Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kampuste cok sayida kopek var, ben sahsi olarak kendileriyle hic sorun yasamadim. Hatta gorduklerimin hepsi gayet uysal ve genelde uyumakla mesguller, fakultelerin kapilarini cok seviyorlar mesela. ama sanirim son zamanlarda bazi kisilere durduk yere saldirir olmuslar, bunu ben de duydum. Hatta facebooktaki ogrenci gruplarinda bayagi tartisiliyor, kaldirilsin ayri bir yer olusturalim kampus icinde vs. tarzinda. Ama dedigim gibi sansimdan midir artik bilmiyorum, benim gorduklerimin gozunu acmaya bile halleri olmuyor genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilişim sistemleri mühendisliği hakkında önerileriniz ve görüşleriniz nedir ilerdeki iş bulma imkanı ve maaşları konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

İTÜ İnşaat ve İşletme Mühendisliği hakkında bilgilendirme yapabilecek bir arkadaş var mı ?

Sormak istediğim bazı sorular var

Bende diyordum hiç mi yok işletmeye gelecek.bekliyorum sorunu gerçi daha 1 im ama umarım yardımcı olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey.

quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

İTÜ İnşaat ve İşletme Mühendisliği hakkında bilgilendirme yapabilecek bir arkadaş var mı ?

Sormak istediğim bazı sorular var

Bende diyordum hiç mi yok işletmeye gelecek.bekliyorum sorunu gerçi daha 1 im ama umarım yardımcı olabilirim

Tercihler bitti 2 saat önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok mu İTÜ Mimarlık yok mu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: stazengecity

bilişim sistemleri mühendisliği hakkında önerileriniz ve görüşleriniz nedir ilerdeki iş bulma imkanı ve maaşları konusunda

Yeni bir bölümdür puanıda düşüktür.Bu yıl 3. mezunlarını verdi sanırsam.Bundan önceki sene 8 kişi mezun olmuştu.7 kişi yurtdışına gitti 3-4 kişide microsoftta çalışıyor diye biliyorum bende arkadaşın yalancısıyım.Maaşları hakkındada bir bilgim yok
  • oo çok iyi ama tek sorun çok para gereken bi bölüm ailem destek verirse gidecem inşallah
  • Yurt durumları nasıl okulun? Kampüsün içinde yurt çıkar mı? Ben şehir dışından geliyorum, istanbulda yaşama sorunu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hudson11

Yurt durumları nasıl okulun? Kampüsün içinde yurt çıkar mı? Ben şehir dışından geliyorum, istanbulda yaşama sorunu yok.

İTÜ'deki yurtlar için şu sayfayı inceleyebilirsin öncelikle: yurtburs.itu.edu.tr

İTÜ yurtlarının listesi:http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1046
    İTÜ yurtlarının 2013-2014 için aylık ücretleri:http://yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=8233

Gümüşsuyu Kampüsü'nde yurtlar var. Diğer yurtların hepsi Ayazağa Kampüsü'nde.

Fiyat/Performans oranı açısından erkek öğrenciler için en iyi yurt Vadi Yurtları (İMKB Erkek Öğrenci Sitesi), kız öğrenciler için Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu. Diğer yurtlar da daha lüks olanaklara paralel olarak daha pahalı. Yukarıda adresini verdiğim sayfadaki fiyat tablosundan görebilirsin.

Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu'nun adı yanlış yönlendirmesin, karma yurt olarak çalışıyor. Ayazağa Kampüsü'ndeki Gölet Yurtları da karma yurt. İTÜ'de başka karma yurt yok.

Ben 3 yıldır Vadi Yurtları'nda kalıyorum. İTÜ'nün en ucuz yurdu olmasına rağmen, KYK'nın genel yurtlarına göre çok daha iyi olanaklara sahip. Odalar 3 kişilik. Yataklar arasında paravan var. Herkesin kişisel masası var. Kişisel olarak yüksek hızlı İTÜ/NET bağlantısından yararlanabilirsiniz. 7/24 sıcak su var. Ortak kullanımda çamaşırhane ve ütü odası var, 7/24 açık. Banyo ve tuvaletler koridorlarda ortak kullanımda. Kantini gecenin ilerleyen saatlerinde açık. Kantinin altındaki yemekhanede, kampüs yemekhaneleri ile ortak olarak akşam yemeği çıkıyor. Yurda giriş-çıkış saati yok, istediğiniz saatte girebilirsiniz. Yurdun arkasındaki sokakta lokantalar ve bakkal var. Yurdun yukarısında, caddenin karşısında İstinyePark AVM var. Yurdun önünden kampüs içi ulaşım için ring kalkıyor. Böyle...

