Şimdi Ara

İZMİR FUTBOLUNUN GEÇMİŞİ VE GELİNEN NOKTA:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Meşin yuvarlağın topraklarımıza ilk girdiği yer olan, futbolumuza önemli isimler sunan, bir zamanlar 1. Lig'de 4-5 takımla temsil edilen ve Göztepe ile Avrupa'da yarı final sevinci yaşayan 3. büyük kentimiz İzmir, tam 6 yıldır Süper Lig özlemi çekiyor.

Batı denince akla ilk gelen; eğitim ve kültür yapısının bu gerçeği birebir desteklediği kent... İzmir... Kendine özgünlüğü ve bir süre Rum kültürüne ev sahipliği yapması nedeniyle ‘gavur' diye incitilse de futbol geçmişi bu ‘gavurlaşmaya' karşı mücadeleyi anlatıyor.

2. Meşrutiyet sonrasında hürriyet ilkesinin İzmir'deki yansıması, 1912'de kurulan Karşıyaka olmuştu. Kulüp, renk olarak İslamiyet'i simgeleyen yeşil ile milliyetçiliği sembolize eden kırmızıyı seçmişti. Ekonomik ve toplumsal anlamda azınlık değil, çoğunluk sayılabilecek Rum, Yunan ve Ermeni toplumuna karşı verilecek mücadelenin kalesi olarak ise direnişin merkezi ‘Kaf Sin Kaf' kabul edilmişti. İttihat ve Terakki'nin İzmir Şubesi olarak da bilinen KSK'nin iki yıl sonrasında ise Altay doğdu. İttihat ve Terakki, İzmir sekreterleri Celal Bayar aracılığıyla bu defa da Altay'a destek veriyordu. 1916-17'de İzmir'deki tüm yabancı takımları yenerek İzmir şampiyonu olan Altay, İtalya'nın milli kahramanı Garibaldi'nin ismini taşıyan takımı 10-0'la perişan edince, hem rakibinin kapanmasına yol açtı hem de futbolun yerini göstermiş oldu. Ancak ne var ki kulüp içindeki çekişmeler, bölünmeyi kaçınılmaz kıldı ve 1923'te Altınordu, 1925'te Göztepe doğdu.

Türkiye'de futbol ilk defa 1877'de Alsancak ve Konak çevresinde yaşayan levanten aileler arasında oynanmıştı. Bu durum, 1898'de İngizler ile birlikte Selim Sırrı Tarcan'ın da bu oyuna ortak olmasına kadar devam etti. Sonrasındaki 15 yılda futbolun palazlanması, gerçek bir mücadeleye dönüştü.

İzmir, gerek Türk gerekse dünya futbolu için önemli anlamlar taşıyor. Dünya futbolu için önemli; zira 1980-81'de 1. Lig'e çıkma mücadelesinde Karşıyaka-Göztepe derbisini 67 bin 696'sı biletli toplam 80 bin seyirci izlemişti. Bu rekor, 2. Lig düzeyinde dünyada henüz kırılamadı.

Türkiye açısından ise İzmir o kadar çok ilki barındırıyor ki... Türkiye'de futbolun ilk kez oynandığı şehir, İzmir. Futbol oynayan ilk başbakan ise İzmir İdman Yurdu ve Altay'da kalecilik yapan Adnan Menderes. 1959'da başlayan Profesyonel Futbol Ligi'nin ilk golünü İzmirsporlu Özcan Altuğ atarken, ilk gol kralı İzmir'in Damlacık takımında yetişen Metin Oktay'dan başkası değildi. Gelelim, kulüpler bazında İzmir'in ilklerine... Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaldıran ilk Anadolu takımı, 1969-70'te F.Bahçe'yi 3-1'le sürklase eden Göztepe. 1966-67'de Türkiye Kupası'nı bir Anadolu takımı olarak kazanan ilk kulüp ise Altay. 1967-68'de İzmir Denizgücü'nün Başbakanlık Kupası'nı alan ilk amatör takım olduğunu da unutmayalım! Ancak tüm bunların ötesinde, İzmir'in Türk futbolunun batıya açılan ilk penceresi olduğu gerçeği duruyor. O zamanki adı Fuar Şehirleri Kupası olan, bugün ise UEFA Kupası diye bilinen organizasyonda Göztepe, 1968-69'da yarı finale yükselmişti.

