Şimdi Ara

İtopyadan sistem satın alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    TEKNOQUEEN/GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC 6GB/AMD Ryzen 5 3500X/16GB DDR4/480GB SSD/Geforce Espor PC | ITOPYA
    https://www.itopya.com/teknoqueen-amd-ryzen-5-3500x-gigabyte-gtx-1660-super-oc-6gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-ssd-gaming-bilgisayar/#catTop
    bu sistemi araştırdım fiyatına göre gayet güzel sizce alınır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6/6 işlemci sakın almayın. Mümkünse işlemciyi 3600 ile değiştirin.

• İtopya ile ile ilgili forumda çok şikayet var

3100 / 1600 işlemcili sistem toplayabilirsin
    https://forum.donanimhaber.com/dar-gelirliler-icin-harici-ekran-kartli-oyun-sistemi-toplama-rehberi-3-500-4-000-tl-civari--143544412
  • bana kalsa hiç birinden alınmaz, bu ara sistem toplayacağım ve her siteye güvenim sarsık, çok değişik şeyler okuyorum, vatan az çok güven veriyor diyorum onun da seçeneği az pc toplama sihirbazından toplamaya çalıştığımda, stoklar coşsa keşke, şu virüs olmasa belki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknobiyok araştır en hızlı yollayan site şuan burası diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: relling

6/6 işlemci sakın almayın. Mümkünse işlemciyi 3600 ile değiştirin.
    Neden sakın alınmamalı? Oyun testlerinde iki işlemci kafa kafaya gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sistem alınır mı?
    3 yıl önce açıldı
    Bu Sistem alınır mı (REVİZE)
    4 yıl önce açıldı
    Bu sistem alınır mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xmhkceza X kullanıcısına yanıt
    Oyunlar artık çoklu threade scale olabiliyor ve 6/6 işlemciler çok az bi fazla fps alsana işlemciye daha fazla yük binen noktalarda fps düşüşleri ve takılmalara yol açıyor + olarak arka plana bir Chrome yada discord açtığınızda oyunla ilgilenen thread sayısı 5 veya 4 e indiğinde performans düşüşü oluyor. Geçmişte 4/4 i5 7600 alan insanlar şu an pişmanken 6/12 r5 1600 alanlar pişman değil çünkü oyunlarda biraz düşük fps alsalarda çoklu threade scale olan oyunlarda vs takılma drop yaşamıyorlar ve daha akıcı bir oyun deneyimi yaşıyolar. Yakın gelecekte daha fazla çekirdek ve threadin önemi ortaya çıkacaktır şu an minimum olan 6/12 işlemci seviyesi 8/16 ya çıkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: relling

Oyunlar artık çoklu threade scale olabiliyor ve 6/6 işlemciler çok az bi fazla fps alsana işlemciye daha fazla yük binen noktalarda fps düşüşleri ve takılmalara yol açıyor + olarak arka plana bir Chrome yada discord açtığınızda oyunla ilgilenen thread sayısı 5 veya 4 e indiğinde performans düşüşü oluyor. Geçmişte 4/4 i5 7600 alan insanlar şu an pişmanken 6/12 r5 1600 alanlar pişman değil çünkü oyunlarda biraz düşük fps alsalarda çoklu threade scale olan oyunlarda vs takılma drop yaşamıyorlar ve daha akıcı bir oyun deneyimi yaşıyolar. Yakın gelecekte daha fazla çekirdek ve threadin önemi ortaya çıkacaktır şu an minimum olan 6/12 işlemci seviyesi 8/16 ya çıkacaktır.
    Anladım ancak çekirdek sayıları aynı sanal çekirdek bu dediğin farkları oluşturur mu ciddi anlamda bilemedim. Sitelerdeki hazır sistemlerin kendilerine göre artı ve eksileri var. Kimsinde tek kanal ram yüksek işlemci var kiminde çift kanal ama düşük işlemci.Kiminde ekran kartı kaliteli marka kimide düşük. Oyüzden karar vermek çok zorlaşıyor. Bende 6000 tl civarında sistem arayışında olduğum için sordum.https://www.itopya.com/teknoking-2-amd-ryzen-5-3500x-msi-radeon-rx-5700-mech-gp-oc-8gb-16gb-ddr4-480gb-ssd-gaming-bilgisayar/ şuan piyasada en makul seçenek bu gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmhkceza -- 26 Mayıs 2020; 17:13:58 >

Hyperthreading teknolojisi deniyor buna 6 çekirdek ama 12 çekirdek gibi çalışıyor. Ve anlattığım farkları oluşturuyor. Ben pek hazır sistem önermiyorum sebebi ise bişeyler muhakkak eksik oluyor. İndirimler takip edilirse o fiyattan daha ucuza aynı sistem toplanabilir veya aynı fiyata daha kaliteli sistem toplanabilir. Tabi bu dediğim donanım bilgisi varsa oluyor. Attığınız sisteme baktım işlemciyi 3600 yaptığınızda alınabilir duruyor.

Kaliteli b450 anakart: 800-900tl
    3600:1300
    Ekran kartı:5700dan %8 daha düşük çalışan 5600xt:2500
    Ram:3200 Cl 16 ramler 650-700
    Psu + kasa:600-700 tlye bulunabilir diye düşünüyorum.
    Ssd:500 tl

Aşağı yukarı 6600 civarına halledilebilir indirim takip edilip 6200-6300e bu sistem toplanabilir. Link attığınız sistem 3600 ekleyince 6800 oluyor zaten.

• relling R kullanıcısına yanıt
    Cevabin icin tesekkur ediyorum. Bu bahsettigin teknoloji 3500x icin mi gecerli? Parca parca alinca bu fiyatlar maalesef yakalanmiyor iki aydir takipteyim. Ozellikle iyi bir psu ve kasa 900den assagi bulunamiyor. Oyun odakli ve uzun vaadeli dusundugum icin bu sistem makul geldi. Yoksa niyetimde 3600+sapphire 5600xt vardi. Ayrica 3600 icinden cikan stok fan yetersiz kaldigi icin isinma kaynakli da tam performans alinmadigi soyleniyor. Oyuzden 3500x ileride buyuk sorun olusturmazsa bu sistemi dusunuyorum.

Hocam daha geçen gün 3600 1250 tlden satıldı. Forumun sıcak fırsatlar telegram uygulamasını takip ederseniz çok uyguna 1 aylık süre içinde söylediğim sistemi toplayabilirsiniz. Hocam gerçekten size verebileceğim en önemli tavsiye 3500x almamanız olur. Bi online oyuna girip arka plana discord veya chrome açıp kullanırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. 3600 konusunda evet sıcak çalışıyor stok fanla ama 2 ay falan idare edip 200-250 tllik bi hava soğutma alınıp olay çözülebilir. Size attığım sistemden takip etmeniz gerekenler işlemci ve anakart zaten. 800 tl civarına sıklıkla düşüyor b450 gaming plus max şu an 900 tl zaten.
    Attığınız sistemde değişmeniz gereken 2 şey bence işlemci ve anakart. Sistemdeki anakart b450m matx anakart ve vrmleri vs ister istemez kalitesiz. Ryzen tarafında düzgün matx yok zaten. B450 a-pro alınabilir ama m olanı almayın. Ve işlemciyi ne olursa olsun 6/6 almayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.