Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.267
Cevap
45
Favori
170.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş
    aynen ben de öyledir herhalde diye düşünmüştüm . ondan ben de itü içi olduğunu vurgulamıştım. öğrenmiş olduk hangi durumda ne olduğunu bu sayede

Orijinalden alıntı: Sekoleyt

quote:

Orijinalden alıntı: ÖmerI

quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Merhaba arkadaşlar itüde yatay geçişte saydırdığımız dersler muaf mı gözüküyor yoksa not ortalaması mı gözüküyor onu soracaktım

Muaf

Burda bunu gördükten sonra itü içi yatay geçiş yapan bir tanıdığıma sordum ve ortalamaya katılıyor dedi bana

Çok sağol cevap için.Aslında ilk başta İTÜ içi yatay geçiş deseydim daha doğru olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar itüde yatay geçişte saydırdığımız dersler muaf mı gözüküyor yoksa not ortalaması mı gözüküyor onu soracaktım

Muaf

Burda bunu gördükten sonra itü içi yatay geçiş yapan bir tanıdığıma sordum ve ortalamaya katılıyor dedi bana

ben itu disindan geldim. muaf gozukuyor ortalamam 0 dan basladi

Ortalaman kaldığın yerden devam ediyor. Sadece saydıramadığın dersler toplam kredide ve ortalamada gözüküyor. Transkriptte Üniversite Geneli'nde yazıyor. Saydırdığın ve yeni aldığın derslerin notu da yeni bölümünün ortalaması olarak sayılıyor.

• arkadaşlar bu ing 103 zorunlu mu 101 ve 102 aldım yazında 201 almayı düşünüyorum.

edit :ydynin sitesinde yazıyormuş almama gerek yok

İleri İngilizce Programı

İleri İngilizce Programı

Öğrencilerimiz, lisans eğitimlerine başladıklarında her biri 3’er kredi olan 3 adet zorunlu İngilizce dersini tamamlamakla yükümlüdürler.
    -Yeterlilik (Proficiency) sınavını % 75’in altında bir puanla geçerek başarılı olan öğrenciler birinci ders yılının birinci döneminde ING101, ikinci döneminde ING102, ikinci ders yılında ise ING201 derslerini alırlar.
    - Yeterlilik (Proficiency) sınavını %75 ve üzeri bir puanla geçen öğrenciler birinci ders yılında sırasıyla ING102 ve ING103; ikinci ders yılında ise ING201 derslerini alırlar.
    -Öğrencilerimiz, Yeterlilik (Proficiency) sınavı haricinde, üniversite senatosunun öngördüğü sınavlardan geçerli puanları aldıkları takdirde ING101 ve ING102 derslerine kaydolabilirler.
    Sonuçta öğrenciler toplam 9 kredilik zorunlu İngilizce dersini tamamlamış olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagari Hasan Çelebi -- 9 Mart 2015; 2:20:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

quote:

quote:

quote:

Muaf

Ortalaman kaldığın yerden devam ediyor. Sadece saydıramadığın dersler toplam kredide ve ortalamada gözüküyor. Transkriptte Üniversite Geneli'nde yazıyor. Saydırdığın ve yeni aldığın derslerin notu da yeni bölümünün ortalaması olarak sayılıyor.

saydiramadigim dersler neden ortalamada gozuksun? cok yanlis bilgi veriyorsunuz. ben direk kendi tecrubemi paylastim. duzeltmenize ihtiyac yok.

• arkadaşlar selam, bir şey soracağım. Bu okul içi yatay geçişleri 3. ve 5. dönemde oluyor ya hani. O dönemin başladığından itibaren 3. ve 5. dönem mi? Yani mesela 2013 eylül girişliyim ya bu yaz ya da 2 dönem sonraki yaz mı yatay geçişe başvuru yapabiliyorum?

Dersleri saydırıp saydırmamanız önemli değil. Muaf olsanız da 0,00'dan başlıyor.

1 arkadaşım DGS ile, birkaç arkadaşım da başka üniversitelerden yatay geçiş ile İTÜ'ye geldi ve hepsi burada 0,00 ile başlamışlardı. Saydıkları, muaf oldukları dersler de vardı.

