Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli.
* Demlemede kireçsiz su ve porselen demlik tercih edilmeli.
* Temiz demlik içine beher bardak için bir çay kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı.
* Demliğe, çaydanlıkta kaynamakta olan sudan konulmalı.
* Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalı.
* Çayın demlenme süresi 10 -15 dakika olmalı ve demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir
bir tiryaki olarak soyle ozetlemeye calısıym ben su sekılde yapıyorum. lıpton kullanırım her zaman asla hazır cay ıcmem demlık posetı kullanmam lıpton caydan ıstedıgın mıktar koyarsın az mıktar tomurcuk koyarsın. ve cayı koyduktan sonra bıraz su eklersın altına da suyu koyup bu sekılde kaynatırsın. her zaman kısık ateste demlerım. bana gore mukemmel olur cok arkadasımda bayılır yaptıgım caya.
TŞK.LER DOSTUM
quote:
Orjinalden alıntı: synthkey
Çay, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli.
* Demlemede kireçsiz su ve porselen demlik tercih edilmeli.
* Temiz demlik içine beher bardak için bir çay kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı.
* Demliğe, çaydanlıkta kaynamakta olan sudan konulmalı.
* Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalı.
* Çayın demlenme süresi 10 -15 dakika olmalı ve demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir
quote:
Orjinalden alıntı: eleny
quote:
Orjinalden alıntı: Kara_Dayı
quote:
Orjinalden alıntı: eleny
porselen çaydanlıkta demlenen çayın tadı güzel olur arkadaslar bılgınıze..
hadi bir demlede içip tadına bakalım
ok..sımdı demlıyorum..
hangi çaydan demliyorsun içine lipton bergamut araomalı çayda ilave edersen iyi olurtşk.
Bu yazılardan sonra hepimiz çaycı olacaz diplomalar benden
EYVALLAH,İFTAR GELSİN Bİ HELE
quote:
Orjinalden alıntı: Adoniss
Bu yazılardan sonra hepimiz çaycı olacaz diplomalar benden
aynen öyle kardeş iftar gelsin ondan sonra nasıl oursa olsun şeker gibi gelir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme