Şimdi Ara

İTÜ mü YTÜ mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
13.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eskiden YTÜ mü vardı? Sadece Yıldız Üniversitesi'ydi. Ne çabuk ODTÜ, İTÜ kategorisine girmiş :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibm

::AlacaKaranlıkT!M:: arkadaşa katılıyorum ve sadece ODTU İTU YTU işe giriyor gibi bir yaklaşımda olanlara acıyorum.Ben kariyer sitelerine bakmadım ama madem öyle bir ilan var bir zahmet koyuverin örnek.Böyle birşey arayanda ancak açık tabirle kendini beğenmiş dandik şirketlerdir.büyük şirketlerin hiçbirinde ODTÜ İTÜ YTÜ demiyor.Alırken eler o ayrı mesele.

Ege makina okuyorum.Şimdi sizin bahsettiğiniz YTU İTU piyasa üçlemesi marmarada geçer.Bizim Ege de ise Ege geçer.Bilmem anlatabildim mi?Örneğin doğuda da buralardan giden olmassa fırat üniversitesi geçer.

birsürü bu 3 lüden isteyen iş ilanı bulabilirsin

kabul etmek gerçekten zor olabilir ama okulun çok önemi var iş bulmada

• quote:

Orjinalden alıntı: msungur

Eskiden YTÜ mü vardı? Sadece Yıldız Üniversitesi'ydi. Ne çabuk ODTÜ, İTÜ kategorisine girmiş :)

Çok bilgisizce bir mesaj olmuş sanki

Eskiden Yıldız Üniversitesi mi vardı ? İSTANBUL DEVLET MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK AKADEMİSİNİ unutmuşsunuz...Tabiki İstanbul Teknik Okulu'nu,Nafia Fen Mektebi'ni,Kondüktör Mekteb-i Alisi'i de unuttuğunuz belli oluyor... (Ayrıntlı bilgi için bkz: Yıldız Teknik Üniversitesi tarihçesi)

ODTÜ daha kurulmamışken İTÜ ve Yıldız Türkiye'nin Mühendislerini yetiştiriyordu ülkemizin gelişmesi için (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 20 Temmuz 2009; 9:40:46 >

• farzetki yıldız 1990da kuruldu, bugün piyasa hakimiyetini elinde bulunduran bi okulmu değilmi, hazımsızlık zor şey gerçekten

shady yazınca baktım bende okulun tarihçesine 2011de 100. yılını kutlayacakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 20 Temmuz 2009; 8:48:05 >
  • bakalım mezun olunca anlarız artık.
  • edit yapamıyorum ama eklemek istiyorum.O verdiğiniz linklerde mesela cengiz inşaat sadece İTÜ YTÜ istiyor.ODTÜ kötü mü?Bana göre bu işin istanbulda olmasından ve orada çalışan şef mühendisli bu okullardan mezun olmasından kaynaklanıyordur.Fakat sizin yazdığınıza göre şu anlamda çıkabilir.Bu üç okul dışındakiler boşa okuyor.Bence yazarken Marmarada böyle deyin.Mesela bizim Ege Makina köklü değil zanlediliyor ama girin bir Ege Makina facebook sayfasına bir amcamız 1970 mezunu olduğunu söylemiş.Bir nedenide az kişi alması YTU İTU ye göre.Bir ekşi sözlüğe girin bir ege makina yazın eski bir entry gerçekliği tartışılır ama 2004 de mi ne yazmış adam "bölümden mezun olup işsiz kalan yok" demiş.
  • tekrar özür valla post kasmıyorum telefon doğrulaması problemi var.

mesela bu yıl staj yapacağız.bölümden stajer isteyen firmalar var sizleride istedikleri gibi.İzmirden Manisadan Denizliden vb. Mesala birinde abartı yok Barınma+yemek+asgari ücret+sigorta+yol parası veriyordu.3 ve 4. sınıftakileri alıyordu ondan başvuramadım.Yani firma direk eleman kapmak için.
  • Aktif araç kullanabilen derken araba kullanmaktan mı bahsediliyor yoksa ben mi safım , bütün ilanlarda bu var . Bu arada Yıldız'ı ilanlarda aranan üiversite olarak gördüğümde göğsüm kabardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Ya koca Türkiye'yi sırf o dörtlü mü besliyor? (YTÜ - İTÜ - Boğaziçi - ODTÜ) Diğer üniversiteleri okuyanlar ölsün o zaman. Kapansın bütün hepsi. ÖSS SAY-2 sırf bu dörtlü için yapılsın.

