Şimdi Ara

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ - İYTE 2016 GİRİŞLİLER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
12
Favori
7.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3 sene kyk da kaldığımdan bir cevap verebilirim 30. yedeksen gelmesi çok zor gibi...
    Eğer kyk yurdu 4 kişi olursa gelir ama 3 kişi şu anda zor gibi.
  • Ya,şimdi benim ingilizcem altyazısız dizi izleyecek , okuduğum hayran kurgu hikayelerini,çizgi romanları anlayabilecek kadar ( bilmediğim kelimeler çok çıksa da karşıma) var ama hazırlık sınavına girmeyi işaretlediğim halde sınava girmeyi düşünmüyorum (iki gün için gidip gelme düşüncesinin daha yorması beni nedeni ise.)
    Şimdi ben en alttan kurdan başlarsam ingilizcemi hiç mi ilerletemem? Baktım sitedeki profiency örnekleri de benim seviyemin üstünde zaten. Şimdi üst kurlar daha mı çok kelime öğrenir -hocaların filan da etkisi ile- yoksa benim kendi çalışmam daha mı önemli? İlk dönemim boşuna mı gider.?
    Ben ingilizcemi daha da ilerletmek istiyorum. Tek sorunum bu. Yüksek kurdan alsam (alabilirsem o da) daha mı çok ilerlerim? Yoksa tek fark gerçekten ders saati mi?

not: Gitmeye karar verdim ama yine de ilgilenen olursa cevabı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robin_nightwing -- 6 Eylül 2016; 20:30:51 >
  • arkadaşlar kyk yurduna yerleşen var mı ?

e devlet kaydından sonra kayıt gibi bir şey var mı , ne gibi belgeler isteniyor ?
  • Ben yerleştim. E-devlette de ödemeyi yapıp onayı verdim. Herhalde bundan sonrası sadece aşağıdaki belgelerle kayıt yaptırmak.

2 Ekim'de filan kayıt yaptırabiliriz herhalde değil mi?

KURUM YURTLARINDA BARINMAK İÇİN BELİRLENEN TARİHLERDE MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLERDEN YURDA KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER :

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)

Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
    % 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
    Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
    Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
    Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
    Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
    Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
    2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu

5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi

6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

KAYNAK: yurtkur.gsb.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robin_nightwing -- 10 Eylül 2016; 19:01:21 >

• robin_nightwing kullanıcısına yanıt
    Kyk sonuç sayfasında 1 ekim son yazıyodu bi bak istersen

Adli sicil sorgulama belgesi de lazımmış galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende makine mühendisliği 26k

• Ya biz onay yaptığımızda zaten kayıt olmuşuz :D Aşağıda sadece bu belgeleri vermemiz gerektiği yazıyor. Ben 1 ekime dair bir şey göremedim. Eğer alacaklarsa 30 Eylül de orada olurum sorun değil de malum almazlar diye geç gitme kararı almıştım.

YURT KAYITLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Son iki yıldan bu yana yurt kayıt işlemleri için öğrencilere önemli kolaylıklar sağlanarak yurt müdürlüklerine bizzat başvurma zorunluluğu kaldırılmış ve işlemler, e-devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemleri, e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapmaları ile gerçekleşmiş olacaktır. Onay işleminin yapıldığı gün, dileyen öğrenci yurtta kalmaya başlayabilecektir. Yurt müdürlüklerimizin adres ve telefon numaraları internet sitemizde yer almaktadır. E-devlet üzerinden gerçekleştirdiğiniz kayıt işleminin ardından yurtta kalmaya başlamanız halinde yurt müdürlüğüne öğrenci belgesi ve en az 4 adet fotoğrafınızı teslim etmeniz gerekmektedir. Başvuru sırasında öncelik durumu kodlayan ve aile durumunda anne/baba yüzde 40 ve üzeri engelli olarak beyan eden öğrencilerin bu belgelerini yurt müdürlüklerine kayıt esnasında mutlaka teslim etmeleri önem taşımaktadır.

