Şimdi Ara

iyi çay nasıl demlenir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hangi çayı kullanmam lazım , ne tür bi demlik ve içerken bardak kullanmalı.

    nasıl demlemeli şöyle içtikse içilesi tavşan kanı çay için.



  • Dünyanın en iyi çayı

     iyi çay nasıl demlenir ?
  • bu çayı nereden bulabilirim?
    istanbulda satılan bir yer varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: macrolight

    Dünyanın en iyi çayı

     iyi çay nasıl demlenir ?



    neden en iyi ne özelliği varmış

    hangi ülkede harmnlanmış.
  • kokulu çaylar var ben onları çok seviyorum...

    arada özsüt'e gidince alıyorum, orda sormuştum...
  • ya boyle tavsiyelerde bulunmak reklama kacmaz mı?
  • hadi beyler kahveci hiç yokmu aramızda

    kokulu mokulu layt çay istemiyorum tavşan kanı olacak içtinmi memlekete gidip gelmiş gibi olacaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoyalForce


    quote:

    Orjinalden alıntı: macrolight

    Dünyanın en iyi çayı

     iyi çay nasıl demlenir ?



    neden en iyi ne özelliği varmış

    hangi ülkede harmnlanmış.


    Londra ingiliz markasıdır fakat seylan çayıdır abi bu çay inanılmaz güzel çay Türkiyede her yerde bulunmaz
    migros gibi büyük marketlerde bulunur ve pahalıdır şimdi ben azeri olduğum için bu çayları çok iyi bilirim bu sıradan seylan çayından çok daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 29 Aralık 2007; 22:40:31 >




  • dünyanın en iyi çayı KAÇAK çaydır ondan sakın vazgeçme
    ama istanbul'da çoğu sahtedir gerçekten hakikisi orada nadir bulunur alacagın adam güven vermeli sana.
  • kaçak çay..

    kahveci adamın burada işi ne ..
  • Ya ben derenin bergamut aromalı poşet çayını aldım. Süper bi kokusu ve içimi var tavsiye ederim.

    Çayı demlemek önemli değil de asıl önemli olan çayın harmanı ve kalitesi.

    Bide kahvelerdeki acı çayın sebebi de içine karbonat atıyorlar evde bende yaparım onu kaşığın burnu ile karbonat atın hafif buruk bir tadı oluyor ve sert oluyor.
  • çay ın kalitesi , su , demlik , demleme şekli önemlide daha kaçak çay muhabbetinden başka cevap alamadık.
  • * Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli.
    * Çay iyi su ile yapılır.
    o Kireçli, madenli, klorlu su ile çay olmaz
    o Çayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kireç sertliğinden uzak, tatlı bir su olmalı.
    * Porselen demlik tercih edilmeli.
    o Madenî, hele alüminyum demlikte iyi çay olmaz.
    * Demlik önceden ısıtılmalı.
    * Temiz demlik içine beher bardak için bir çay kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı.
    * Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır.
    o Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir.
    * Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır.
    * Demleme esnasında demliğin üzereine temiz bir bez konulmalıdır.
    * Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni şeklinde kapatılmalıdır.
    * Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır.
    * Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 5-7 dakika Türk çaylarında 10-15 dakika olmalıdır.
    o Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine göre değişir, aromanın tam elde edilmesi için bu süre Türk çaylarında 20-25 dakikaya kadar çıkartılır, yabancı çaylarda ise 10-15 dakikayı aşmamalıdır.
    * Demlenmeden sonra, dem ile posa birbirinden ayrılmalıdır. Dem porselen bir kaba aktarılmalıdır.
    * Demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir.



    Evde Buzlu Çay Yapımı
    Burhan Demet

    * Çay demini uygun bir cam kaba boşaltınız,
    * Özellikle buzlu çay yapmak için çay demlerseniz veya içtiğniz çaydan kalan demlii buzlu çay yapmak için kullanmayı düşünüyorsanız demi bir an önce posadan ayırmalısınız.
    * İçine ağız tadınıza göre şeker koyup karıştırarak eritiniz,
    * Karışıma buz kalıplarını atınız,
    * Limon suyu ilave ediniz, karıştırınız
    * Dem açılıncaya kadar normal su ilave ediniz
    * Karışımı mikserle köpüklenene kadar çırpınız,
    * İçmek için soğutmak üzere buzdolabına bırakınız.


    kaynak.http://www.biriz.biz/cay/caydem.htm




  • süper bilgiler MagicHell sağolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.