Yalnız, bunun değiştiğine dair söylentiler duymuştum. Yani geldiği ortalama ile devam edileceği söyleniyordu. Ne kadar doğru, bilmiyorum. Değişmiş olabilir sistem yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 10 Mart 2015; 20:12:22 >

Orijinalden alıntı: Lagari Hasan Çelebi

arkadaşlar bu ing 103 zorunlu mu 101 ve 102 aldım yazında 201 almayı düşünüyorum.

edit :ydynin sitesinde yazıyormuş almama gerek yok

İleri İngilizce Programı

İleri İngilizce Programı

Öğrencilerimiz, lisans eğitimlerine başladıklarında her biri 3’er kredi olan 3 adet zorunlu İngilizce dersini tamamlamakla yükümlüdürler.
    -Yeterlilik (Proficiency) sınavını % 75’in altında bir puanla geçerek başarılı olan öğrenciler birinci ders yılının birinci döneminde ING101, ikinci döneminde ING102, ikinci ders yılında ise ING201 derslerini alırlar.
    - Yeterlilik (Proficiency) sınavını %75 ve üzeri bir puanla geçen öğrenciler birinci ders yılında sırasıyla ING102 ve ING103; ikinci ders yılında ise ING201 derslerini alırlar.
    -Öğrencilerimiz, Yeterlilik (Proficiency) sınavı haricinde, üniversite senatosunun öngördüğü sınavlardan geçerli puanları aldıkları takdirde ING101 ve ING102 derslerine kaydolabilirler.
    Sonuçta öğrenciler toplam 9 kredilik zorunlu İngilizce dersini tamamlamış olurlar.

101 ve 102 aldıysan 103 almıyorsun, 201 alıyorsun. 103 zorunlu değil size yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 10 Mart 2015; 20:13:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

quote:

quote:

quote:

Muaf

saydiramadigim dersler neden ortalamada gozuksun? cok yanlis bilgi veriyorsunuz. ben direk kendi tecrubemi paylastim. duzeltmenize ihtiyac yok.

Yok aslında sana yazmadım bunu. Yukarıda itü içi yatay geçiş yazmış arkadaş. Niye seni alıntılamışım ben de anlamadım. Benim dediğim bildiğimiz İTÜ'de bir bölümde okuyup yatay yapmak. İTÜ'ye dışarıdan gelmek için değil. Yalnız İTÜ içi yatay geçiş için doğru dediğim. Saydıramamaktan kastım da şu. Atıyorum teknik resim alıyorsunuz, bilgisayar mühendisliğine geçtiğiniz de haliyle saydıramazsınız dersi; ama aldığınız ders ve harf notu genel ortalamaya dahil gözüküyor; ama önemli olan saydırılan kısımdaki kredi ve ortalama oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 11 Mart 2015; 7:27:24 >

• gençler şimdi benim ygs sıralamam 12 bin düşündüğüm ise 3 bölüm var

odtü makine - 6700 civarı
    itü bilgisayar (türkçe) - 7800 civarı
    itü makine - 12 bin civarı

ben hem bu bölümler ve hem de üniler hakkında detaylı bir yorum istiyorum

Herkes Rütbesini Bilecek !
  • Yaz okulunda ing102 yi tekrar almam gerekiyor malesef. Yazın açılan ing102 hakkında bir bilgisi olan var mı? Kesin açılır mı? Kontenjanlar hemen dolar mı ? Hangi hocalar açabilir dersi ? Yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur :S
    ben geçen sene yaz okulunda zeliş hocadan aldım. kesin açılır, ilk denemede almıştım sanırım. haftada iki gün oluyor ders, genelde ödevler sonraki hafta toplandığından biraz ağır bir ders. not dağılımınız böyleymiş,
    AA 3, BA 1, BB 3, CB 1, DD 6, FF 5, VF 5

Yaz okulunda ing102 yi tekrar almam gerekiyor malesef. Yazın açılan ing102 hakkında bir bilgisi olan var mı? Kesin açılır mı? Kontenjanlar hemen dolar mı ? Hangi hocalar açabilir dersi ? Yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur :S

Kesin açılır.

Kontenjanlar sıkıntı olabiliyor açıkçası. Birkaç dakika içinde çoğu CRN dolabiliyor. Kontenjan artışları oluyor ama, onları takip edeceksin.