Madem diğer üniversitelerin iş bulma olanağı aşırı derecede düşük, bana 2010 YGS-LYS yolu gözüktü. Tercih mercih yapmayacağım.

Konuyu hortlatıyorum ama. Türkiye'deki büyük şirketleri besleyen dörtlü ODTÜ İTÜ Bilkent ve Boğaziçidir. Yıldız bunların arasına giremez.

Bu 4 üniversite dışındakiler işsiz kalır demek yanlış. Ama şu var, bu 4 üniversite dışındakilerin etiketi yani marka imajı olmadığı için işveren için fark etmiyor. Atıyorum ha gazi olmuş ha ege, ha ktü olmuş ha İstanbul. O yüzden binlerce kişinin arasından sıyrılamıyorsunuz ve iş bulmak zorlaşıyor.

Zaten sadece bu 4 üniversitenin mezunları Türkiye'nin yıllık mezun ihtiyacını karşılamaz.

Kısacası işler zorlaşıyor bu 4 okula giremezseniz. Hem de bayağı zorlaşıyor.

Peki neden böyle? Marka değeri yüzünden, başka açıklaması yok. Eğitimleri iyi bu okulların, sistemi oturmuş. Ama diğer okullar boş mu? Değil fakat işveren ona buna bakmaz. Repütasyona bakar. Yeni mezun adamı belirleyen faktör okul adıdır. Tecrübeli mühendislerde okul aranmaz ama.

ODTÜ itü mezunu olmanız iki şeyi ispatlıyor. Lys'de yüksek puan yapmışsınız. İkincisi 4 sene boyunca iyi bir eğitimden geçmişsiniz.

Yıldız'a gelirsek, eğer bu 4 okula puanım yetmese yıldız yazardım. Azbuçuk itibarı var muhteşem 4'lü kadar olmasa da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Ya koca Türkiye'yi sırf o dörtlü mü besliyor? (YTÜ - İTÜ - Boğaziçi - ODTÜ) Diğer üniversiteleri okuyanlar ölsün o zaman. Kapansın bütün hepsi. ÖSS SAY-2 sırf bu dörtlü için yapılsın.

Madem diğer üniversitelerin iş bulma olanağı aşırı derecede düşük, bana 2010 YGS-LYS yolu gözüktü. Tercih mercih yapmayacağım.

Konuyu hortlatıyorum ama. Türkiye'deki büyük şirketleri besleyen dörtlü ODTÜ İTÜ Bilkent ve Boğaziçidir. Yıldız bunların arasına giremez.

Bu 4 üniversite dışındakiler işsiz kalır demek yanlış. Ama şu var, bu 4 üniversite dışındakilerin etiketi yani marka imajı olmadığı için işveren için fark etmiyor. Atıyorum ha gazi olmuş ha ege, ha ktü olmuş ha İstanbul. O yüzden binlerce kişinin arasından sıyrılamıyorsunuz ve iş bulmak zorlaşıyor.

Zaten sadece bu 4 üniversitenin mezunları Türkiye'nin yıllık mezun ihtiyacını karşılamaz.

Peki neden böyle? Marka değeri yüzünden, başka açıklaması yok. Eğitimleri iyi bu okulların, sistemi oturmuş. Ama diğer okullar boş mu? Değil fakat işveren ona buna bakmaz. Repütasyona bakar. Yeni mezun adamı belirleyen faktör okul adıdır. Tecrübeli mühendislerde okul aranmaz ama.