• Yurt kesin kaydı için yurda Adli sicil sorgulama belgesi ve ödeme makbuzu da vermemiz gerekiyomuş aklında bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibur_33 -- 12 Eylül 2016; 23:56:48 >
  • Çok sağol.

• robin_nightwing kullanıcısına yanıt
    Hocam A1 den başlamanı önermem. Hiç bilmeyenler için o kur Sen en iyisi hazırlık okumaya karar verdiysen gir sınava 59 puanlık soru cevapla çık en kötü A2 başlarsın. Bir de yabancı hoca gelirse speaking dersine gayet güzel gelişir ingilizcen Tüm kurlar aynı seviyeye gelir yıl sonunda ama A1 de cidden sıkılır pişman olursun. Her gün 6 saat çekilmez.

• Çok sağol :)))) Zaten sınava her türlü gireceğim. Ama belli olmaz belki sınavda hiçbir şey yapamam da mecburi A1 yaparlar beni. Ama çok sağol. Kararımı sabitleştirdin. Tabi göreceğiz sınavda. Sonuçta kelime dağarcığım bana yetse de çook düşük.
  • Sınavdan 80 alıp hazırlığı geçmişim

Ben hazırlık okumaya kendimi alıştırmıştım ve sonucu görünce birden çok garip oldu.
    Kimya Mühendisliği bölümüm. Hem derslere birden başlamanın zorluğu, daha da önemlisi arkadaş ve ortam konusu çok düşündürüyor..

Başka geçen var mı, neler yapmamız gerekiyor ve siz ne düşünüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 29 Eylül 2016; 1:27:45 >
  • İyte hakkında bilgi verebilecek olan varmı özet şeklinde üniversitenin setörde tanılılırlık durumu nasıl sosyal imkanları hazırlık sınıfları illaki içinizde araştıran vardır zaten okulda başladı ilk izlenimlerinizide merak ediyorum açıkcası.
  • Zig Zag kullanıcısına yanıt
    sorun olmaz bence 1 sene kaybetmemiş olucaksın hiç değilse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Sınavdan 80 alıp hazırlığı geçmişim

Ben hazırlık okumaya kendimi alıştırmıştım ve sonucu görünce birden çok garip oldu.
    Kimya Mühendisliği bölümüm. Hem derslere birden başlamanın zorluğu, daha da önemlisi arkadaş ve ortam konusu çok düşündürüyor..

Bende geçmişim ama Thomas Calculus'a bakınca kara kara düşünüyorum ben bu işi nasıl halledeceğim diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: FBaran7

quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Sınavdan 80 alıp hazırlığı geçmişim

Bende geçmişim ama Thomas Calculus'a bakınca kara kara düşünüyorum ben bu işi nasıl halledeceğim diye

naptın

• Ee ilk sene nasildi? Tavsiye eder misiniz? Istanbullu bir ogrenci icin nasildir?

• bundan 2 sene önce hedefim İYTE bilgisayar müh idi artık Anakara MÜLKİYE Ankara içinde böyle bir konu açılır inş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByCrusader9

Ee ilk sene nasildi? Tavsiye eder misiniz? Istanbullu bir ogrenci icin nasildir?

istanbul bakırköyden geliyorum
    ilk senem ve hazırlığı atladım. yaz okuluna kalıyorum kesin

okul cidden boş. arkadaş edinirsen gidilecek birkaç kafe var, sahilde içebilirsiniz vs. yoksa 15km uzakta urla ilçe merkezinde bile yapacak bi şey yok. izmire inmen gerekiyor o da bütün gününü yer zaten. üşenmezsen yapacak çok şey var. okuldan alsancak ortalama 1.5-2 saat

yazacak çok şey var ama aklıma gelmedi pm atarsan yazışırız uzun uzun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj1487 -- 11 Nisan 2017; 10:32:53 >
  • dj1487 kullanıcısına yanıt
    Ege yazmalıydın evlat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.