Her hoca açabilir. :)
    Teşekkürler. Ben de bu dönem aldım Sibel hocadan, 2.dönem almama rağmen hoca 1 hafta süre tanıyordu. Sen tek seferde almışsın die pek bilgin yoktur hemen dolup dolmamasıyla ilgili. Kesin almam gerekiyor yazın benim. Başka hatırladığın yazın ders açan hoca var mı peki ?
  • Teşekkürler. Hala konuda birilerine yardımcı olmaya devam ediyosun Benim ingilizce pek iyi değildir. Eğer hoca çok iyi bir şey yazmamı bekliyor ve 1 hafta süre tanıyorsa .. patladık tabi biz de . Gerekirse pc başından kalkmadan takip ederim kontenjan arttırımlarını alamazsam eğer, hadi hayırlısı. Bi de Canan hoca dışında almamı önerdiğiniz biri var mıdır eli bol ?

Teşekkürler. Hala konuda birilerine yardımcı olmaya devam ediyosun Benim ingilizce pek iyi değildir. Eğer hoca çok iyi bir şey yazmamı bekliyor ve 1 hafta süre tanıyorsa .. patladık tabi biz de . Gerekirse pc başından kalkmadan takip ederim kontenjan arttırımlarını alamazsam eğer, hadi hayırlısı. Bi de Canan hoca dışında almamı önerdiğiniz biri var mıdır eli bol ?

ING102 verip vermediğini bilmiyorum, ING201 almıştım; ama veriyorsa Gamze Avcı'yı öneririm.
    ayşe zeynep ziya geçen sefer açmıştı, hem not hem hocalık konusunda en iyilerinden biridir. normal dönemde ders açan iyi hocalar genelde ders açıyor yer konusunda sorun yaşamazsın bence. ben zeliş hocadan aa aldım ama teknikforumda bol not verdiği yazıyor ama hoca bu duruma sinirlenmiş, biraz not kırıyim tembeller gelmesin kafasında haberin olsun diğer arkadaşım da ayşe hocadan aldı, o da aa ile geçti daha rahattı ödevlerde falan.

Teşekkürler. Hala konuda birilerine yardımcı olmaya devam ediyosun Benim ingilizce pek iyi değildir. Eğer hoca çok iyi bir şey yazmamı bekliyor ve 1 hafta süre tanıyorsa .. patladık tabi biz de . Gerekirse pc başından kalkmadan takip ederim kontenjan arttırımlarını alamazsam eğer, hadi hayırlısı. Bi de Canan hoca dışında almamı önerdiğiniz biri var mıdır eli bol ?

Ben Canan Hoca'dan almıştım. Gerçekten de mükemmel bir kadın, mükemmel bir insan olduğunu söyleyebilirim. Keşke her İTÜ öğrencisi ondan ders alabilse diyorum. Kendisi yaz okulu yapmaz zaten. ING102 açan hocalardan iyi not istiyorsan Nergis Perçinel'den alabilirsin. Makina'da açıyor, yazın da açar muhtemelen. Kendisini pek sevmezsin muhtemelen; ama arkadaşlarımın çoğu, kötü olanı bile AA ile verdi 101'i. 102 de açıyordu diye hatırlıyorum. Gürcan Öztürk de epey iyi hoca, en kötü BA felan alırsın.

• barman B kullanıcısına yanıt
    Canan hocanın yazın açmıyor olduğunu duymak kötü oldu :S Nergis'e baktım demin bu dönem 102 açmamış. sadece 1 tane 101 ve 3 tane 103 açmış. Teknik forumda bu hocaya iyi diyenler ve çok kötü diyenler var ve bu dönem 101 de 30 kişilik kontenjandan 22 kişi almış ders. Kimine göre iyi olabilir de dediğim gibi benim ingilizcem pek iyi değil hatta kötü de denebilir. Bu dönem başında da bana sibel çok iyi falan dediler diye aldım ve bazı diğer dersler için de ordan burdan bişeler duyuyoruz falan. Şunu anladım ki: İnek adamdan hoca tavsiyesi almayacaksın. Niyetleri iyi olsa bile kendi çalışkanlıklarından dolayı her hocayı iyi sanıyorlar Benim 2. bi şansım olmayacağı için o hocayı seçemem sanırım. Gürcan içinse bişe bulamadım, ama tüm kontenjanları dolmuş. Gürcan net iyi midir sence? Biraz pimpirikli biriyimdir ben yanlış anlama. Geçiş niyetim falan var da. Şu sıralar işler sarpa sardı biraz, hadi hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekoleyt -- 23 Nisan 2015; 18:39:27 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.