Ne birleşip oluyor, ne de tek!

Kökleri derinlere uzanan, mazisi parlak başarılara sahne olan İzmir futbolu, ne var ki son yıllarda can çekişiyor. Ancak bununla ilgili çalışmalar, lokal bir saptama olarak kaybolup gidiyor. Bugün için bir Kayseri örneğinden yola çıktığımızda, bir kentteki bütünleşmenin ne kadar önemli olduğu fark ediyoruz. Ancak bu bütünleşmeyi bir birleşme olarak değerlendirmemek gerekiyor. Özellikle de İzmir için... Karşıyaka-Göztepe maçlarının bir şiddet arenası olarak ‘dünyanın en azılı derbileri' arasında geldiğini biliyoruz. Karşıyaka'nın kendisini İzmir'den soyutlayıp ‘35.5' olarak ifade etmesini de... Bunun coğrafi bir açıklaması yapılabilir. Altay, Altınordu, İzmirspor ve Göztepe, Alsancak-Güzelyalı hattında körfezin bir kıyısında yer alırken; ‘karşı yaka'da Kaf Sin Kaf bulunuyor. Bu bağlamda İzmir'in F.Bahçe'si Karşıyaka, G.Saray'ı Göztepe, Beşiktaş'ı Altay, İstanbulspor'u da İzmirspor kabul ediliyor. Tabii ki başarı olarak değil, renk ve coğrafi olarak... Zira tıpkı G.Saray gibi borç içinde yüzen bir Göztepe, bırakın Süper Lig'i, 3. Lig'de orta sıra mücadelesi veriyor. 6 kezle en çok küme düşen takım olan Karşıyaka, 10 sezondur Süper Lig özlemi çekiyor. İzmir'in en istikrarlı takımı Altay ise 1999-2000 sezonundan beri şeytanın bacağını kıramıyor...

Dört büyüklerin maçlarında, Atatürk Stadı'nda yıllarca hasılat rekoru kıran İzmir, futbola ne kadar acıktığını son zamanlarda iyice belli ediyor. Altay için ilan edilen seferberlik meyvesini verdi ve üç hafta önce Antalyaspor maçını izleyen 50 bin kişi Altay'ın zaferiyle sevindi. Çek Cumhuriyeti karşısında İzmir'de moral bulmak isteyen A Milliler'i izleyen (bir hazırlık maçı olmasına rağmen) taraftar sayısı yine 50 bin civarındaydı. Peki, potansiyel bir futbol kenti, futbola neden bu kadar uzak? Verilen yanıtlar genelde aynı: Lobisizlik, kötü rekabet, yönetim zaafiyeti... Bunlar için ortaya ‘İzmirgücü' diye bir kavram dahi atıldı. Bu düşünce, İzmir kulüplerini tek bir çatı altında birleştirmeyi öngörüyordu. Oysa bu deneme 1937'de yapılmıştı ve sonuç fiyaskoydu. O tarihte İzmirspor ve Göztepe birleşip Doğanspor'u; Altınordu, Altay ve Bucaspor, Üçok'u; Bornovaspor ve Karşıyaka da Yamanlar'ı oluşturmuş, ertesi sezon özlerine dönme kararı almışlardı. Bugün bu hayali İzmirgücü Spor Vakfı yaşatıyor.

Bir semt takımı hüviyetinden hâlâ uzaklaşamayan İzmir takımlarının arkasında belli isimler var. Karşıyaka'yı yıllardır Pınar Grubu'nun sahibi Selçuk Yaşar taşıyor. Altay'da Mazhar Zorlu'dan sonra oğul Nafiz Zorlu'nun desteği uzunca zaman sürmüştü. Rıdvan Burçetin, Benjamin Dalva, Mahmut Özgener gibi isimlerin camiadaki ağırlıkları hep hissedildi. Göztepe ise Bilgin Grubu'nun takımı satın almasından sonra yükseldiği 1. Lig'de çok kalamadı ve girdiği mali kriz nedeniyle milyonlarca dolarlık borç yükünün altında ezildi. Bugünse amatöre düşmeme mücadelesi veriyor. Kıssadan hisse, İzmir kulüpleri dar bir çemberin içinde yaşıyor.

