Merhaba arkadaşlar, bu soruyu soracağım en doğru yerin burası olduğunu düşündm. Malum çoğunuzun pcde itunes kuruludur.
Sorun şöyle; pcme bağlı olan harici HDD den başka bir Harici HDD veya USB belleğe boyutu 2-3gb tan büyük olan dosya atmaya kalktığımda kopyalama işlemi donup kalıyor, USB kablosunu pcden çekene kadarda düzelmiyor. Olay yöneticisinden baktığımda birsürü disk hatası görüyorum. Şimdi bunun itunes ile ne alakası var diye düşünebilirsiniz ama, bu sorun için defalarca format attım, tertemiz işletim sistemine itunes kurana kadar kesinlikle böyle bir sorun yok pcde, istersem tek seferde 50gb kopyalayayım. Ne zaman itunes kuruyorum bu sorun baş gösteriyor..
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, kafayı yemek üzereym bu sorunla..
Yukarı
2 ay öncesne kadar bende aynı laptop'u kullanıyordum. hiçbir sorunlada karşılaşmıyordum itunes veya usb üzerinden dosya kopyalama ile ilgili.. itunes'u kurmadan önce ne kadar süreliğine dosya kopyalamayı deniyorsunuz? çünkü sorunun itunes ile değil, daha çok disk hatası veya çok düşük ihtimalle ram hatası gibi duruyor. laptopunuzda 3 gb ram var. 2+1 şeklinde sanırım. öncelikle 2gb'ı söküp sadece 1 gb ile denemenizi, olmazsa birde 1gb söküp sadece 2gb ile tekrar denemenizi tavsiye ederim. belki bi faydası olur. gerçi ram hatası olsa, başka programlarda da hata verir diye düşünüyorum..
son olarak, başlangıç programlarından itunes'un ön yükleme dosyalarının hepsini kapatıp, bilgisayarı da tekrar başlattıktan sonra tekrar denemenizi isteyeceğim. bu sefer itunes adına hiçbirşey yüklenmemiş olarak bir kez daha dosya kopyalamayı denemenizi isteyeceğim..
bunların dışında, usb kablonun arızalı olması ihtimalinden başka da bir çözüm aklıma gelmiyor..
Hocam başlangıçta otomatik olarak başlayan iTunes hizmetlerini durdurun ve el ile yapın bilgisayarı açıp kapayın ama iTunes ile ilgili olduğunu sanmıyorum hepimiz iTunes kullanıyoruz böyle problemle karşılaşmadım hem masaüstünde hem de dizustunde.
Merhaba arkadaşlar, akşam tekrar format attm, bu sefer itunes kurmadan tekrar denedim uzunca, aynı sıkıntı oluştu.Dediğiniz gibi problemin kaynağı itunes değil.
Fakat yeni birşey farkettim; kopyalama işlemleri sırasında kaynak sürücü olarak kullandığım 2 TB Seagate Expansion Ext. HDD ye chkdsk yapmak istedim, çok uzun sürünce farkettimki chkdsk işlemi sırasındada aynı sorun oluşuyor, pc disk ile olan bağlantısını koparıyor. Bu esnada olay görüntüleyicisi Disk hatası yazıyor (olay Kimliği 51).
Şimdi Ext HDD yi başka bir pcde deneyeceğim. Ramler benimde aklıma geldi fakat laptop 3 senedir aynı ramlerle çalışmasına rağmen daha evvel böyle bir sıkıntı yoktu. Fakat işin ilginç yanı kopyalama sırasında hedef aygıtın bağlantısı kopuyor pc ile. Acaba buna benim 2TBlik Seagateim sebep oluyor olabilirmi?
Başka bir bilgisayarda deneyin. Muhtemelen HDD bozulmaya yüz tutmuş olabilir. Benimde yeni aldıgım 1 aylık seagate te benzer sorun oldu. Şimdilik düzeldi devam ederse garantiye vereceğim.
evet muhtemelen HDD. 3 senedir aynı ram'lerle çalşman da bozulması için ayrı bi sebep. ram bozulmaz diye birşey yok. Sen bi ram olayını da dene..