Şimdi Ara

itü kontrol mühendisliği okuyan veya hakkında bilgisi olan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
4
Favori
3.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yapı taşlarından biri yazılım olan bir bölüm. Zaten bilgisayar mühendliğinden ayrılarak yeni bir bölüm olmuş

Orijinalden alıntı: ajker5689

Yazilimla ne alakasi var yaa.

Elektrik elektronik fakultesinde degil mi

Alıntıları Göster
    Diyebilirim ki ilk 2 sene bilgisayar mühendisliği ağırlıklı dersler alirken 2 den sonra elektrik mühendisliği ağırlıklı bir içerik karşınıza çıkacak.Elektrik mühendisliğinin eğitim planında otomatik kontrol sistemleri olarak gecen ders veya dersler vardir etkisi bu yüzden fazladir.Temelde elektrik mühendisliği temelli bir bölümdür ancak yazilimin etkisi daha fazladir sektörde.Otomasyon alanında çalışan bilgisayar muhendisinden ziyade elektrik mühendisliği bitirip otomasyon üzerinde calisan mühendis gormek daha olasıdır.Sonuc olarak yazılım ve elektrik bilgisiyle bir bütündür kontrol ve otomasyon mühendisliği.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ajker5689

Yazilimla ne alakasi var yaa.

Elektrik elektronik fakultesinde degil mi

Alıntıları Göster
    :)

Elektrik elektronik fakültesi bünyesindedir. Yazılım ihtiyaçtır kontrol mühendisliğinde. Bir kontrol mühendisi matlab'da çalışabilmeli ve en az bir programlama dilinde uzmana olmalıdır, mesela python.

Orijinalden alıntı: boQ7niz

:)

Elektrik elektronik fakültesi bünyesindedir. Yazılım ihtiyaçtır kontrol mühendisliğinde. Bir kontrol mühendisi matlab'da çalışabilmeli ve en az bir programlama dilinde uzmana olmalıdır, mesela python.

Alıntıları Göster
    Bilgisayar Mühendisliği ile bu bölümün arasındaki fark tam olarak nedir?
    Finans alanında yapay zeka ile calisma imkani var mı?

ercih döneminde aydınlatıcı bilgi verebilir misin?

https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-computer-engineering-and-control-engineering

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dh2dhy2 -- 2 Ağustos 2018; 22:53:42 >

• up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boQ7niz -- 3 Ağustos 2018; 8:51:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Quara daki adamın yorumuna katılıyorum. Türkiye de kontrol mühendisliği daha çok savunma sanayi ve otomasyon sektöründe çalışmakta. FORD veya AVL gibi firmalardaki iş imkanları olmakta. Finans üzerine giden tanıdığım yok. İTÜ ye giderek oradaki hocalara danışabilirsin. Ben gittiğimde beni bir hoca arabası ile mekatronik araştırma merkezine arabası ile bırakmıştı sekiz sene önce:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: boQ7niz

Quara daki adamın yorumuna katılıyorum. Türkiye de kontrol mühendisliği daha çok savunma sanayi ve otomasyon sektöründe çalışmakta. FORD veya AVL gibi firmalardaki iş imkanları olmakta. Finans üzerine giden tanıdığım yok. İTÜ ye giderek oradaki hocalara danışabilirsin. Ben gittiğimde beni bir hoca arabası ile mekatronik araştırma merkezine arabası ile bırakmıştı sekiz sene önce:)
    @boQ7niz teşekkür ediyorum yorumun için!

Bölüm hakkında yoğun bi şekilde araştırma yaptım son birkaç gündür. Epey bi şey kafamda oluştu. Hatta bu konu başlığında daha önceden eklenmiş yorum içindeki kişileri stalklayıp bazılarına ulaşıp bilgi edindim.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/118914705

Tercih dönemindeki herkese bol araştırma yapmasını öneriyorum, 7.2k sıralamam olduğunu belirtmiştim, tercih listemde yer vereceğim. Bakalım neresi denk gelicek... üst tercihlerime bilgisayar mühendisliklerini de yazdım, itü ehb de yazdım, kontrol mühendisliğini de makul bir yere konumlandırdım.
    17k civarı ile almış geçen sene burası, 40 kişilik kontenjan artışı var 100% ingilizce olarak alacağı için. 2010/2011/2012 yıllarında %100 ingilizce ile öğrenci zaten almış. 10k-20k arası yazılabilecek bir bölüm bence, ama itü ehb tutarsa bile belki çap yaparım bu bölümle aynı zamanda, her ne kadar iki bölümü birden bitirmek zor olsa da. Herşeyin hayırlısı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: [Zat-ı Muhterem]

Bunlar kişisel fikirlerim tabi (: :

1. Kontrol sektörel olarak kısıtlaması çok az olan bir bölüm. Bu size geniş bir çalışma alanı sunuyor.Bölüme girdikten sonra çalışabileceğiniz ve sizin ilginizi çeken br çok alan olduğunu göreceksiniz.

2. Okuması zevkli bir bölüm bence. Eğer zorla girmediyseniz okurken çok zorlanmazsınız.

3. Matematikle oldukça iç içe

4. İTÜ güzel bir okul. Olumsuz yönleri illa var ama yanında oldukça güzel imkanları var. Kampüs hayatı fena değildir.

5. E İstanbul güzel bir şehir (: Aradığınız ne varsa bulursunuz bir şekilde.

Aklıma başka şey gelirse eklerim.
    itünün genel olarak odtü, bogazici kadar popülaritesi var mi?

Forumdaki cogu kisiye gore YOK!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.