Şimdi Ara

İYİ BİR MEKANİK KLAVYE ve mouse YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar 1000 tl kadar bütçem var. bu bütçe ile alabileceğim en iyi mekanik klavye ve kablolu/kablosuz kullanılabilen oyuncu mouse hangisidir? Önerilerinizi bekliyorum.

Oynadığım oyunlar, TPS, FPS, dota 2, FRP tarzı oyunlardır. MMORP günlerini geride bıraktım artık :)
    Klavye üzerinde USB ve ses baglantılarını önemsiyorum.
    Klavyenin çıkardığı sesi hiç önemsemiyorum. Olsada olur olmasada.
    Mouse tutuş şeklim claw ve finger tip arası denilebilir.

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 3 Mart 2015; 15:18:51 >

• CM Storm Novatouch TKL önericem Topre Switch'li klavye olarak.
    Mouse olarak el büyüklüğü ve tutuş şekli olmadan yorum yapmak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 3 Mart 2015; 14:55:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brightmist

CM Storm Novatouch TKL önericem Topre Switch'li klavye olarak.
    Mouse olarak el büyüklüğü ve tutuş şekli olmadan yorum yapmak zor.

tutus seklımı ılk mesaja ekledım sagolasın uyarı ıcın
  • Claw/fingertip hybrid tutuş da hareket bilekten mi geliyor yoksa koldan mı? @AskN0More

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 3 Mart 2015; 15:24:41 >
  • Brightmist B kullanıcısına yanıt
    bilekten geliyor dostum omuz koltuk kolluğunda sabit
  • Toparlarsak:
    CM Storm Novatouch TKL (USB veya ses çıkışı yok)
    Roccat Apuri (USB çıkışlı mouse bungee)
    Logitech G302 veya EVGA TORQ X5 (kablosuz mouse tavsiyesi vermiyorum )
    Plantronics PC Headset Speaker Switch (Bu da çift çıkışlı ses switch'i)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 3 Mart 2015; 15:46:29 >
  • quote:

Toparlarsak:
    CM Storm Novatouch TKL (USB veya ses çıkışı yok)
    Roccat Apuri (USB çıkışlı mouse bungee)
    Logitech G302 veya EVGA TORQ X5 (kablosuz mouse tavsiyesi vermiyorum )
    Plantronics PC Headset Speaker Switch (Bu da çift çıkışlı ses switch'i)

kablosuz ve kablolu birlikte kullanılanlar var bu g700s ve mamba elite gibi onlardan bir tane düşünüyorum esasında. o şekilde alsam ne zararı olur?

Çok pahalı ekipmanlar iyice düşünmeden incelemeden almak istemiyorum.
    Mekanik klavye olarak biraz daha sade görünmeyen birşey olursa daha iyi olabilir. birde türkiyede satan yer bulamadım CM :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye ve Joystick Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kablosuzlar genelde lazer sensörle ve lüzumsuz ağır oluyorlar, tavsiye etmiyorum.
    CM Storm sanalmarketim'de olması lazm Amazon tercih edilmiyorsa.
    Klavye sade çünkü Topre switch'li ve uygun fiyatlı bir klavye. Topre'ler electro-capacitive switchler ve Cherry MX mekanik switch'lerden bir tık daha kalitelidirler.
    Işık gösterisi aranıyorsa Corsair K70 RGB veya K95 RGB'ye yönelinebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brightmist B kullanıcısına yanıt
    ışıklı olmasını siterim kavyenin gece cok güzel oluyor bi bakayım o klavyelere hemen
  • quote:

Kablosuzlar genelde lazer sensörle ve lüzumsuz ağır oluyorlar, tavsiye etmiyorum.
    CM Storm sanalmarketim'de olması lazm Amazon tercih edilmiyorsa.
    Klavye sade çünkü Topre switch'li ve uygun fiyatlı bir klavye. Topre'ler electro-capacitive switchler ve Cherry MX mekanik switch'lerden bir tık daha kalitelidirler.
    Işık gösterisi aranıyorsa Corsair K70 RGB veya K95 RGB'ye yönelinebilir.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6698

bunun ııcn ne dersın

• Beyaz led, Cherry MX Brown switchler ilgini çekiyorsa alabilirsin ama satın almadan Cherry MX switch'leri biraz araştırmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Beyaz led, Cherry MX Brown switchler ilgini çekiyorsa alabilirsin ama satın almadan Cherry MX switch'leri biraz araştırmanı tavsiye ederim.

az sonra arkadasa gecicem o logitech g710 aldı. onda sarnırım brown var. bi bakıp geleyim :)
  • quote:

Beyaz led, Cherry MX Brown switchler ilgini çekiyorsa alabilirsin ama satın almadan Cherry MX switch'leri biraz araştırmanı tavsiye ederim.

evet arkadaşlta brown switchli 710 u inceledim. Hakikaten mekanik hissini pek vermyor ve beğendiğimi söyleyemem. Sanırım razer blackwidow chroma alacağım. O klavye için ne düşünüyorsun?
    Mouse olarak razer mamba elite siparişini verdim. Bakalım yarın gelecek.
  • Razer'ın Kailh switch'li klavyelerinden kaçınmak lazm.
    Mavi switch'li bir CM Storm klavyeye yönelebilirsin. Ses sıkıntı yaratıyorsa 0.2 mm'lik O-ring'leri tavsiye ediyorum.
  • quote:

Razer'ın Kailh switch'li klavyelerinden kaçınmak lazm.
    Mavi switch'li bir CM Storm klavyeye yönelebilirsin. Ses sıkıntı yaratıyorsa 0.2 mm'lik O-ring'leri tavsiye ediyorum.

kötü mü razerin switchleri?
    Ses benim için çok sıkıntı yaratmıyor. Zira bunların hepsi az da olsa ses yapıyor zaten. Mavi switchli klavyeler oyun için uygunmudur?
    Mavi switchli olarak hangi klavyeyi önerirsin?
  • G910u bekleyin derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kailh switch'lerin kalitesi düşük, evet, o açıdan kesinlikle Razer önermiyorum.

MX Blue'ların oyun oynarken diğer switch'lere göre tek dezavantajı aynı tuşu spamlama konusunda. Onu da "Repeat Rate" ayarıyla tuşa basılı tuttuğunuzda klavyenizin tuşu spamlamasını sağlayarak rahatça aşabilirsiniz.

Cherry MX keycap'lere uygunluk gösteren Novatouch TKL gibi Topre switch'li keyboard'lar varken Logitech'in Romer-G switch'lerini satın almak çılgınlık olur.

CM Storm klavyelerinden, MX Blue, herhangi birisini alabilirsin tactile feedback'i seviyorsan. Ben USB'de kalabalık yapmaması ve sunni polling rate'iyle CPU Cycle yememesi açısından Quickfire XT kullanıyorum PS/2 üzerinden mavilerle ve 0.2mm O-ring'lerle, oldukça memnunum.

Ses sorun diilse O-ring de takmazsın ama o da bir opsiyon olarak aklında bulunsun, Ebay'den 10-15 Euro civarına alınabililyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 4 Mart 2015; 22:34:32 >

• quote:

Kailh switch'lerin kalitesi düşük, evet, o açıdan kesinlikle Razer önermiyorum.

MX Blue'ların oyun oynarken diğer switch'lere göre tek dezavantajı aynı tuşu spamlama konusunda. Onu da "Repeat Rate" ayarıyla tuşa basılı tuttuğunuzda klavyenizin tuşu spamlamasını sağlayarak rahatça aşabilirsiniz.

Cherry MX keycap'lere uygunluk gösteren Novatouch TKL gibi Topre switch'li keyboard'lar varken Logitech'in Romer-G switch'lerini satın almak çılgınlık olur.