ODTÜ itü mezunu olmanız iki şeyi ispatlıyor. Lys'de yüksek puan yapmışsınız. İkincisi 4 sene boyunca iyi bir eğitimden geçmişsiniz.

Yıldız'a gelirsek, eğer bu 4 okula puanım yetmese yıldız yazardım. Azbuçuk itibarı var muhteşem 4'lü kadar olmasa da.

abi siz ne işle uğraşıyorsunuz cidden merak ediyorum. yanlış anlamayın ama herhalde zamanında odtü ve itü lüler sizin çok önünüze geçmiş ve sizde herkesin başına aynı şeylerin geleceğini zannediyorsunuz.

bir konuda ben size örnek vermiştim babamın arkadaşlarını adamlar orta sınıf ünilerden mezun olup şirket kurmuşlar demiştm. siz de bana onlar 10 yıllık mezunlardır falan demiştiniz.
    o zaman size sormak istiyorum sizde en az 5-10 senelik mezunsunuzdur hatta örnek verdiğim kişilerle aynı dönem mezun olmuş bile olabilirsiniz .
    peki siz ne yapıyorsunuz ? kendi işinizi mi kurdunuz ? veya üst düzey firmada mı çalışıyorsunuz? çünkü siz de eski mezunsunuz o zamanın imkanlarıyla o seviylerde olmuş olmanız lazım.
    ancak bana öyle geliyor ki üst düzey firmalarda çalışan veya kendi işini gücünü kurmuş insanlar buralarda pek takılmazlar belki de yanlış düşünüyorumdur kusuruma bakmayın
    bence siz ya mühendise değer verilmeyen bir firmada çalışıyorsunuz ya da devlette memurluk yapıyorsunuz. ben şahsen konuşmalarınızdan bunu çıkarıyorum.
    biz gençlere yardımcı olmak istediğinizin farkındayım ancak saydığınız 4 üniden gerisinin aynı seviyede olduğunu söylemişsiniz.
    gazi deki mühendislikle sütçü imamdaki de bir değildir bence çok abartıyorsunuz.

belki saçma konuşmuş olabilirim eğer öyleyse şimdiden ö.dilerim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

quote:

quote:

abi siz ne işle uğraşıyorsunuz cidden merak ediyorum. yanlış anlamayın ama herhalde zamanında odtü ve itü lüler sizin çok önünüze geçmiş ve sizde herkesin başına aynı şeylerin geleceğini zannediyorsunuz.

bir konuda ben size örnek vermiştim babamın arkadaşlarını adamlar orta sınıf ünilerden mezun olup şirket kurmuşlar demiştm. siz de bana onlar 10 yıllık mezunlardır falan demiştiniz.
    o zaman size sormak istiyorum sizde en az 5-10 senelik mezunsunuzdur hatta örnek verdiğim kişilerle aynı dönem mezun olmuş bile olabilirsiniz .
    peki siz ne yapıyorsunuz ? kendi işinizi mi kurdunuz ? veya üst düzey firmada mı çalışıyorsunuz? çünkü siz de eski mezunsunuz o zamanın imkanlarıyla o seviylerde olmuş olmanız lazım.
    ancak bana öyle geliyor ki üst düzey firmalarda çalışan veya kendi işini gücünü kurmuş insanlar buralarda pek takılmazlar belki de yanlış düşünüyorumdur kusuruma bakmayın
    bence siz ya mühendise değer verilmeyen bir firmada çalışıyorsunuz ya da devlette memurluk yapıyorsunuz. ben şahsen konuşmalarınızdan bunu çıkarıyorum.
    biz gençlere yardımcı olmak istediğinizin farkındayım ancak saydığınız 4 üniden gerisinin aynı seviyede olduğunu söylemişsiniz.
    gazi deki mühendislikle sütçü imamdaki de bir değildir bence çok abartıyorsunuz.

ikinizinde haklı olduğu nokta var. o haklı çünkü saydığı 4 üniversiteden mezun adamlar iş hayatına 1-0 önde başlıyor. sen haklısın çünkü her okulun eğitimi bir değil gazi ve sütçü imam örneği gibi. ortak sonuç üniv adı sadece bir artıdır ve önemli olan senin kendini ne kadar geliştirdiğindir. bizzat bir mühendisin söylediği laf '' okulu adam gibi bitirememeiş olabilirsin, mesleğide çok iyi yapamıyor olabilirsin ama eğer akıcı dilin varsa tercih sebebi sen olursun'' bu sadece bir örnekti. sen yatmazda çalışırsan o adam 1-0 önde başlarken sen onu 10-1 geride bırakırsın ;)

• quote:

quote:

quote:

kardeş ben tercih hatası yaptım. itü elektrik, makine, inşaat tutuyordu gittik gazi yazdık. O hatayı yapan tek kişi ben değilim tabi. gazi elektroniğin puanları eskiden itü'nün bahsettiğim bölümlerinden yüksekti.

Etiket çok önemli iş hayatında. Benim kuzen yıldız elohab mezunu. Şu anda bir şirkette 2 milyara çalışıyor. Çalışma şartları pek iyi değil, vardiyalı çalışıyor, maaşı da az. En kötüsü de kendini geliştiremiyor önü kapalı. Kuzenin lise arkadaşı Bilkent elektroniği bitirdi. Uluslararası telekomünikasyon devi bir şirkete girdi, kendini çok geliştirdi, yurt dışından falan teklif alıyor.

Benim kardeş Bilkent elektronik mezunu, unilever'den teklif geldi başvurmadığı halde.

2 tane odtülü tanıyorum son sınıfta işe başladılar.

Yıldız mezunları daha geç iş buluyorlar ötekilere göre, ve daha kötü işler oluyor.

Bazen şansları yaver gidiyor. Kuzenin sınıf arkadaşı 2 sene işsiz kaldı sonra global bir şirkete girdi.

Yani uzun lafın kısası okul adı önemli kesinlikle. Daha çok örnek var ama uzatmaya gerek yok.

Ben şirket kurmaya cesaret edemedim. Ticaret kafası yok bende.

10 sene önce mezun olan adamlar bayağı yol katetmiştir şüphesiz. Ama o zamanlar kontenjanlar bayağı azdı. Gazi falan bile tıp puanıyla adam alıyordu. Ben kamudayım. Kendi hatalarım yüzünden buradayım bunu inkar etmiyorum.

Lakin bundan 10-15 sene önce mezun olanlar iyi bir örnek olamaz cidden. 15 sene önce gazi elektronik 4k'dan adam alıyordu şimdi 27k ya düştü. Bütün mühendislikler düştü. Çünkü aşırı kontenjan artışı var. Millet tıbba kaydı. ODTÜ itü Boğaziçi falan hala pek çok tıptan yüksek. Onlar çok etkilenmediler.

Gazi ile sütçü imam bir olmaz doğru ama sütçü imam mezunu yine de rakiptir. Eğitim açısından olmasa bile, ucuz maaş isteyip piyasayı kırar.

• o zaman sütçü imam bütün ünilere rakip oluyor sizin demenize göre.

aynı zamanda yıldıza
    abb elektrik-elektronik fak. için motor kontrol lab. kurmuş (elektrik için)
    Schneider yine eem fak. için Networking Laboratuarı kurmuş (kontrol ve otomasyon için)

bu firmalara babalarının hayrına mı bu lab.ları kuruyorlar ?

şunu da belirtmek istiyorum hangi üni den mezun olursak olalım girişimcilik, kendine güven, ikna kabiliyeti vs olmazsa zaten kimse aranan adam olmaz bence.
  • quote:

o zaman sütçü imam bütün ünilere rakip oluyor sizin demenize göre.

aynı zamanda yıldıza
    Schneider yine eem fak. için Networking Laboratuarı kurmuş (kontrol ve otomasyon için)

şunu da belirtmek istiyorum hangi üni den mezun olursak olalım girişimcilik, kendine güven, ikna kabiliyeti vs olmazsa zaten kimse aranan adam olmaz bence.

yıldız kötü okul değil. 4 büyüklerden sonra yıldız gelir.

