Şimdi Ara

İYTE Makine vs YTÜ Makine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah halkinda hayirlisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim izmirde yaşamama rağmen yıldız makine yazdım 2016da. Gayette memnunum ama birbirlerine göre artı ve eksi yönleri var tabikide. Mesela yıldızın eğitimi %30 ve hazırlık senesi çöp, çok fazla şey katmaz sana ama iytede %100 ing. Lokasyon bakımından biri Beşiktaş'ta diğeri Urlanın bi dağında asdhgajshd. Yıldız gayet sosyal okul; etkinlikler sık yapılıyor. racing ve aesk takımı falan var.İyte biraz daha akademik olarak zorlayan bi okul. Erasmus olanakları yıldızın daha iyi, bu sene yaklaşık 70 kişi falan gidiyor makineden ve en çok bütçe alan üniversitelerden itüden sonra.Yıldızın kontenjanı 220 civarıydı İytede 60 civarı falan yanlış hatırlamıyorsam.
  • furkocan90 F kullanıcısına yanıt
    Hepimiz için hayırlısı olsun. Hiç yıldızı öne çekmek gelmiyor içimden . İYTE dedik İYTE olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

İyte mezunları 1000 tl + akbile çalışıyor genelde. İyte şişirilmiş balondur. Öyle şişirmişler ki sıralamada aslında 100k olması lazımdı.

Yorumum : Eğitim olarak fark olmaz. Staj imkanı ve isim olarak YTü tabiiki de daha iyi. Ama 5 yıl sonra ne olur bilinmez. Sıralamaya bakarsak YTÜ kontenjan düşürmesine rağmen düşmüş.

YIL - KONTENJAN - SIRALAMA

YTÜ :
    2017 - 226 - 30.415
    2016 - 226 - 28.300
    2015 - 231 - 26.800
    2014 - 252 - 273000

İYTE :

2017 - 62 - 35.090
    2016 - 57 - 33.100
    2015 - 47 - 32.500
    2014 - 47 - 33.700

2017'deki düşüşler okula bağlı değil tamamen. 2017'de makineler genel olarak düştü. Şişirilen İYTE nedense kontenjan değişikliğine rağmen sırasını korumuş. Ama YTÜ koruyamamış. YTÜ 3-5 senedir düşüş trendinde. Ha bu düşüş trendi okulu kötü yapmaz. Eğitim seviyesini de düşürmez ama bu okul neden düşüyor bunu anlamadım ? Çok şişirildi de şimdi gaz mı çıkarıyor ?

Aynı şey YTÜ bilgisayar için de geçerli. Bilgisayar sıralamaları 2 senedir acayip artarken YTÜ sabit kaldı. Hatta o kadar sabit kaldı ki 4-5K gerideki Hacettepe'nin YTÜ ile farkı 2K'ya kadar indi.

YTÜ çöp felan demiyorum. KHK'lar ile kadrosundan isimler alınınca okul birkaç senedir sendelemeye başladı. Ama toparlarlar rahatça.

YTÜ, TAI ile anlaşma yaptı. Bu sıralamayı yükseltir. İYTE'de Teknoloji Üssü kurulacak. Bu da sıralamayı yükseltir. 2 seneye sıralamaları aynı yere gelir iki okulun da. Ondan sonra rekabet başlar. İYTE birkaç senedir piyasada duyulmaya başladı. 5 sene sonra piyasada kendine güzel bir yer edinir YTÜ gibi.

Kısa vadeli ( 2-3 sene ) düşünürsek YTÜ daha avantajlı ama uzun vadeli ( 5-6 sene ) düşününce ne olacağını kimse tahmin edemez.
    Ama şuna dikkat edin kontenjan farkına bakın dağlar kadar yabi hala iyi öğrenciler YTÜ u seçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

İyte mezunları 1000 tl + akbile çalışıyor genelde. İyte şişirilmiş balondur. Öyle şişirmişler ki sıralamada aslında 100k olması lazımdı.

Yorumum : Eğitim olarak fark olmaz. Staj imkanı ve isim olarak YTü tabiiki de daha iyi. Ama 5 yıl sonra ne olur bilinmez. Sıralamaya bakarsak YTÜ kontenjan düşürmesine rağmen düşmüş.

YIL - KONTENJAN - SIRALAMA

YTÜ :
    2017 - 226 - 30.415
    2016 - 226 - 28.300
    2015 - 231 - 26.800
    2014 - 252 - 273000

İYTE :

2017 - 62 - 35.090
    2016 - 57 - 33.100
    2015 - 47 - 32.500
    2014 - 47 - 33.700

2017'deki düşüşler okula bağlı değil tamamen. 2017'de makineler genel olarak düştü. Şişirilen İYTE nedense kontenjan değişikliğine rağmen sırasını korumuş. Ama YTÜ koruyamamış. YTÜ 3-5 senedir düşüş trendinde. Ha bu düşüş trendi okulu kötü yapmaz. Eğitim seviyesini de düşürmez ama bu okul neden düşüyor bunu anlamadım ? Çok şişirildi de şimdi gaz mı çıkarıyor ?

