stajdan sonra full-time teklifi almak zaten normal, ben yoktan ilk 20ye teklif gelmesini söyledim |
İtü mezunu elektronik mühendisi maaşı (3. sayfa)

-
-
yok hocam beni yanlış anladınız, 1990 senesinde en kötü mühendislik 10binle kapatıyordu
bilgisayar mühendisi toplam kontenjanı 40-50ydi
ee mühendisi toplam kontenjanı 400-500dü
2000senesine kadar bu şekilde devam etti sonra 2000senesinden sonra kontenjanlar ilk kez binli seviyeleri buldu sonra da fark açıldıkça açıldı
işverenlerin çoğu 2000sene öncesi mezunlar maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Mayıs 2021; 0:32:23 > -
3-4k çoook düşük değil mi yaquote:
Orijinalden alıntı: DRHARMLESSAnkara da bulunan büyük bir Amerikan şirketi için söylüyorum güzel staj varsa 3500 lira gibi veriyorlar. 6 ay sonra sözleşme ile 5000 e kadar yolu var. Giriş maaşı düşük şirketlerden birisidir bu arada. Pandemi geçene kadar beklerseniz sanırım 4000-4500 gibi başlangıç olabilir. 5000-6000 diyenlere pek bakmayın, yok öyle paralar. Bana kalsa 3-4 bin arası ortalama üstü nereyi bulsam girer ortama alışırdım.
Okuyan öğrenci arkadaşlarımın bazıları şu an 3k burs alıyor, ordan burdan falan
Böyle maaşları duyunca benim olmayan motivasyonum daha da düşüyor
Asgari ücret bile 3k oldu
Ne biletim bi halta yaramayan biriysem işe almasınlar, ya da adam gibi maaş versinler diye düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu arada gercekten var sanirim, en azindan eskide varmis. Cunku stajını buralarda yapmasa da (iki staji da arastirmaci olarak yurt disi unilerdeydi) aldigini soyleyen tanıdığım da olmustu, ama bunda sene 2014 veya 2015, unisi de bilkent. Kiz umarim beni kolpalamamistir
Sektorle alakasi yoktu hic, istedigim yerlerden kabul alamazsam diye görüştüm demişti, aldi zaten, bana anlatacagi bir ani olusturmus oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 22 Mayıs 2021; 0:39:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: alimmm78
3-4k çoook düşük değil mi ya
Okuyan öğrenci arkadaşlarımın bazıları şu an 3k burs alıyor, ordan burdan falan
Böyle maaşları duyunca benim olmayan motivasyonum daha da düşüyor
Asgari ücret bile 3k oldu
Ne biletim bi halta yaramayan biriysem işe almasınlar, ya da adam gibi maaş versinler diye düşünüyorum.
Alıntıları Göstersiz boğaziçilisiniz hocam
boğaziçi bilkent koç gibi okullarda bu durumlar falan olmaz endişelenmeyin hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Mayıs 2021; 0:42:34 >
-
hocam ben her türlü üniversite isminin önemli olduğunu düşünüyorum, öğrenci kalitesinden bağımsız. genç işsizliği yüzde 40 50leri bulduğu, çöpçü ilanına bile 500 milyon insanın başvurduğu ülkede şirketler öğrencinin burnunu, kaşını, gözünü bile beğenmeyip eleme lüksüne sahip artık.
-
Okulun yeni atanmış rektörünün bi sözü var
“Yok öyle bir şey”
Güzel oluyor buraya
Staj bile bulmakta zorlanıyoruz, başlangıç maaşı öyle olanlar da var yüksek de tabi
Rekabet çok üst düzeydeymiş
Ben yata yata mezun olmayı deneyenlerdenim, olmuyoe derslerim de kötü
Umarım bi şekilde biter okul
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İnşallah çok iyi yerlere girersiniz hocam ben açıkçası inanıyorum sizin çok iyi yerlere geleceğinizi
-
quote:
Orijinalden alıntı: alimmm78
Okulun yeni atanmış rektörünün bi sözü var
“Yok öyle bir şey”
Güzel oluyor buraya
Staj bile bulmakta zorlanıyoruz, başlangıç maaşı öyle olanlar da var yüksek de tabi
Rekabet çok üst düzeydeymiş
Ben yata yata mezun olmayı deneyenlerdenim, olmuyoe derslerim de kötü
Umarım bi şekilde biter okulBu dönemlerde stajlarda büyük sorun var deniliyor ama boğaziçi denilince firmaların havada kapması gerek bu olaylar falan fazla etkilememesi gerek okulu
-
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam
Siz de daha iyi yerlere gelirsiniz inşallah
Hem dh de bu kadar aktif olup hem dersleri nasıl yaptığınızı anlamasam da ;)
Maşallah 🧿
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İtü ehb son sınıfım, bu dönem mezun oluyorum bence cevabım geçerli olacaktır :) Aktif olarak iş başvurusu yapmıyorum ama çevremden duyduğum kadarıyla min 5-6 diyebilirim. 10k civarı maaşlar da duydum ama illaki ortalama soruyorsan 7-7.5 civarı derim. Endüstriden de epey tanıdığım var orası için de benzer maaşlar. 3-4 k alan var mıdır bilemiyorum belki de vardır ama şu an son sınıf olup part-time çalışarak ondan daha fazla alan tanıdıklarım da var.
