Şimdi Ara

İyi okul az istediğiniz bölüm, daha kötü okul çok istediğiniz bölüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet gençler yaklaşık 2 ay sonra bunları düşünüyor olacaksınız mezun tayfa hariç. Ne mutlu çok istediği okul ve çok istediği bölümü tutturacak olana.Ben de ikisini de yakalamak adına 1.5 aydır mezuna kalma planları yaparken bu sıralar yazın olacakları düşündüm herkesin tercih heyecanı yaşayacağını, okul gezileri yapacağını ve mezuna kalmaktan çok bölüm-okul alternatifleri oluşturmaya çalıştım. Normalde hedeflediğim bölüm bilgisayar mühendisliği, ikincil olarak ise Uçak/Uzay mühendisliği idi.Bilgisayar için sıralama bazında en kötü İTÜ, havacılık için ise en kötü İTÜ Uzay hedefliyordum.Bilgisayar imkansız gibi bir şey şu an fakat Uzay hala mümkün. Tercih yapacak olursam birkaç alternatifim var

1- İlk tercihim olan bilgisayar mühendisliği ve alternatif okullardan Hacettepe, YTÜ, Bahçeşehir gibi okullar olacak.

2-İstediğim 3-5 büyük okuldan olan İTÜ ve Uzay mühendisliği yazacağım.

3- Yepyeni bir alternatif bölüm belirleyip İTÜ, ODTÜ, Bilkent gibi sağlam okullara girip yatay geçiş yapmayı deneyeceğim.

Sıralamam yukarıdaki 20k bandındaki okullardan daha düşük olursa eğer içime sinmeyerek tam burslu THK Üniversitesi Uzay mühendisliği veya bu sıralar araştırmaya başladığım ODTÜ Kuzey Kıbrısta Bilgisayar veya Havacılıktan istediğimi yazmayı düşünüyorum. Böylece hem içime sinen bir diplomam olacak hem de istediğim bölümü seçmiş olacağım. Fakat 20k sıralamam olursa 1. alternatifteki okulları mı yazarım ODTÜ KKK'mı bilmiyorum.Ankara-İstanbul-İzmir gibi şehirler dışında bir yerden gideceğim için kıbrıs bana sıkıntı olmaz gibi bu okulla ilgili düşünceleri olan yazabilir bu arada.

Önce zamanı gelsin öyle düşünürsün diyenler olabilir fakat sınavda ölmezsem veya cevap anahtarıyla birlikte bir kitapçık gelmezse yapacağım sıralama az çok belli şimdiden ciddi olarak araştırıyorum. Siz neler düşünüyorsunuz başlıktaki ikiliden hangisini seçersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.İ.B -- 9 Mayıs 2016; 18:32:15 >

• bahçeşehir iyidir
  • Tercih zamanı gelsede konuşsak bunları😄
    Erken henüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yaz idealist bir liseli kafasında en çok istediğim bölüm, okul fark etmez kafasında olurdum tahminen, ama şu an hem 4-5 yıl geçireceğim için hem de yurtdışı olmazsa o diplomanın ülkede iş yapması gerektiği için iyi üni-alternatif bölüm diyebilirim. Bu arada ben de ODTÜ KKK düşünüyorum, hem ilk hedef olan bölüm hem iyi okula imkan sağlıyor.
  • kötü okul az istediğim bölüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • İyi okul daha az istediğim bölüm maalesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında ilk istediğim bölüm, içime daha az sinen okul derdim ama bu ülkede maalesef okul>bölüm, yatay geçişi denemek bile akıllıca geliyor.
  • Konuyla alakasız kusura bakmayın ama bi sorum var bu tercih dönemi kac gün(malum 12. Sınıfız)

• 7-10 gün civarı bir tercih dönemi var hocam bu sene açıklanmadı sanırım henüz.Bu dönemden 3 hafta-1 ay kadar sonra sonuçlar açıklanıyor.
  • EvoRoncatto kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam

• Yukarı

• İkisi arasından kesinlikle ama kesinlikle iyi okul kötü bölüm derim. Kötü ünide okuyunca iyi de olsa bölümün zaten bir değeri kalmıyor ve sevdiğiniz bölümü hiçbir şekilde öğrenemiyorsunuz hatta sevdiğiniz bölüm okulun yarattığı engeller yüzünden sevmediğiniz bir hal alabiliiyor. İyi okul - kötü bölum için bu önermelerin tam tersi gecerli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok istediğin bölüm kesinlikle

Diğer seçeneği seçersen mutsuz olursun %99
  • Adamlar ytü hacettepeyi kötü üni yaptı ya birdaha buradan tavsiye almam

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Kötü dememiş daha kötü demiş hocam malum okullara kıyasla. Ben de içime sinen okulun iyi okul olduğundan da bahsederek söyledim Hacettepeye YTÜ ye kötü okul diyecek kadar ODTÜ İTÜ fantezisi olanlardan değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 10 Mayıs 2016; 8:26:50 >
  • Up

• Yukarı

• quote:

Orijinalden alıntı: Raphaël

İkisi arasından kesinlikle ama kesinlikle iyi okul kötü bölüm derim. Kötü ünide okuyunca iyi de olsa bölümün zaten bir değeri kalmıyor ve sevdiğiniz bölümü hiçbir şekilde öğrenemiyorsunuz hatta sevdiğiniz bölüm okulun yarattığı engeller yüzünden sevmediğiniz bir hal alabiliiyor. İyi okul - kötü bölum için bu önermelerin tam tersi gecerli.

Yaş kaç sorabilir miyim
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    İyi bir okuldan mezun olmanın Türkiye'deki sağlık biraz da hukuk dışındaki tüm sektörlerde hayati öneme sahip olduğunu tecrübe ettiğim yaşa geldim. İyi okullar gerek akademik gerek sosyal gerek de fiziki imkanlarıyla öğrencinin her anlamda ufkunu açıp onları ileriye taşıma amacını güderken, adına üniversite demeye bin şahit isteyen apartmana sıkıştırılmış ticarethanelerin ve kuş uçmaz kervan geçmez yerlerdeki taşra okullarının öğrenciye katacağı hiçbir şey yoktur. Benim kötü bölümden kastım ilgi alanınızla hiçbir ilişkisi bulunmayan bölümleri okumak değil elbette. Marmara'da bilgisayar mühendisliği yazmaya niyetli olan bir tanıdığımı son anda vazgeçirip İTÜ'de matematik mühendisliğine yönlendirdim. Bölümün çalışma alanlarının yazılım ve bilgisayar mühendisliğiyle olan yakınlığını, iş olanaklarını ve okulun imkanlarını kendisine anlattım. Şu an kendisi yine İTÜ'de gömülü sistemler alanında yüksek lisans yapmakta. Ve Marmara'da istediği bölümü okuyan birkaç kişiyle karşılaşıp biraz eğitim hakkında biraz sohbet etme bulduğunda içinden dalga geçtiğini anlattı bana. Aynı şekilde Yıldız Teknik'te makine okuyacakken İTÜ'de makine mühendisliğinin bir alt anadalı olan İmalat Mühendisliği'ne yönelmiş başka bir arkadaşım var. O da geride bıraktığı seçeneğe bakınca ne kadar doğru bir karar verdiğini anladı. Bu örnek verdiğim iki kurum da Türkiye'de gayet köklü ve adı bilnen okullar arasındayken diğerlerininin durumunu düşünmek bile üzücü. Ben mühendislikler için belirli bir sıralamayı (en kötü 50000) elde edememiş kişilere açık açık yeniden hazırlanıp daha iyi bir derece elde etmelerini öneriyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.