Şimdi Ara

İyi hissetmiyorum :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, saçma gelecek ama iyi hissetmiyorum. Aslında duygularını da kolay paylaşabilen birisi değilim. Şimdi hayatımız özeti şu şekilde:
    Liseye kadar hiçbir şeyin farkında değildim. İlkokulda ilk okuma yazmayı ben öğrendim, matematikte çok iyiydim. Yani başarılıydım, zaten ilkokul arkadaşlarımdan iyi bir bölüm kazanabilen olmadı, yani o ortamda iyi olmam çok birşey ifade etmiyor zaten. IQ'mun yüksek olduğunu düşünüyorum, yani iyi şeyler başardım ama internetten IQ testi yaptığımda ortalamanın üzerinde çıkıyor. Ama öyle ahım şahım bir skor çıkmıyor. Hayattan bihaberdim küçükken. Bilmiyorum sosyopatlık felan mıdır nedir ama şöyle bir anım var. Sünnet olurken sünnetçi iğnelerin 2 tanesini kendi kendime vurdurdu. Bu onun sünnet şekli yani, böyle yapıyor herhangi bir sıkıntısı yok. Ama iğneyi bana verdiğinde ben çok hızlı bir şekilde enjekte ettim. Yani ne olduğunu çok da bilmiyordum gibi bişe. Hani tamam matematiğim felan iyi ama hayattan birşey anlamıyorum.

Sonra liseye geçtim ve lisede gelecekte başıma bela olacak kişiyle tanıştım. İlk başta aramız çok iyiydi, yani onun için herşeyi yapardım, kankamdı benim. Sonra ise onu kıskanmaya başladım, hem zekiydi hem hayattan anlıyordu hem de çok zenginlerdi. Hem de çok sempatik ve yakışıklıydı. Sonra kendimi ister istemez onunla yarışta buldum. YGS'de beni geçti diye sinirlenip LYS'de ezdim resmen onu ve herkesi (sadece LYS'ye göre tahminen Türkiye'de ilk 500'e felan girdim yani o kadar diyeyim, fulle yakın sonuç çıkardım çünkü). Aslında onunla hiç tanışmamış olsaydım belki LYS zamanında delirmezdim. Zaten ondan her anlamda geriyken bir de YGS'de ezilmem dolayısıyla LYS zamanı deliler gibi çalıştım. Resmen kendimi kaybetmiş gibi kitap bitirdim.

Ondan sonra başıma 2. bela olacak olan sevmediğim bölüme gittim. O bölümde ise depresyona girdim (gerçekten depresyon, çünkü 2 farklı psikiyatr aynı teşhisi koydu). Bölümde hiçbir şey yolunda gitmiyordu, derslere çalışmıyordum sevmediğim için daha da depresyona batıyordum. YGS'de beni geçti diye delirdiğim arkadaşım her anlamda beni geçmeye devam ediyordu, ve iyice deliriyordum. Bir de bu depresyon zamanlarında eski liseme uğramıştım, ve liseden bir arkadaşımın bileklerini kesip intihar ettiğini öğrendim. O günden sonra gerçeklik algımı kaybetmeye başladım. Bu olay bende derin bir yara açtı, çok samimi bir arkadaşım değildi yani sadece ismen biliyorduk birbirimizi ama 18 yaşında bir gencin kendi canına kıyması beni feci derecede sarstı. Ondan sonra bölümü bırakmama karşı olan ailemle aramda intihar muhabbeti geçti, resmen hiç takmadılar. Bu yüzden onlara kızdım, en son bölümü bıraktım. Şimdi ise kendi paramı kazanmaya başladığım an ailemle bağlarımı koparıcam.

Şuan hayatımda tek iyi giden şey istediğim bölümü okuyor oluşum, onun dışında iyi giden birşeyim yok. Mutlu olan insanları görünce ağzını burnunu kırasım geliyor. Özellikle 2. paragrafta bahsettiğim arkadaşı bir güzel evire çevire dövsem bayağı bir rahatlarım herhalde. Tabi onun bundan haberi bile yok. Kısaca şuan tek birşey dışında hiçbir işim yolunda gitmiyor. Sigaraya alkole başladım. Onlar da stresimi azaltmıyor. En büyük etken ailemin beni sevmediğim bölüme göndererek arkadaşımla yarışta geri kalmama sebep olması. En baştan sevdiğim yere gelseydim şuan belki kendi paramı kazanıyor olacaktım. Bu yüzden onlara çok kızıyorum, tabiki arkadaşıma da sinirleniyorum. Aslında arkadaşım bende takıntı haline geldi çünkü çocuğu rahat yarım senedir hiç görmedim konuşmadım.