Şahsi görüşüm ise günümüzde 10k bile öyle ahım şahım bir maaş değil. Bu paraları herkes gözünde büyütüyor ancak 10k ile şu an iş hayatınızda kullanabileceğiniz bir laptop almak isteseniz anca alırsınız. Tabi herkesin düşünceleri farklı olabilir ama bana sorarsanız türkiyede orta sınıf hayatı bitti.
Spesifik olarak alan, şirket vb. sorunuz olursa özelden yazabilirsiniz. Pek giremiyorum buraya ama cevaplamaya çalışırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 22 Mayıs 2021; 3:5:43 >
-
Torpilsiz giren duydum. Ama sadece torpili olduğu için giren de vardır elbette. Bence savunma sanayi girilecek sektör değil. Başlangıç maaşı yüksek olunca yeni mezunlar için çekici oluyor ama iyi bir kariyer başlangıcı değil bence.
-
Bu konu baya zevkliymiş :)
"5000-6000 diyenlere pek bakmayın, yok öyle paralar"
Siz duymuyorsunuz diye o paralar yok olmuyor. Daha fazlasını alan birçok tanıdığım var.
Asgari ücret olmuş neredeyse 3 bin lira zaten. 3-4 bin nasıl ortalama üstü oluyor, ortalama ücret asgari ücret oldu da bizim mi haberimiz yok :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brdkn -- 22 Mayıs 2021; 3:14:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: brdknBu konu baya zevkliymiş :)
"5000-6000 diyenlere pek bakmayın, yok öyle paralar"
Siz duymuyorsunuz diye o paralar yok olmuyor. Daha fazlasını alan birçok tanıdığım var.
Asgari ücret olmuş neredeyse 3 bin lira zaten. 3-4 bin nasıl ortalama üstü oluyor, ortalama ücret asgari ücret oldu da bizim mi haberimiz yok :)
ya biraz 5-6 şimdikinin 7.5 eşit hocam (çünkü hep geçen dönem 5-6 larla bahsediyor bu dönemde işe geren yok gibi daha mezun olmadı çünkü
çünkü asgari ücret 2binden 3e yükseldi nerdeyse bu maaşlarda ona korelasyon arttı ama gerçekte alım gücünün daha düştüğünü söyleyebiliriz
tıp için de geçerli bu söylemlerim sadece mühendislik için değil
bizim 10bin dediğimiz eski 10bin değil ama bize çok fazla gözüküyor çünkü beynimiz değişikliğe kapalı eskiyi koruma güdüsü var
özellikle savunma sanayinin halen maaşlara 6-6.5 vermesi çift maaşla 9 civarı olması şaka gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Mayıs 2021; 3:26:4 >
-
hatta enflasyonla 8.3333bin lira 10bine denk geliyor enflasyonla
ama gerçekte geçen senenin 5-6bin şimdiki 10bine denk geliyor mezun olunca beni çok iyi anlarsınız
hem araba fiyatları hem de ev fiyatlarına bakarak hem gıda fiyatları 2 kat arttı nerdeyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Mayıs 2021; 3:25:28 > -
Gayet torpilsiz de giriliyor odtüden. Taşeronda da değiller. Birilerinin yatabilmesi için çalışacak adam da lazım o şirketlere. Savunma sanayii çöp oldu ama 5 sene önceyle alakası yok.
İlk işe 3k dan başlayıp geleceğe bakacakmış ahahhaha. İlk işinle birlikte bir klas sahibi oluyorsun okul burada önemli zaten. Buradaki liselilere kalsan hepsi harrandan harwarda başarı hikayesi yazacak dnfnfnxnvdn. Kariyer oyunları gibi değil bu iş, 0 dan yükselemiyorsun yani. Kurumsal da çalışmamış adamı kurumsal almaz. O varoş aile şirketi kokusu üstünüze yapışırsa birdaha çıkaramazsınız.
Top okul mezunu temel ve yaygın mühendislikler için 2 asgari ücrettin altına düşmeyin başlangıç maaş olarak. Ucuz arayana gazi hacettepe orada orada oraya bakın diyin geçin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X