Şimdi Ara

İÜ İktisat Fakültesi mezunuyum. Sorularınızı Alayım. [JLNSRL] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
6
Favori
6.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde KPSS'de 90-95 gibi bir puan alıp ha bire elenen birini izledim de o yüzden sordum size, teşekkür ediyorum. Klasik usul sınavdan kastınız vergi müfettişlerine yapılan sınav gibi sınavlar mıdır? Acaba başka hangi kariyer mesleklerine yapılıyor diplomatlık dışında?
  • Klasik sınav yapan meslekler: vergi müfettişliği, iş
    müfettişliği, bddk murakıplık ve uzmanlığı, rekabet uzmanlığı, gümrük müfettişliği, sağlık müfettişliği vs. sınavları klasik usulde yapılmaktadır. Klasik usul dediğim ise sınavda sorular mesela “Carı açığı artıran durumlar nelerdir. Cari açığı azaltmak için politika önerilirini açıklayınız.” şeklinde sorulmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reutersakonusanyetkili -- 19 Temmuz 2020; 10:29:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Geçenlerde KPSS'de 90-95 gibi bir puan alıp ha bire elenen birini izledim de o yüzden sordum size, teşekkür ediyorum. Klasik usul sınavdan kastınız vergi müfettişlerine yapılan sınav gibi sınavlar mıdır? Acaba başka hangi kariyer mesleklerine yapılıyor diplomatlık dışında?
    hocam o izlediğniz kişi Kanada'a göç eden kişi mi ?
  • Hocam istanbulda ingilizce iktisat okuyup kendimi yazılım alanında geliştirsem (Abim bilgisayar mühendisi o yönlendirecek) sizce özel sektörde şansım nasıl olur? İngilizce iktisat bitirmemin bana bir katkısı olur mu?Çevrenizde benim dediğimi yapan var mı? Çünkü işe yazılım alanında girmeyi düşünüyorum bu sebeple soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adolf Dassler kullanıcısına yanıt
    Hocam hem mühendislik hem iktisat özelde avantaj sağlar mutlaka. Zaten ingilizce eğitim de alacaksınız. Bence mantıklı bir seçim. Dijital ekonomiye doğru gittiğimizi düşünürsek doğru bir tercih olur. Ama uzmanlaşma bu durumda sekteye uğrat mı orası tartışılır. Evet var böyle arkadaşım. Hatta bir yönetici de vardı. Ben yazılımı bilmediğim için bunlar benden daha avantajlı şu anda.

• Mühendislik okumayacağım, alaylı olarak yazılımda kendimi geliştireceğim. Zaten yazılım alanında alaylı çalışan sayısı mühendiaslik bölümü bitiren sayısından daha fazla (bunu abim söylüyor) bu yüzden mühendislik bitirmememin sorun olacağını düşünmüyorum. Sadece hangi ea bölümünü bitirmem daha avantajlı olur onu merak ediyorum

Hocam iktisat bence size göre bir bölüm. Yazabilirsiniz bence

buna ben yardımcı olayım; python, sql gibi dilleri öğrenirsen normalde endüstri mühendislerini aldıkları iş geliştirme departmanlarında sen de iş bulabilirsin.
  • @Jlnsrl Çok teşekkür ediyorum. Ben üniversite öğrencisiyim. Ara ara sizi özel mesajla rahatsız edersem umarım cevapsız bırakmazsınız sorularımı Kamu kurumları hakkında bilgim biraz sınırlı benim, bankalara girenle falan tanıştım ama etrafımda pek yok buralara giren. Sizden kafama takılan birkaç şey hakkında tecrübeli biri olarak cevap alabilirsem memnun olurum.

@CeremiKılarksın Ta kendileri hocam. Genç bir çift, oğlan Ankara Siyasal mezunuydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

@Jlnsrl Çok teşekkür ediyorum. Ben üniversite öğrencisiyim. Ara ara sizi özel mesajla rahatsız edersem umarım cevapsız bırakmazsınız sorularımı Kamu kurumları hakkında bilgim biraz sınırlı benim, bankalara girenle falan tanıştım ama etrafımda pek yok buralara giren. Sizden kafama takılan birkaç şey hakkında tecrübeli biri olarak cevap alabilirsem memnun olurum.

@CeremiKılarksın Ta kendileri hocam. Genç bir çift, oğlan Ankara Siyasal mezunuydu.
    O abimiz yüzde 90 ihtimalle siyasi geçmişi ve alevi olması sebebiyle eleniyor (malesef..) Sıradan bir insan atanmakta bu kadar zorluk çekmez diye düşünüyorum.

• CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geldi ne yalan söyleyeyim. Ya hakikaten ülkenin çivisi çıktı ya da bir iş var o işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 18 Temmuz 2020; 23:29:41 >
  • Her zaman sorabilirsiniz. Amacım kamu kurumlarına başarılı ve iyi insanları yönlendirebilmek.

• hocam,spk,bddk,merkez bankasi,hazine,epdk,rekabet kurumu bu saydigim kurumlara 100 kisi aliniyorsa kaci referansla kaci hak ederek girer?

• Yeni bölüm ingilizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler. Ayrıca bazı bölümler yüzde otuz ingilizce ile eğitim verecektir. Hazırlık bazı bölümlerde zorunlu oldu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam bildigim kadarıyla iü’de üç fakülte var. İşletme, İktisat ve Siyasal Bilgiler. Sanırım siyasalda olan bölümlerin çoğu türkçe diğer fakültelerde ingilizce bölümler var. Türkçe olan bölümler arasında siyasal en yüksek puanlısı. Sizce siyasalda türkçe bölüm okuyup yandan ingilizce kasmak mı mantıklı yoksa direkt bölümü ingilizce okumak mı? Yani bu fakülteler arasında eğitim olarak bir fark var mıdır biliyor musunuz?

• trez kullanıcısına yanıt
    Hocam özel sektör istiyorsanız sbf’den uzak durun bence. İstisnası her zaman var hocam. Sbf’nin yüksek olmasının nedeni ise isim hocam. Siyasal ismi kulağa hoş geliyor. Kamu kurumuna sözde adam yetiştirecek bir fakülte ancak iktisat eğitimi yok gibi orda. Ki kamu sınavlarında banko iktisat ve muhasebe soruluyor. Gerisini siz düşünün.

Eğer özel düşünüyorsanız puanınız da ancak buralara ya da Marmaraya yetiyorsa ingilizce iktisat veya işletme yazmanızı tavsiye ederim

• trez kullanıcısına yanıt
    Hocam tabii ki arada çok fark var. İktisat fakültesi tamamen özel sektör mantığıyla yetiştiriyor. Örneğin sbf’de Türk dış politikasını anlatıyorlar ya da siyaset bilimini. Bunları özel sektörde kullanamazsın

• Finans, yatırım bankacılığı, yönetim danışmanlığı gibi alanlar için boğaziçi işletme mi iktisat mı sizce ?

• Anladım hocam, teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.