Süper Lig özlemi 6 sezondur süren İzmir, bu yıl Lig A'da şampiyonluk mücadelesi veren Altay için kenetlendi. Körfez'in üzerinde yıllar önce batan futbol güneşinin yeniden doğması için ondan başka umut da şimdilik görünmüyor.

Küçük olsun, benim olsun!

Ahmet Talimciler (Sosyolog): İzmir kulüpleri, kısır günlük çekişmelerini aşmanın yollarını aramak yerine çözümü sürekli başkalarından beklediler. Muhalif yapısının futbolda İzmir'e İzmirli'ye zaman ve emek kaybettirmesinin de büyük payı var. İzmir'de stadyumlarda yaşanan şiddet olayları, insanların çocukları ile maça gitmek yerine başka uğraşlar, eğlenceler aramasına neden olmakta. İzmir takımlarının en büyük handikapı ise kötü yönetilmelerinden kaynaklanıyor. Son on beş yıldaki yönetim kurulu listeleri incelenecek olursa, İzmir takımlarının belirli isimler etrafında dönüp durduğu görülecektir. 'Küçük olsun bizim olsun' anlayışıyla, kulüp yönetimlerini taraftarlarına açmaya yanaşmıyorlar. Futbol medyası da benzer eğilimde. Sonuçlara ve takımlara endeksli yapısı bir yapıda işliyor.

Kenti yönetenler ilgisiz

Sinan Genç (Gazeteci): Futbol ilk olarak bu topraklarda oynanmıştı. İlk takımların temeli burada atıldı, ilk turnuvalar burada düzenlendi, ilk büyük başarılar burada elde edildi. Peki ya şimdi İzmir Süper Lig'de neden yok? Bunun nedeni çok. Ama satır başlarıyla özetlersek; ekonomik problemler, kenti yönetenlerin futbola ilgisizliği, ezeli rekabet, fanatizm, kulüplerin sağlıksız yapıları, devlet politikası ve havuzdaki adaletsizlik...

Liberalizm okunamadı

Cem Can (Gazeteci): Gerileyişin temelinde değişimi izleyememek ve uyum sağlayamamak yatıyor. İzmir önceleri yurt dışı bağlantılarının yoğunluğu paralelinde yeni bilgi ve yaşam biçimlerine kucak açarken, futbolun ilk oynandığı kent olması dolayısı ile kendi antrenör ve futbolcularını kullanıyordu. Şemsiyenin ters dönüşü, 1984 sonrasında vahşi bir liberalizmden güç alan, fırsatçılık temelli bir felsefenin yerleşmesiyle başladı. İzmirliler, bu hızlı değişimde izleyici konumunda kalıp, risk alamadı. Modern futbol yönetimi ilkelerine inanılmadığı için kurumlaşma ve profesyonelleşme doğrultusunda bir yönetim amaçlanmadı. Orta vadeli küçülme politikası ile zamana ve insana yatırım yapılmadı.

İZMİR TAKIMLARI NE DURUMDA?

ALTAY: İzmir'in 1. Lig'de en istikrarlı takımı. 1999-2000 sezonunda Göztepe ile birlikte küme düştü. 1959'da üç büyüklerin üçünü de İstanbul'da yenerek 'Büyük Altay' ünvanına erişti. 41 sezon mücadele ettiği 1. Lig'de, üç büyüklerden sonra en fazla yer alan takım oldu. Türk futboluna başta Mustafa Denizli olmak üzere Vahap Özaltay, Varol Ürkmez, Erol Togay ve daha birçok ismi hediye etti. Lig A'da Süper Lig'e çıkma mücadelesi veriyor. Şimdilik İzmir'in en büyük umudu.

KARŞIYAKA: İzmir'in en eski; ancak 1. Lig'deki en istikrarsız takımı. 1995-96'da düştüğü Süper Lig'e çıkma mücadelesi verse de Lig A'da orta sıralardan bir türlü kurtulamıyor. Kültürel yapısı nedeniyle Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinin başında yer alıyor.

GÖZTEPE: Bugünlerde 3. Lig'de kalabilme savaşı veriyor ve büyük maddi kriz yaşıyor. Efsane hocası Adnan Süvari döneminde Avrupa fırtınası estirdi. 1968-69'da, Fuar Şehirleri Kupası'nda yarı final oynadı. Fuat Göztepe, Gürsel Aksel, Nevzat Güzelırmak, Fevzi Zemzem gibi büyük oyunculara beşiklik etti.

İZMİRSPOR: 1. Lig'de 9 yıl mücadele etti. Başta Metin Oktay olmak üzere Tarık Gencay, Gürcan Berk, Seyfi Talay, yakın futbol tarihimizde ise Arif Kocabıyık, İsmail Demiriz ve Levent Eriş gibi ünlü futbolcuları yetiştirdi.

ALTINORDU: 1. Lig'e 9 yıl konuk oldu. 1961-62'de elde ettiği 8.'lik en iyi derecesiydi. Sait Altınordu, Erkan Velioğlu, Mamako Saim gibi isimlerle bütünleşti. Halen Göztepe'yle birlikte 3. Lig 3. Grup'ta mücadele veriyor.

1.LİG'DE İZMİR’İN TAKIM SAYISI
    Sezon Takım Sezon Takım
    1959 4 1982-83 1
    1959-60 5 1983-84 0
    1960-61 5 1984-85 1
    1961-62 4 1985-86 1
    1962-63 5 1986-87 1
    1963-64 5 1987-88 1
    1964-65 5 1988-89 2
    1965-66 4 1989-90 2
    1966-67 5 1990-91 1
    1967-68 3 1991-92 1
    1968-69 4 1992-93 2
    1969-70 3 1993-94 2
    1970-71 3 1994-95 1
    1971-72 3 1995-96 2
    1972-73 2 1996-97 1
    1973-74 2 1997-98 1
    1974-75 2 1998-99 1
    1975-76 2 1999-00 2
    1976-77 2 2000-01 0
    1977-78 1 2001-02 0
    1978-79 2 2002-03 0
    1979-80 2 2003-04 0
    1980-81 1 2004-05 0
    1981-82 2 2005-06 0

• bilgiler guzelde bucaspor izmir takımı degil heralde. nerden aldıgını bilmiyorum ama sen de izmirlisin sanırım bi dusun bakalım kendi içinde; (eger izmirliysen) bunların neden kaynaklandıgını.. sen izmirlisin ve kendi sehrinin takımına destek olacagına gidiosun ist takımlarını destekleyorsun haftasonları kendi takımlarının maclarına gidecegine kavhe köselerinde alex gol attımı deliriosun işte izmir takımlarının durumu bundan kaynaklanıyor. birde tabii ki buyuksehir belediye, izmir ticaret odasının sacma sapan destekleri ayrımcılık yapmaları bu sene goruldu sadece altay'a yapılan kıyaklar alınan biletler hala sonuc ne fiyasko böle de devam edecek zaetn buyuk bi olasılıkla bu sene de aynı sekilde yrdm devam edecek izmirliler kızmasın ama aynı sekilde olursa insallah altay gene cıkamasın bunlar Göztepemizi hatılayıncaya kadar böle devam etsin. (bunlar bnm fikirlerim tartısma baslamasın yine en son yine böle bi konudan ceza almıstım altay muhabbetlerinden.... )

bu arada orda bahsettigin nevzat guzelırmak bnm eniştemdir. eski anılarını anlatırdı bana uefa kupasına 1 otobus taraftar gelirmiş maclara simdi 3.lig macında 5000 kişi geliyor. extra bilgi olsun sizlere