CM Storm klavyelerinden, MX Blue, herhangi birisini alabilirsin tactile feedback'i seviyorsan. Ben USB'de kalabalık yapmaması ve sunni polling rate'iyle CPU Cycle yememesi açısından Quickfire XT kullanıyorum PS/2 üzerinden mavilerle ve 0.2mm O-ring'lerle, oldukça memnunum.

Ses sorun diilse O-ring de takmazsın ama o da bir opsiyon olarak aklında bulunsun, Ebay'den 10-15 Euro civarına alınabililyor.

http://gaming.coolermaster.com/en/products/keyboards/mech/
    mavi switchli olan su modeli suanda türkiyede bulabiliyorum.

Tactile feed back güzel olur gibime geliyor daha önce denemedim ama tusa basma hissini almak içni bence severim gibi geliyor. o-ring konusunu tam olarak bilmiyorum ama sanırım mawi switchlerin altına takabilecegim bir aparatla sesi bir nebze azaltan birşey midir?
    Ard arda tusa basmamı gerektiren bir oyun oynamıyorum. Bazen bazı oyunlarda e tusuna yada f tusuna basmak gerekiyor ardı ardına survival için. Belki onlarda sıkıntı yapabilir ama dediğiniz yöntemle o sorunu asabiliyorum sanırım? Oyun için en ideal switchin blue olduğunu düşünmeye başladım.. Bazıları black ve red diyor.
    Esasında corsairin k70 ve 95 modellerinede baktım onlarda güzel ama Türkiyede satışını yapan yer bulamadım

• Evet, O-ring'ler basitçene tuşun altına takılan yuvarlak lastikler, tuşların boardla çarpışma sesini büyük oranda ortadan kaldırıyor ve ciddi miktarda sessizleştiriyor. Aynı zamanda tuşun basılabildiği mesafeyi de azaltacaktır.

Trigger-Z/K70 ve K95'in etrafı açık kasa modellerini açıkçası ben pek beğenmiyorum, tuşların altı çok toz toplar gibime geliyor.
    Ayrıca Trigger-Z biraz eski bir model ve herhangi bir backlighting olmamasına rağmen oldukça yüksek fiyatı, o açıdan tavsiye etmiyorum. Başka modellere yönelmeni öneririm. Türkiye harici Amazon'dan da bakabilirsin.

Yabancı siteden alışveriş yapılacaksa şu firmalara da bakmak gerekli: Filco, Ducky, KBParadise, Vortex (KBT), WASD, Max Keyboard ve QPad. Gene bu firmalar da en kalitelisinden keyboard üreten firmalar.

• quote:

Evet, O-ring'ler basitçene tuşun altına takılan yuvarlak lastikler, tuşların boardla çarpışma sesini büyük oranda ortadan kaldırıyor ve ciddi miktarda sessizleştiriyor. Aynı zamanda tuşun basılabildiği mesafeyi de azaltacaktır.

Trigger-Z/K70 ve K95'in etrafı açık kasa modellerini açıkçası ben pek beğenmiyorum, tuşların altı çok toz toplar gibime geliyor.
    Ayrıca Trigger-Z biraz eski bir model ve herhangi bir backlighting olmamasına rağmen oldukça yüksek fiyatı, o açıdan tavsiye etmiyorum. Başka modellere yönelmeni öneririm. Türkiye harici Amazon'dan da bakabilirsin.

Yabancı siteden alışveriş yapılacaksa şu firmalara da bakmak gerekli: Filco, Ducky, KBParadise, Vortex (KBT), WASD, Max Keyboard ve QPad. Gene bu firmalar da en kalitelisinden keyboard üreten firmalar.

anlıyorum.. Şimdi baktım aydınlatma var trigger z'de ama switchler brown muş. Brown istemiyorum dünki logitech g710 tecrübemden sonra :)
    Ne alacağım ben... :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.