Aynı şey YTÜ bilgisayar için de geçerli. Bilgisayar sıralamaları 2 senedir acayip artarken YTÜ sabit kaldı. Hatta o kadar sabit kaldı ki 4-5K gerideki Hacettepe'nin YTÜ ile farkı 2K'ya kadar indi.

YTÜ çöp felan demiyorum. KHK'lar ile kadrosundan isimler alınınca okul birkaç senedir sendelemeye başladı. Ama toparlarlar rahatça.

YTÜ, TAI ile anlaşma yaptı. Bu sıralamayı yükseltir. İYTE'de Teknoloji Üssü kurulacak. Bu da sıralamayı yükseltir. 2 seneye sıralamaları aynı yere gelir iki okulun da. Ondan sonra rekabet başlar. İYTE birkaç senedir piyasada duyulmaya başladı. 5 sene sonra piyasada kendine güzel bir yer edinir YTÜ gibi.

Kısa vadeli ( 2-3 sene ) düşünürsek YTÜ daha avantajlı ama uzun vadeli ( 5-6 sene ) düşününce ne olacağını kimse tahmin edemez.
    Ama şuna dikkat edin kontenjan farkına bakın dağlar kadar yabi hala iyi öğrenciler YTÜ u seçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyte hızlıca yükselmekte olan gözüme girmiş bir yer.

Yalnız ytü zaten yükseklerde olan bir yer..

Yine de ben olsam iyte yazardım yakın zamanda zirveye oynayacağını düşünüyorum bir de izmirde izmir adamdır.
  • Arkadaşlar tekrardan Merhaba tabi çoktan bitti süreç.
    İYTE Makine Mühendisliği mezunuyum, bu sene yüksek lisansta da İYTE'yi kazandım.
    Ancak özel sektörden yaklaşık 10 firmaya yakın bir görüşmem oldu ve ciddi anlamda artık çok tanınıyoruz ve uluslararas bir firmayla anlaşarak iyi bir maaşla ve şartlarla (genel olarak başlangıca göre iyi) işe başlıyorum. Yani 1000+ akbil değil maalesef, o arkadaşa istinaden.
    İYTE'nin en büyük eksisi konum ki bana göre artık. Dünya da bilim yapmak isteyen, araştırma üniversitelerinin hepsi konum olarak merkeze uzaktır. Vizyon ve misyon olarak YTÜ ile İYTE aynı kulvar da olmasına rağmen farklı amaçtadırlar.
    Hatta Türkiye'de İYTE farklı bir statüdedir, bu statü değer kazanmaya başladığında da o zaman kimse tutamayacak durumda olacağı da aşikar.
    Meraklarınız varsa özelden de yazabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=7AqsaKPqdCs
    Bölüm tanıtım fragmanıdır.

• Rubiscoo R kullanıcısına yanıt
    Üniversitenizin fen fakültesi bölümleriyle ilgili bilginiz var mı? Mezunlarının ne yaptıkları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nufabaa -- 26 Ağustos 2018; 1:43:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nufabaa

Üniversitenizin fen fakültesi bölümleriyle ilgili bilginiz var mı? Mezunlarının ne yaptıkları
    Fen fakültesiyle ilgili çok bilgim yok ama çok mezun vermedikleri kesin. Genel olarak sıralamaları mühendisliklere göre çok daha düşük olduğundan gerçekten sevenler ve severek okuyanlar çok iyi yerler de diyebilirim. Özellikle yurtdışına açılmak için bu büyük bir nimet İYTE.
  • Rubiscoo R kullanıcısına yanıt
    İytede bu sene 2 bölüm açıldı biyomühendislik ve malzeme bilimi ve mühendisliği , bunların sıralaması için üniversitenin tercih edilme açısından yakın oldugu üniversitelerin sıralamasına bakın diyorlar.Hangi üniversitelere bakabilirim?

• Nufabaa N kullanıcısına yanıt
    Marmara Gazi Ege
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nufabaa

İytede bu sene 2 bölüm açıldı biyomühendislik ve malzeme bilimi ve mühendisliği , bunların sıralaması için üniversitenin tercih edilme açısından yakın oldugu üniversitelerin sıralamasına bakın diyorlar.Hangi üniversitelere bakabilirim?
    Bunu da neye göre söylüyorlar anlamıyorum gerçekten :D
    Malzeme için DEÜ bakılabilir
    Biyomühendislikte EGE'de var

Benim görüşüme göre Malzeme biR 80 bin olur. (DEÜ 120 bin)
    Biyomühendislik 90 bin filan olur diye düşünüyorum.
  • Teşekkürler, sonuçlar açıklansa da artık belli olsa yerler

• İYTE Makine Mühendisliği geldi.
  • YTÜ Makine geldi =)
  • Sentyyy S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kaç ile girdiniz ?
    tebrikler sıralama neydi
  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kaç ile girdiniz ?
  • katusha_ kullanıcısına yanıt
    Artyom A. C. kullanıcısına yanıt
    24k ile girdim hocam.
    gelince heykelini dikelim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.