• ben karşıyaka'nın maçlarına gidiyorum.şimdi deme 2 takım tutulmaz bunun açıklamasını çok yaptım eski nickimle.buca'yı niye koymamışlar bilmiyorum dikkat etmemişim.kaynak zaman gazetesi
  • ya bende bunun acıklamasını cok duydum da sacma geliyor banada bilmiom ama bosver gerek yok simdi yıllardır hep aynı seyler.ama bide söle durum var adam eger göztepe macına renk benziyor diye gs atkısıyla geliyorsa bana istedigini anlat o da var bide. gerci hemen cıkarttırılıyo atkı ama yani demek istedigim .....
    quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

ben karşıyaka'nın maçlarına gidiyorum.şimdi deme 2 takım tutulmaz bunun açıklamasını çok yaptım eski nickimle.buca'yı niye koymamışlar bilmiyorum dikkat etmemişim.kaynak zaman gazetesi
  • ben biliyorum.izmir'de bir takım tutarsan istanbul'dan takım tutamazsın.ama sence izmir takımlarının hatası yok mu bunda.benim fenerli olmam(fenerli olmaktan mutluyum)belki de karşıyakanın hatası.başarısı olsaydı veya sürekli iç çekişmelerle gündeme gelmeseydi karşıyakalı olmuş olurdum.

bu arada benim eski nick kskliyiz di
  • biliom nicki kskli avatarı fb li olan degisik bi olaydı snnki :D ya iyide sen hep takım basarılı diye mi tutuyorsun diyelim fener 3 sene hiç samp olamıcak sen gitcen milan ı mı tutcan sonra dicen fb basarılı olsaydı onun sucu :D o zmn tum göztepeliler takımlarını bıraksın 3.ligden takım mı tutulur dimi farklı bakkıyon ama yanlıs bakıyon olaylara
    quote:

ben biliyorum.izmir'de bir takım tutarsan istanbul'dan takım tutamazsın.ama sence izmir takımlarının hatası yok mu bunda.benim fenerli olmam(fenerli olmaktan mutluyum)belki de karşıyakanın hatası.başarısı olsaydı veya sürekli iç çekişmelerle gündeme gelmeseydi karşıyakalı olmuş olurdum.

• quote:

Orjinalden alıntı: kok10

biliom nicki kskli avatarı fb li olan degisik bi olaydı snnki :D ya iyide sen hep takım basarılı diye mi tutuyorsun diyelim fener 3 sene hiç samp olamıcak sen gitcen milan ı mı tutcan sonra dicen fb basarılı olsaydı onun sucu :D o zmn tum göztepeliler takımlarını bıraksın 3.ligden takım mı tutulur dimi farklı bakkıyon ama yanlıs bakıyon olaylara
    quote:

ben biliyorum.izmir'de bir takım tutarsan istanbul'dan takım tutamazsın.ama sence izmir takımlarının hatası yok mu bunda.benim fenerli olmam(fenerli olmaktan mutluyum)belki de karşıyakanın hatası.başarısı olsaydı veya sürekli iç çekişmelerle gündeme gelmeseydi karşıyakalı olmuş olurdum.

zaten benden geçti artık ben bundan sonra fenerbahçe'yi bırakamam da.en azından daha akıllı politikayla yönetilseler arkadan gelenler şehir veya semt takımlarını tutarlar.ben orta sona kadar karşıyakayla ilgili hiçbişey bilmiyodum.sadece altyapısında oynadığım için altyapısı var sanıyodum.bizi maçlara götürseler belki karşıyakalı olanlar olurdu.ama şu an benim arkadaşlarımın tamamı başka takım tutar ve haftasonu ksk maçına giderler.nick olayı değişikti ama o nicki forumun zoruyla almıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu sene iki takım çıkacak 2. ligden karşıyaka altay göreceksiniz...

izmirde GSmizi izlemeyi özledik...

gerçi diyarbakır ve manisa sayesinde izledik ama izmir takımıyla bi başka oluyo...

kim yenerse yensin seviniyo insan...
  • her sene aynı muhabbet ama inen cıkan yok nası olcak bu işler ????? istanbula git izle gs'ni! anca göztepemiz yukselince gs nin maglubiyetini izlersin sen devam et manisa yollarına :D 2-0 hatırlıyonmu o zmn da sevinmişmiydin ? göztepe yendi diye ???
    quote:

Orjinalden alıntı: JavieR

bu sene iki takım çıkacak 2. ligden karşıyaka altay göreceksiniz...

gerçi diyarbakır ve manisa sayesinde izledik ama izmir takımıyla bi başka oluyo...