Kısaca öyle arkama yaslandım hayatı film şeridi gibi izliyorum. Hiçbir tepki vermeksizin. Depresyon ve OKB teşhisi konmuştu ve bu teşhis konduğunda antidepresan vermişlerdi ben de kısa süre de olsa kullanmıştım. Ve antidepresanın yan etkilerinde kalıcı depresyon yazıyordu. Acaba kalıcı depresyona mı sebep oldu bilmiyorum. İşin özeti kendimi iyi hissetmiyorum.

• IQ testinden sonrayı okumadım,durumumuz yoktu.

IQ testinde sorun sizde değil.

Fazla takmayın akışına bırakın.

İçinizden ne geliyorsa onu yapın.

Kim ne yapmış ya da ne dememiş takmayın.
  • Öncelikle eğer hala bir şekilde takip ediyorsan o arkadaşını (facebook, twitter, başka bir arkadaştan durumunu sormak vb.) son vermeni öneririm. Ayrıca ona istediğinde iletişim kurabileceğin yolları da kes. Mesela Facebook ta ekliyse sil, telefon numarasını sil, (eğer varsa) lise andacına bakmaktan vazgeç gibi. Bunları yaptıktan sonra da zaman zaman içinden, dur şuna bir bakayım şunun durumunu bir sorayım gibi dürtülerin olursa bunlara karşı sabret.

Aksi taktirde sıkıntıların bir şekilde geçse bile bunları yapmamanın olayın tekrarlama riskini arttıracağını düşünüyorum.

Ayrıca sadece hem başkaları hem de senin için İYİ, YARARLI olabilecek olan ve en önemlisi DOĞRU olan düşünceleri, sözleri dinle ve dikkate al.

Diğer bir önerim spor yapmaya başlaman. Ter atabileceğin her türlü spor olur. eğer zamanım yok diyorsan evde sık sık esneme egzersizleri yap. vücudun ve kaslarındaki gerginliği giderir. hem kan dolaşımın rahatlar hem de daha rahat bir uyku uyuyabilmeni sağlar. ve sık sık (mümkünse her gün) tek başına bir yarım saat çık dolan. eğer hava soğuksa sıkı giyin. o soğuk havada sıkıca giyinip üşümeden yürümek te güzel gelir.

Televizyon ve (eğer oynuyorsan) oynadığın oyunlara bir zaman sınırlaması getir. unutma yaptığın her şey seni (tüm vücudunu özellikle beynini) olumlu veya olumsuz yönde etkiler. yapmak istediğin şeylerde bu kriteri her zaman göz önünde bulundur. Mesela müzik dinlemek istiyorsan sende olumsuz duygular uyandıracak müziklerden kaçın. (örn. slow pop, arabesk vs.). Film izlerken de mesela aşırı şiddet içeren filmlerden, gereksiz ve abartılı duygusal içerikleri barındıran filmleri tercih etmemeye çalışmanı öneririm.

Hayatı, insanları ve en önemlisi kendini sorgulamaktan korkma.(yargılamaktan bahsetmiyorum burda. yargılamanın, hırsın, kıskançlığın, kibirin bizi nereye getirdiği aşikar.) Ayrıca içindeki boşlukları doldurmak için düşün, araştır, kitap oku kısaca kendini geliştir. Özellikle inanç yönünden..

----

EDİT: Depresyon için birkaç öneri :

http://www.youtube.com/watch?v=LxxPYh0J6n8
    http://www.youtube.com/watch?v=H0u8ni3f6ms
    http://www.youtube.com/watch?v=NSLn51NRSwo

İzlemeni öneririm

Kürlere ek olarak benim de kaygı sorunları için faydasını gördüğüm "Bilişsel davranışçı terapi" yi araştırabilirsin.

Ayrıca Youtube'a "depresyon ibrahim bilgen" ve "takıntı ibrahim bilgen" yazıp çıkan videolara bir göz atabilirsin. Hem sıkıntıların ile ilgili farkındalığını arttırmanda hem de bu sıkıntıların için çeşitli öneriler konusunda çok yardımı olur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 31 Aralık 2014; 22:46:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklarım fazla iyi duyuyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.