Şimdi Ara

İtopyadan aldığım bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İtopya’dan yaklaşık 1,5–2 ay önce imagine-9060 v15 OEM sistem satın aldım. Sistem; MSI Pro A620m-B 6800MHz oc DDR5 Soket A:m5 m. 2 USB 3.2 HDMI matx ana kart, AMD Ryzen 5 7500X3D işlemci, xfx SWİFT Radeon rx 9060 xt oc Gaming 16GB gddr6 ekran kartı, Lexar 16GB thor 6000MHz DDR5 RAM, Kingston 1TB nv3 Gen4 nvme m. 2 SSD, Thermaltake la240 ARGB sıvı soğutucu ve Cooler Master td500 850w 80+ Gold Bu sistemi aldığım günden beri yaklaşık 1,5 aydır düzgün şekilde kullanamıyorum; bilgisayar sürekli takılıyor, her 5 saniyede bir drop yaşıyorum, Kernel Power hatası alıyorum ve occt testinde Crash hatası veriyor.

Teknik servise gönderdim ve bana 20 iş günü içinde dönüş yapılacağı söylendi. İlk 5–10 iş günü somut işlem yapılmadı sadece “inceleniyor” bilgisi verildi. Daha sonra ekran kartımı yanlışlıkla direkt sağlayıcı firmaya gönderdiklerini bu yüzden ekran kartını test edemediklerini iletti. Sistemin salı günü kargolanacağı söylendi, fakat salı günü olmasına rağmen ne kargo takip kodu ya da bilgilendirme paylaşılmadı.

Yaklaşık iki gün sonra bu kez RAM’in bozuk olduğu ve stokta bulunmadığı, birkaç gün içinde muadil önerisinde bulunulacağı söylendi. Ben aradığımda RAM i bulabildiklerini söylediler. Sonuç olarak yasal olarak 20 iş gününde tamamlanan süreç 23. Günde tamamlandı. Bu 3 günlük gecikme için herhangi bir tazminat ya da ekstra bir talebim olmadı, tek isteğim bilgisayarımın sorunsuz ve stabil şekilde çalışmasıydı.

Bilgisayar elime ulaştığında sorunların aynen devam ettiğini gördüm. Hâlâ 5 saniyede bir drop yaşıyorum, Kernel Power hatası almaya devam ediyorum ve occt testinde yine Crash hatası veriyor. Tüm bu yaşananlara rağmen büyük ihtimalle kontrol etmediler çünkü sistem stabil değil. Şimdi ise yanlış yere gönderdikleri ürünü kasayla birlikte tekrar göndermemi istiyorlar.

Testlerde açık bir ihmalkarlık olduğunu, sorunlarımı defalarca anlattığımı belirtmeme rağmen, daha yetkili bir üst birimle veya farklı bir departmanla görüşmem hiçbir şekilde sağlanmadı. Bunun dışında bir şey yapamayacaklarını söyledi ve üst seviyeye taşımadılar. Ben bu kadar zaman kaybına müşteri hizmetlerindeki umursamaz yaklaşıma rağmen net bir çözüm sağlanmadığından mağduriyet yaşadığımı düşünüyorum. Ayıplı olduğu açıkça belli olan bu sistem için ya sorunun kalıcı ve kesin olarak giderilmesini ya da ayıpsız, sorunsuz çalışan yeni bir sistemle komple yenilenmesini talep ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru da dahil yasal haklarımı kullanacağımı belirtmek istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni bilgisayar aldım
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.