• quote:

her sene aynı muhabbet ama inen cıkan yok nası olcak bu işler ????? istanbula git izle gs'ni! anca göztepemiz yukselince gs nin maglubiyetini izlersin sen devam et manisa yollarına :D 2-0 hatırlıyonmu o zmn da sevinmişmiydin ? göztepe yendi diye ???
    quote:

bu sene altayın tüm maçlarına gittim ben oke?...

kendini tek izmirli sanma...

• sorun orda zaten ovundugun olay abes! biletler zaten bedava madem izmirlisin diosun gs macıyla ilgili kim yenerse sevinirim. nie peki ksk maclarına gitmiosun veya bir 3.lig macına gelmiyorsun göztepe maclarına sen bence pek övunme gene bilemezsin bazı seyleri ...
    quote:

quote:

her sene aynı muhabbet ama inen cıkan yok nası olcak bu işler ????? istanbula git izle gs'ni! anca göztepemiz yukselince gs nin maglubiyetini izlersin sen devam et manisa yollarına :D 2-0 hatırlıyonmu o zmn da sevinmişmiydin ? göztepe yendi diye ???
    quote:

bu sene altayın tüm maçlarına gittim ben oke?...

kendini tek izmirli sanma...

• Futboldan anlamayan cimri yöneticilerin kurbanı oldu izmir futbolu...yoksa izmir klüplerinin seyirci sıkıntısı yok...! özellikle göztepe ve ksk nın taraftar desteği herkes tarafından biliniyo... enteraasan olan kayseri bile iki takımla süper ligde yer alırken izmirden hiçbirtakımın olmaması izmir açısından acı bi durum... ne yazıkki derin futbolda hep izmir takımları kurban edilmiştir...
  • göztepe 3. lig te değilmi eğer göztepe 3. ligten cıkmak için altay gibi play off ta kalırsa o maç nerde olursa olsun diyorum o stad sarı kırmızı oynar eğer 2. lige cıktığımızda devamı gelir çünkü göztepe gazla oynuyor..

Türkiye de En İyi Organizasyon Takımı 1 bjk 2 göztepe dir..

Göztepe nin Taraftarı da Cok Büyük 3. Lig teyiz 6000-7000 kişi oluyoz...ksk 2.lig te son macoında 2500 kişi bilet aldı 200-250 kişi gitmiş..

Alayına İsyan Olsun Göztepeme Yemin Olsun Düşsen Bile Amatöre Terkedenler ....... Olsun..!
  • bu arada bjk taraftarları hani su "1. numara çarşı grubundan elemanlar" manisa macı öncesi polis ve göztepeli kardeslerimiz tarafından tartaklanmıslar bugun gazete de okudum bi uzuldum bi uzuldum
  • quote:

bu arada bjk taraftarları hani su "1. numara çarşı grubundan elemanlar" manisa macı öncesi polis ve göztepeli kardeslerimiz tarafından tartaklanmıslar bugun gazete de okudum bi uzuldum bi uzuldum

