Şimdi Ara

İTÜ İnşaat Müh yazacaklar sıralamanız kaç? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
5.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngilizcesi gelmez gibi, çok öğrenci almıyor çünkü. Türkçesi ise zaten tutuyor. İnşaatta gerileme geçen seneki kadar keskin olmayacak bence.
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam.
    Az önce bi konuda yazınizi okudum. Sanırım İTÜ de bölümler arası yatay geçiş yapmak istemişsiniz ama hocalar yüzünden olmamış Galiba.
    Benim de bu yıl 3. Girişimdi sınava 100bin siralama geldi. Bilgisayar mühendisliği istiyordum ama bu puana çok kötü üniversiteler var maalesef 😞😞😥. Keza oradaki öğrenciler ve mezunlarla konuşunca daha da içim karardı.
    Bilgisayar mühendisliği okuyanlara sorunca çoğu yatay geçiş yapabilirsin diyor ama bu sorduklarım kişiler genelde iyi universitede okuyanlardi. Aynı soruyu diğer universitedeki mezunlara ogrencilere sorunca
    O kadar kolay olmadığını söylediler. Çünkü çoğu bana sizin yaşadığınız şeyi anlattı, hocalar kötü, eğitim kötü, sektöre hazirlamiyor öğrenciyi. E haliyle böyle bir universitede ortalama kasamazsin. Bölüm birincisinin bile ortalaması 3.20 olduğunu soyledi geçen gün Çanakkale mezunu birisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam çok doğru o iş kolay degil ceng de zor bölüm iyice zorlaştırıyor. yani yatay yapıcam diye sevmediğiniz bi yere gitmemenizi tavsiye ederim ve benim de sınava üçüncü girişimdi rezalet bir sınavla karşılaştık seni anlıyorum. mesela itü pcye geçmek için başka bölüme gelenlerin hayalleri suya düşüyo genelde çünkü geçiş taban ortalaması 3,98. imkansıza yakın denebilir ve yatay kontenjanları az olur genelde. vaziyet bu dostum:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • luftwaffe66 kullanıcısına yanıt
    Odtü inşaatıda tavsiye ederim , ama illa ilk itü düşünüyosan kesin %100 olanını tavsiye ederim, olmassa odtü yaz fikrimce. Türkçeden zor olacak ancak akademik veya yurtdışı ihtimalinde daha çok işine yariyacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balanceofeternity B kullanıcısına yanıt
    hocam itüde okuyan arkadşımın dediğine göre ,%100 ing inşaat okuyor, derslerde kim yüzde 100 den kim yüzde 30 inşaat bölümünden geliyor belli olmuyormuş. yani açılan tüm ingilizce dersleri seçersen sözde yüzde 100 olmayan bölümü bile yüzde 100 ing gibi okuyabiliyormuşsun. ama diploma, iş hayatında vs nasıl etki eder bilmiyorum. ben odtü jeolojideydim bırakıp tekrar hazırlandım. odtüyü hala düşünüyorum ama bir yanım da farklılık yap deyip itüye git diyor.
  • luftwaffe66 kullanıcısına yanıt
    tercih sizin hocam, ama 14 üne kadar soruşturmaya devam 2 taraftandanda fikirler alın, ben imkanınız varsa 100 olanı tercih edin derim, ingilizceyi maruz kalacaksınız,ve geliştirmenizi kolaylaştıracak ( çünkü bazı şeyleri zorunda kalınca yapıyoruz). Türkçe bölüm okurken ingilizce olan dersi seçeceğinizi sanmıyorum, o gün gelince hep kolaya kaçılır ve mezun olurken ingilizceyi öğrenme yükü kalıcaktır. Ama tercih sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luftwaffe66 kullanıcısına yanıt
    oo hocam odtu jeolojiyi bıraktıysanız odtu inşaatı mutlaka üste yazın okul içi derslerinizi daha kolay saydırıyosunuz ben itüde okuyorum mesela odtuten gelirsen buraya bazı şeyleri baştan alıcaksın ve baştan hazırlık sınavına giriceksin. hadi hazırlığı geçersin bizde de odtude okuman daha kısa sürer farklı okulda ders denkliklerinde sorun oluyo
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    hocam yalnızca hazırlığı okudum 1. senemde ilk midtermlerden sonra bıraktım. ders saydırmalık bir durumum olsa keske ama her türlü 1. sınıfı baştan okuyacağım. ankarayı pek sevemedim ben, ailem çok ısrar ediyor odtü inşaata devam etmemde amaçok duygusal düşünüyorum bu konuda sanırım. odtüde hep yalnızlık çektim itüde arkadaşlarım var. ne yapacağımı hiç bilemiyorum.