Diğer yurtlarda mutfak olması, banyo ve tuvaletin odada olması, odaların 1-2 kişilik olması gibi olanaklar olduğu için, onlar daha pahalı.

"Yurt çıkar mı? Neye göre çıkıyor?" sorularına gelelim. Açıkçası neye göre yerleştirdikleri resmî olarak, net bir şekilde açıklanmış değil. Fakat şimdiye dek gözlemlediğimiz kadarıyla, bölüme ön sıralardan yerleşmiş ve bölümü üniversite tercih listesinde üst sıralara yazmış olanlara yurtların asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde, yedek listeye kalmadan çıktığını söyleyebilirim. Ben önden 14. yerleşmiştim bölümüme, 6. tercihimdi; Vadi Yurtları asil listeden çıktı. Bu durumdaki diğer arkadaşlarıma da oldu hep böyle.

Tabii torpil faktörü de işliyor bu yurtlarda maalesef. :) Özellikle de Gümüşsuyu'ndaki yurtlarda çok döndüğünü duyuyorum.

Gümüşsuyu'ndaki yurtlar; Makine Fakültesi (Gümüşsuyu Kampüsü'nde), Tekstil Tasarımı ve Teknolojileri Fakültesi (Gümüşsuyu Kampüsü'nde), Mimarlık Fakültesi (Gümüşsuyu'nun biraz yukarısındaki Taşkışla Kampüsü'nde) ve İşletme Fakültesi (Taşkışla'nın yukarısındaki Maçka Kampüsü'nde) bölümlerinde okuyacaksanız idealdir. Özellikle 2. sınıftan itibaren bu kampüslerde işiniz olacak çünkü. Ama aksi hâlde Ayazağa Kampüsü'ndeki yurtlarda kalınmalı.

Denizcilik Fakültesinin olduğu Tuzla Kampüsü'ne yurt yapıldığı söyleniyordu; ama şu an ne durumda olduklarını bilmiyorum. Bu kampüs maalesef diğerleriyle çok alakasız bir yerde.

• peki ben 2430.yum, elektronik ve haberleşme yazdım. 2. tercihime yazdım. Sizce çıkar mı? Bir de kampüsün içinde bisikletle git gel düşünüyorum ama uygun mudur kampüs yapanlar oluyo mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hudson11 -- 20 Temmuz 2013; 17:06:22 >
  • quote:

peki ben 2430.yum, elektronik ve haberleşme yazdım. 2. tercihime yazdım. Sizce çıkar mı? Bir de kampüsün içinde bisikletle git gel düşünüyorum ama uygun mudur kampüs yapanlar oluyo mu?

Sıralaman güzel, önlerden girersin diye düşünüyorum. Çıkma olasılığı yüksek. "Kesin çıkar, rahat ol" da demiyorum ha; çünkü, dediğim gibi, bu söylediğim şey gözlemlere dayalı. İTÜ tarafından "Şu şu kriterleri sağlayan kişilere yurtlar asil listeden çıkar" şeklinde yapılmış resmî açıklamalar yok.

Bisiklet kullananlar var, sıkıntı olmaz. Vadi Yurtları'na döndüğünüzde bisikletinizi ya D Blok'un önündeki demirlere bağlıyorsunuz ya da blokların alt katlarında, merdiven altındaki yerlere bırakıyorsunuz. Diğer yurtlarda da böyledir muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Temmuz 2013; 3:55:09 >

• (@hudson11'in sorusuna verdiğim yanıta ilaveten)

Bu arada, yurtlar asil listeden çıkmazsa yedek listeye kalıyorsunuz. İTÜ'de genelde en geç 2. döneme yurt çıktığı oluyor.

Bu yedek liste de yurtlar bazında değil bu arada. Erkek öğrenciler için bir yedek liste var, kız öğrenciler için bir yedek liste var. Yedek liste ilerledi, ilerledi; sıra size geldi. O sırada hangi yurtta boş kontenjan varsa oraya yerleştirilirsiniz. Burada yurt tercih listenizin bir önemi yok. Ya çıkan yurda kaydolursunuz ya da kaydolmazsınız. Kaydolmayınca hakkınız tümden gidiyor mu, yoksa yedek listenin sonuna mı atıyorlar tekrar, bilmiyorum bunu tam.

