Arkadaşlar iyte yazarsam makine müh. yada inşaat müh yazıcam ama ege ve dokuz eylülde orada duruyor ne düşünüyorsunuz bu 3 üni hakkında hangisini tercih etmeliyim
IYTE ile DEU ve EGE karşılaştırılmaz bile. Bende IYTE yazmayı düşünüyorum makine mühendisliği , önü çok açık ancak eğitimi çok çok zordur , çıkınca rahat edersin onun için IYTE yazılabilecek en iyi üniversitelerden biridir.
quote:
Orijinalden alıntı: Rubisco35
IYTE ile DEU ve EGE karşılaştırılmaz bile. Bende IYTE yazmayı düşünüyorum makine mühendisliği , önü çok açık ancak eğitimi çok çok zordur , çıkınca rahat edersin onun için IYTE yazılabilecek en iyi üniversitelerden biridir.
Peki egenin puanının daha yüksek olma sebebi ne üstelik eğitimi %30 türkçe olmasına rağmen
Ege Üniversitesinin puanı daha yüksek değil IYTE , İzmir'de şehir dışında olmasına rağmen merkezde olan hem EGE hemde DEU daha yüksektir.
İnşaatı nas?ıl peki? bilgisi olan var mı
Mühendislik düşünüyorsan IYTE'den başka yer düşünme İzmir'De . Ege ve DEU çok iyi üniversitelerdir ancak IYTE artık marka olma yolunda ilerliyor ve eğitimi %100 ingilizce ayrıca yanında dil seçme olağın var . Ege'de ise eğitim Türkçe %30 ingilizce diye bir bilgim var , tabi Üniversitede hayatımı yaşacağım gezeceğim tozacağım diyorsan EGE'yi tercih et derim , Türkiye de konumu ve kampüsü bu kadar iyi olan pek üniversite bilmem birde Anadolu Üniversitesinin böyleymiş sanırım. Eğitimde ve mezunlukta IYTE ama Üniversite hayatı diyorsan EGE seç derim sana.