Olaylar karışık.

Mühendislik fakültelerinin sayısının artması 4 okul hariç bütün mühendisliklerin değerini düşürdü bir miktar. Anlatmak istediğim bu.

• quote:

quote:

aynı zamanda yıldıza

Olaylar karışık.

Mühendislik fakültelerinin sayısının artması 4 okul hariç bütün mühendisliklerin değerini düşürdü bir miktar. Anlatmak istediğim bu.

benim amacım yıldızı falan övmek değil yanlış anlamayın puan daha iyi olsaydı itüyü yazardım

ben genel olarak konuşuyorum diğer üni leri yorumlarda baya bi öldürmüşsünüz.
    türkiye de sektörün çok gelişemediğini bu nedenle açıkta kalan insan sayısının fazla olduğunu da biliyorum.

ancak size karşı sürekli bi yerlerde cevap yazma gereği duyuyorum. neden mi ?
    örnek veriyim bi konuda şuna benzer bir şey yazmıştınız ; buradakilerin çoğunun diploması tuvalet kağıdı değerinde demiştiniz.
    bunu ben kendi üzerime almıyorum ancak bu forumu günde binlerce kişi ziyaret ediyor ve bu mesajları okuyor.
    bence sizin söylediğiniz şey hakaret değeri taşır, hani tamam biliyosunuzdur o kişinin okuduğu üni den doğru dürüst mezun çıkmaz ama yine de insanlara karşı okuduğunuz üninin diploması tuvalet kağıdı değerinde denmez bence.

beni de yanlış anlamayın benden yaş olarak da bilgi olarak da ileri bir seviyedesiniz saygısızlık etmek istemem sadece düşüncelerimi söylemek istedim :))

• quote:

quote:

quote:

aynı zamanda yıldıza

Olaylar karışık.

benim amacım yıldızı falan övmek değil yanlış anlamayın puan daha iyi olsaydı itüyü yazardım

ben genel olarak konuşuyorum diğer üni leri yorumlarda baya bi öldürmüşsünüz.
    türkiye de sektörün çok gelişemediğini bu nedenle açıkta kalan insan sayısının fazla olduğunu da biliyorum.

ancak size karşı sürekli bi yerlerde cevap yazma gereği duyuyorum. neden mi ?
    örnek veriyim bi konuda şuna benzer bir şey yazmıştınız ; buradakilerin çoğunun diploması tuvalet kağıdı değerinde demiştiniz.
    bunu ben kendi üzerime almıyorum ancak bu forumu günde binlerce kişi ziyaret ediyor ve bu mesajları okuyor.
    bence sizin söylediğiniz şey hakaret değeri taşır, hani tamam biliyosunuzdur o kişinin okuduğu üni den doğru dürüst mezun çıkmaz ama yine de insanlara karşı okuduğunuz üninin diploması tuvalet kağıdı değerinde denmez bence.

beni de yanlış anlamayın benden yaş olarak da bilgi olarak da ileri bir seviyedesiniz saygısızlık etmek istemem sadece düşüncelerimi söylemek istedim :))

yok hocam estağfurullah biraz ileri gitmişiz demek ki. tuvalet kağıdı falan.

Yalnız senede mezun olacak olan mühendis sayıları hayvani rakamlara ulaştı. O yüzden pek çoğu işsiz kalacak.

çok düşük puanı olup da mühendislik yazmayı düşünen bi kaç kişiyi hemşireliğe yönlendirdim mesela. en azından eli ekmek tutar.

belki de bana söverler ömür boyu inşallah vebale girmedik.

Demek istediğim atıyorum 150 bininci falansın, mühendislik yazacaksın. Bu adamın iş bulması çok çok zor. Ama adam kumar oynuyor kaybedeceği bir şey yok. Aslında kaybedeceği bir şey var, o da 4 sene.

• İTÜ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.