  • hocam odtu ce iyidir tabi ankaradaysan hele ailene katiliyorum, peki bölüm olarak sadece insaat mı düsünüyosun? 34k gayet iyi cunku
  • balanceofeternity B kullanıcısına yanıt
    çok doğru. ortalama yükseltme derdine mutlaka bazılarında türkçe rahatlığına kaçılacaktır ama onun eksikliği de yurtdışı işlerimde mutlaka hissedilecektir diye düşünüyorum. tecih sırama itü inşaat %100, odtü inşaat, itü inşaat %30 diye yazacağım büyük ihtimalle
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    valla hocam başka seçenek olarak itüde kimya ya da metalurji yazabiliyorum, odtü de ise inşaattan başka bir seçeneğim yok. ilk girdiğimde inşaat isteyip yapamayıp jeolojiye girmiştim. bu yüzden iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum bunun. odtü itü haricinde yazabileceğim pek bir bölüm bilmiyorum, ytü ya da iyte nin iyi olduğunu okudum, ama elektronik bilgisayar vs şuana kadar hiç düşünmediğim alanlar.
  • hocam kimya müh ve malzeme müh de iyidir, onların sıralaması stabil aynı bantta kapatıyor hep ama mesela itu ce 70 80 de kapatsa 34üne yazık olabilir. malzemeye gelirsen insaatla cap da alabilirsin itude calısırsan. 2020 saçmalıgına gore çok iyi sıralama yapmıssın dedigimiz 2 bolumu de bi arastır derim
  • İTÜ’de Elektrik Mühendisliği okuyorum ama inşaatta okuyan 1-2 arkadaşım var. Online sınav döneminde makine bölümüyle beraber en büyük sıkıntıları onlar yaşadılar. Hem bölümün zorluğu hem de hocaların online dönemde bizleri virüsü sanki biz yaymışız gibi görmelerinden en çok onlar ve makineciler çekti. Onun dışında iş imkanları bakımından da İTÜ İnşaat Mühendisliği’nin prestijini kaybettiğini duydum. Hatta şu an oradaki arkadaşlarım ileriki yıllarda bir daha sınava girmeyi bile kafalarından geçiriyorlar. Konudaki arkadaşlara önerim, bence İTÜ İnşaat’tan uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    çok haklısın hocam, benim de aklımı bu olay kurcalıyor hep. çap odtüde çok zordu. ben inşaatla çap yapmak istiyorum diye girip yapamayacağımı düşündüğümde bıraktım. çünkü odtü'de her bölüm çok özveri istiyor. jeoloji için o kadar çalışacağıma tekrar denerim demiştim. şuanda her üniye her bölüme bakmaya çalışıyorum 34k bandındaki. 9 eylül bilgisayar müh 32k ile kapatmış geçen sene mesela.
  • Denizcankaya97 kullanıcısına yanıt
    hocam elektrik hakkında ne söyleyebilirsin peki? çok fazla bir ünide yok sanırsam ytü de falan da var. benim istediğim bölümlerden birisiydi bu sene. 20k gelir diye düşünürken 34k gelince de itüde elektrik hayalleri suya düştü... ama ytü de okunur mu mesela? çünkü bana çoğu mühendislikten daha sıcak geliyordu
  • luftwaffe66 kullanıcısına yanıt
    hocam benim babam ytü elk mezunu emekli su an ama gayet de guzel islerde calıstı yani kendisi tavsiye ediyor
  • Elektrikten memnunum. Elektrik mühendisliği belki kulağa en başta içinde elektroniği bulundurmaması anlamında “Acaba?” sorusunu yöneltebilir. Ama bize mesela bu sene ilk haftalarda bölüm tanıtımı ile ilgili sunum yapılmıştı. Sunumda mezun olduğumuzda elektrik elektroniği bitirenlerin sahip olamayacağı avantajlara sahip olacağımızı, onlardan farklı olarak Türkiye’de kabul gören önemli bir sertifikayı alabileceğimizi söylemişlerdi. Tam tabi teknik detayları hatırlamıyorum ama kısaca bir elektrik elektronik mezununa göre elektrik alanında daha avantajlı olacağız. Bu yüzden YTÜ Elektrik’i de yazmanı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verber789 V kullanıcısına yanıt
    77k dan gelirmi bilmem ama şayet gelirse okurken çok zorlanırsınız.İtü sandığınız gibi giriyim illaki çıkarım diyebileceğiniz bir okul değil.Bu sene giren 40/50 k arası insanların birçoğu Matematik derslerinden kaldılar muhtemelen statik mukavemet gibi derslerdede çok zorluk çekecekler.Bir bölüm yazarken girmeyi değil çıkmayıda düşünün derim.Her şey gönlünüzce olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.