"Yurt tercih listesi" dediğim şey de, zamanı geldiğinde yurtkayit.itu.edu.tr adresinden yapacağınız yurt başvurularında dolduracağınız bir liste. İstek sıranıza göre 3 yurt yazabiliyorsunuz. Benimki şöyleydi mesela:

1) Vadi Yurtları
    2) Gölet Yurtları
    3) Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu

• arkadaşlar ben itü bilişim sistemleri müh. istiyorum ama bu bölümde suny ve uolp programı var bunlar için ingilizce gerekiyor bende de ingilizce vasat şimdi aklıma bazı şeyler takılıyor eğer bu bölüme gidersem hazırlık geçememe gibi bi durumum olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: stazengecity

arkadaşlar ben itü bilişim sistemleri müh. istiyorum ama bu bölümde suny ve uolp programı var bunlar için ingilizce gerekiyor bende de ingilizce vasat şimdi aklıma bazı şeyler takılıyor eğer bu bölüme gidersem hazırlık geçememe gibi bi durumum olurmu

Çalışırsan niye geçemeyesin?
  • Bir de üniversiteye hangi sıradan girdiğinizi nerden biliyosunuz?
  • quote:

Bir de üniversiteye hangi sıradan girdiğinizi nerden biliyosunuz?

okula kaçıncı girdiğini nasıl öğrenirsin bilmiyorum ama fakülteye kaçıncı sıradan girdiğinizi numaranızdan anlayabilirsiniz. bölüm sıranızı da o fakülteler içindeki bölümlerin kontenjanlarını hesaplayarak tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı.

atıyorum ki makina fakültesine girdiniz diyelim, makina fakültesinde iki bölüm var: makina mühendisliği ve imalat mühendisliği. bu iki bölümün sırası da ortak yazılıyor, fakülte sırası dediğim bu. numaranız da şöyle oluyor: 03-fakülte kodu, 013-giriş yılınız, 0ABC-fakülteye giriş sıranız. yani öğrenci numaranız şöyle bir şey oluyor, 030130ABC. ama belki bölüm sıranızı da öğrenme şansınız olabilir, onu hatırlamıyorum ben bakma şansı var mıydı diye.

• Teşekkürler :) Kastım bölümdü zaten üniversiteden.
  • hudson11 H kullanıcısına yanıt
    sonuç belgende yazar galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

okula kaçıncı girdiğini nasıl öğrenirsin bilmiyorum ama fakülteye kaçıncı sıradan girdiğinizi numaranızdan anlayabilirsiniz. bölüm sıranızı da o fakülteler içindeki bölümlerin kontenjanlarını hesaplayarak tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı.

atıyorum ki makina fakültesine girdiniz diyelim, makina fakültesinde iki bölüm var: makina mühendisliği ve imalat mühendisliği. bu iki bölümün sırası da ortak yazılıyor, fakülte sırası dediğim bu. numaranız da şöyle oluyor: 03-fakülte kodu, 013-giriş yılınız, 0ABC-fakülteye giriş sıranız. yani öğrenci numaranız şöyle bir şey oluyor, 030130ABC. ama belki bölüm sıranızı da öğrenme şansınız olabilir, onu hatırlamıyorum ben bakma şansı var mıydı diye.

O bölümeydi sanırım.
    atıyorum
    040030165
    04 -> elektrik elektronik fakültesi
    003 ->2003 yılında girmiş
    01 -> elektronik müh bölümü
    65 -> bölüme 65. sıradan girmiş

yani ben okurken öyleydi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

O bölümeydi sanırım.
    atıyorum
    040030165
    04 -> elektrik elektronik fakültesi
    003 ->2003 yılında girmiş
    01 -> elektronik müh bölümü
    65 -> bölüme 65. sıradan girmiş

yani ben okurken öyleydi :)

olabilir, ben de çok emin değilim ama şimdi düşünürsek sadece makina mühendisliği 205 kişi alıyor, üç haneli sıradan girenleri yazarken bölüm koduna tek hane kalıyor ki o da tutarsız olur. zaten ben de tekstil mühendisliği okuyorum, bizim fakülte 14, girişim 012, gerisi de 00AB oluyor. 00 diye bölüm kodu da olmaz gibi geliyor bana. sonuçta son hanelerden öğreniyoruz, fakülte ya da bölüm. orada hemfikiriz.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.