutupta 100 yıllık balzamik sos koymadığınız sürece dışarda yediğinizden daha ucuza gelecektir.

    Peki iyi bir burgerin olmazsa olmazı ne ?

    İçine koyduklarımızdan çok aslında önemli olan pişirme süresi. En iyi burger orta pişmiş, suyu içinde hapsedilen burgerdir. Bunun için bir yüzü en fazla 3 - 3,5 dakika pişirilmeli.

    Kıymayı yoğurup istenilen şekilde yaptıktan sonra her iki tarafına az zeytinyağı, tuz, karabiber koymak yeterlidir, eğer arzu ederseniz yoğurmadan önce içine dijon hardalı da ekleyebilirsiniz.

    Burgerin ekmeği de önemli. Gidip hazır markaların ürünü yerine fırınlara gidin, onlar zaten restaurantlar için yaparlar hergün.

    Burger için olmazsa olmaz tek malzeme Alman tipi ekşi tatlı turşudur. Geri kalan marul, soğan, domates isteğe bağlı olabilir.

    Burger sosu da isteğe göre birçok çeşitte olabilir, acılı, barbekülü artık ona göre koyarsınız. Ben, mayonez, hardal, küçük parçalara ayrılmış turşu, sarımsak, kırmızı toz biber ve beyaz sirkeyi karıştırıp sos yapıyorum. Öncesinde ısıttığım ekmeğe sürüyorum.

    Amerika'da veya Avrupa'da hayvani boyutlarda burgerler bile en fazla 10 € - $ dır. Bizim ülkemizde burger diye insanlara satılan tadımlık minnak burgerlere 20 lira ve üstünü vermek gereksizdir. Hele burgerking, mcdonalds vs zaten yurt dışında çok ucuz olduğu için tercih ediliyor, tutup da 15 lira üstü vermek

    Yapmayın, etmeyin gençler. Bu yaşta damak zevkinizi mahvetmeyin. İllaha dışarda yiyecekseniz, başka şeyler yiyin. Paranızı saçma sapan, tamamen ülkemizde insanı dolandırmaktan başka bir şeye yaramayan mekanlara vermeyin. Sevdiğinizi de götürüp rezil olmayın. Evde mükemmel kalitede burger yapmak çok kolay ve ekonomik.




  • yazılanları okumadım, cevaplarda var mı bilmiyorum ama.

    Burger No:7

    kesinlikle izmirdeki en iyi burgerci şimdilik.

    sonrasında 210 Derece Burger de iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

    Burger no7. Bostanlı taraflarındaydı. Hamburger ekmeklerini bile kendileri yapıyor.

    Ben de bunu yazmak için girmiştim konuya. Sunum olarak özellikle çok fazla başarılılar.

    Ama ne hikmettir İzmir'e has olmasa da benim favorim gül sokaktaki beeves burger oluyor her zaman. En çok oranın hamburgeri hoşuma gidiyor. İzmir'deki diğer şubelerinde de yedim ama o lezzeti bulamadım. Personelleri sahibi falan da kafa insanlardır.
  • Izmir`de burger yapmayi bilen yok malesef. Butiklere okadar para bayilmana gerek yok farka degmiyor malesef.
  • Mavibahçe'de Beeves Burger var. Pahalı ama kampanyalı menüler de var. Kampanyalı menülerde porsiyon az gelebilir.

    Bostanlı'da La Vie diye bir yer var. Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nun arka tarafındaki caddede. 20-25 lira arası verirsiniz ama değiyor. Sadece hamburgerci değil bir sürü çeşit yiyecek var ama ben yediğimde hamburgeri güzeldi. Pizzası da güzeldir.

    15-20 liraya Mcdonalds veya Burger King'te yemektense, buralarda 20-25 civarı verip çok çok daha iyisini yemek daha mantıklı.

    Diğer arkadaşların söylediği No7'yi baya merak ettim
  • şurada bi otlanayım gitmediğim yer varsa uğrarım.
  • benim favorim VLounge (alsancak), Holy Cow (mavişehir) da güzel, Dükkan burger de (Konak)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.