Şimdi Ara

İTÜ'nün nesi özel? YTÜ ile ne fark var aralarında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İTÜ İnşaat bölümündeyim ama hazırlıktayım şuan. Yani lisans hakkında hiç bir bilgim yok ve şuan geçen seneki tercih döneminden farksız bir durumdayım. Kararsız kalıp inşaat yazdım ama kararımı verdim şuan bilgisayar mühendisliği okuyacağım kesinlikle.
    Konuya gelirsek benim asıl hedefim bilgisayar mühendisi olarak yurtdışında Valve Google Intel gibi büyük firmalarda çalışmak. Özellikle Valve'da çalışmayı çok isterim. Matematiğim baya iyi küçükken olimpiyat dersleri de almıştım. Kodlamaya da ilgim oldukça yüksek.
    Gel gelelim üniversiteye. Benim sıralamam 15.900 dü yani itü bilgisayarı tutmuyor. 1.sınıfta ortalama kasıp geçebilirim bilgisayar mühendisliğine veya direk yerleştirme puanımla ytü'ye geçebilirim. Benim merak ettiğim kısım itünün ne gibi avantajları var? Kimse somut bir şeyler sunmuyor ve kesin olmayan kulaktan dolma şeylerle geliyor.
    Birde yurtdışına gitmek için bölümün %30 ingilizce olması sıkıntı mı? Yani illa %100 mü olması lazım toefl veya ielts vericem zaten her türlü

• Merhaba,
    Öncelikle yurt dışına gitmek istiyorsan toefl gibi sınavlardan birini vermen lazım 100% ingilizce okusan dahi. O yüzden okuduğun bölümün türkçe veya ingilizce olması bu açıdan çok şeyi değiştirmez. Fakat Türkçe eğitim veren üniversitede okurken ingilizceni ne kadar geliştirebilirsin bu ayrı bir soru işareti. Her ne kadar ben ekstradan çalışırım gibi düşünsen de etrafında bulunduğun çevre seni etkileyecektir. Bir yandan da İTÜ'de okuyan arkadaşlardan ingilizce eğitiminin iyi olmadığını biliyorum.
    İTÜ' de ortalama kasıp bilgisayar mühendisliğine geçerim şeklindeki planını gerçekleştirebilirsen iyi sonuç alabilirsin. Fakat bu her zaman o kadar kolay olmayabilir ve sonra kendini inşaat mühendisliğinde bulabilirsin :) Aynı zamanda söylediğin tarzda firmalarda çalışmak için itü veya ytü'de de okusan ekstra birşeyler yapman gerekebilir.
    Benim tavsiyem daha önceden o firmalara gidenlerle konuşup ona göre karar vermen.
    Kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: arif_suheyl

Merhaba,
    Öncelikle yurt dışına gitmek istiyorsan toefl gibi sınavlardan birini vermen lazım 100% ingilizce okusan dahi. O yüzden okuduğun bölümün türkçe veya ingilizce olması bu açıdan çok şeyi değiştirmez. Fakat Türkçe eğitim veren üniversitede okurken ingilizceni ne kadar geliştirebilirsin bu ayrı bir soru işareti. Her ne kadar ben ekstradan çalışırım gibi düşünsen de etrafında bulunduğun çevre seni etkileyecektir. Bir yandan da İTÜ'de okuyan arkadaşlardan ingilizce eğitiminin iyi olmadığını biliyorum.
    İTÜ' de ortalama kasıp bilgisayar mühendisliğine geçerim şeklindeki planını gerçekleştirebilirsen iyi sonuç alabilirsin. Fakat bu her zaman o kadar kolay olmayabilir ve sonra kendini inşaat mühendisliğinde bulabilirsin :) Aynı zamanda söylediğin tarzda firmalarda çalışmak için itü veya ytü'de de okusan ekstra birşeyler yapman gerekebilir.
    Benim tavsiyem daha önceden o firmalara gidenlerle konuşup ona göre karar vermen.
    Kolay gelsin :)

Teşekkürler hocam. Daha önce oraya gitmiş olanlarda nasıl iletişime geçebilirim ki? Sonuçta bu şirketlerde çalışan fazla türk yok ve onlarla iletişime geçmem zor olur.
    İngilizce sıkıntı olmaz zaten bölüm türkçe de olsa derslerin %30 u ingilizce olacak ve şuanki seviyem de fena değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.