Olur Böyle Vakalar Göztepeliler Yakalar
  • İzmir kulüplerinin kurtuluşu hepsinin bir araya gelip, yeni bir isimle sadece tek kulüp olarak yola devam etmesidir. Ama bunun da olabileceğini zannetmiyorum
  • quote:

bilgiler guzelde bucaspor izmir takımı degil heralde. nerden aldıgını bilmiyorum ama sen de izmirlisin sanırım bi dusun bakalım kendi içinde; (eger izmirliysen) bunların neden kaynaklandıgını.. sen izmirlisin ve kendi sehrinin takımına destek olacagına gidiosun ist takımlarını destekleyorsun haftasonları kendi takımlarının maclarına gidecegine kavhe köselerinde alex gol attımı deliriosun işte izmir takımlarının durumu bundan kaynaklanıyor. birde tabii ki buyuksehir belediye, izmir ticaret odasının sacma sapan destekleri ayrımcılık yapmaları bu sene goruldu sadece altay'a yapılan kıyaklar alınan biletler hala sonuc ne fiyasko böle de devam edecek zaetn buyuk bi olasılıkla bu sene de aynı sekilde yrdm devam edecek izmirliler kızmasın ama aynı sekilde olursa insallah altay gene cıkamasın bunlar Göztepemizi hatılayıncaya kadar böle devam etsin. (bunlar bnm fikirlerim tartısma baslamasın yine en son yine böle bi konudan ceza almıstım altay muhabbetlerinden.... )

bu arada orda bahsettigin nevzat guzelırmak bnm eniştemdir. eski anılarını anlatırdı bana uefa kupasına 1 otobus taraftar gelirmiş maclara simdi 3.lig macında 5000 kişi geliyor. extra bilgi olsun sizlere

kadıköye taşınsan fb yimi tutmaya başlayacaksın

• saptırma olayı dogup buyudugun sehirden bahsediyorum ben eger tabiki de kadıkoyde dogup buyuseydim tabiki fenerli olurdum orda zaten yetiştirmeden dolayı elbet tutarsın.ben guzelyalıda dogdum kucuklugumde hep o sokaklar sarı kırmızıydı mac bitince orda hep bagırıslar cosku olurdu sen o durumda nası gidip ksk yi veya bjk yi tutabilirdin saptırmana gerek yok anlamamak istiyorsun sadece
    quote:

Orjinalden alıntı: YÜZ YILLIK AŞK

quote:

bilgiler guzelde bucaspor izmir takımı degil heralde. nerden aldıgını bilmiyorum ama sen de izmirlisin sanırım bi dusun bakalım kendi içinde; (eger izmirliysen) bunların neden kaynaklandıgını.. sen izmirlisin ve kendi sehrinin takımına destek olacagına gidiosun ist takımlarını destekleyorsun haftasonları kendi takımlarının maclarına gidecegine kavhe köselerinde alex gol attımı deliriosun işte izmir takımlarının durumu bundan kaynaklanıyor. birde tabii ki buyuksehir belediye, izmir ticaret odasının sacma sapan destekleri ayrımcılık yapmaları bu sene goruldu sadece altay'a yapılan kıyaklar alınan biletler hala sonuc ne fiyasko böle de devam edecek zaetn buyuk bi olasılıkla bu sene de aynı sekilde yrdm devam edecek izmirliler kızmasın ama aynı sekilde olursa insallah altay gene cıkamasın bunlar Göztepemizi hatılayıncaya kadar böle devam etsin. (bunlar bnm fikirlerim tartısma baslamasın yine en son yine böle bi konudan ceza almıstım altay muhabbetlerinden.... )

• ya param olsa war ya göztepe yi şampiyonlar ligine taşırdım
  • quote:

saptırma olayı dogup buyudugun sehirden bahsediyorum ben eger tabiki de kadıkoyde dogup buyuseydim tabiki fenerli olurdum orda zaten yetiştirmeden dolayı elbet tutarsın.ben guzelyalıda dogdum kucuklugumde hep o sokaklar sarı kırmızıydı mac bitince orda hep bagırıslar cosku olurdu sen o durumda nası gidip ksk yi veya bjk yi tutabilirdin saptırmana gerek yok anlamamak istiyorsun sadece
    quote:

Orjinalden alıntı: YÜZ YILLIK AŞK

quote:

o zaman göztepenin uefadaski başarılarını gören bir manisalı göztepeyi tutsa manisayı mı tut dersin ? boş lafları bırakalım bu renk aşkıdır yer farketmez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.