Şimdi Ara

İtme Momentum Sorularım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TRATAY

quote:

Orijinalden alıntı: hamamtellagi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

11.sınıfım daha yeni yeni momentuma geçtik. Oyüzden diğer sorular hakkında birşey diyemiyeceğim ama ilk sorunu yaptım.
    Çözüm;

m1.V1+m2.V2=(m1+m2).Vort
    10.1+4.0=(4+1)Vort
    Vort=2
    V'1=2.Vort-V1
    V'1=2.2-10
    V'1= -6
    V'2=2.Vort-V2
    V'2=2.2-0
    V'2= 4

Hocam eğer bu 2.soru ise bu formül yanlış.Tam esnek çarpışma cisimlerde bu formül kullanılmaz.Bir hatam var ise affola.

Pardon hocam 2.soruymuş yanlış yazmışım. Bu formüller ve çözüm yoluda esnek çarpışmaya ait. Cisimlerin son hızlarını ve yönünü bulma formüller

Hocam kesinlikle böyle bir formul söz konusu değildir.Sizin formülünüz merkezi esnek olmayan çarpışma formülüdür. Kitabı açıp baktım yanlışmıyım diye ama hayır. Şans eseri bulunmuş sonuç.. Merkezi esnek çarpışmalardaki 3 şey şu momentum korunur kinetik enerji korunu hız eşitliği korunur. m1+m2.vort diye bir şey söz konusu değil çünkü cisimler yapışmıyor ki? neden topluyorsunuz? Bu formül merkezi esnek olmayan çarpışma formülüdür...

Kesinlikle böyle bir formül var. Esen konu özetli kitabından bakıyorum. Kitap şuan önümde. Sizde bir yanlışlık var. Tesadüfen cevapmı çıkar canım :) Merkezi esnek çarpışmalarda cisimlerin son hızları bu formüllerlede bulunabilinir

Kamera biraz net degil ama çekip göstermek istedim. Umarım anlaşılıyordur.

İtme Momentum Sorularım

ilk 3 ü benim dediklerim galiba mavi kutucuk da dediğiniz ama okunmuyor formülü buraya yazabilirmisiniz. Olmadı kitap yanlış :)

Kitap kaliteli bir yayın yanlış olmaz heralde. Hadi kitap yanlış desek aynı formülü okuldaki hocamda yazdırdı ve bu förmülle soru çözdürdü. Formül de şöyle;
    m1.v1+m2.v2=(m1+m2).vort

V'1=2Vort-V1
    V'2=2Vort-V2

Hocam en baştaki esnek olmayanın formulu değil mi? Karıştırıyorum orada işleri

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

11.sınıfım daha yeni yeni momentuma geçtik. Oyüzden diğer sorular hakkında birşey diyemiyeceğim ama ilk sorunu yaptım.
    Çözüm;

m1.V1+m2.V2=(m1+m2).Vort
    10.1+4.0=(4+1)Vort
    Vort=2
    V'1=2.Vort-V1
    V'1=2.2-10
    V'1= -6
    V'2=2.Vort-V2
    V'2=2.2-0
    V'2= 4

Hocam eğer bu 2.soru ise bu formül yanlış.Tam esnek çarpışma cisimlerde bu formül kullanılmaz.Bir hatam var ise affola.

Pardon hocam 2.soruymuş yanlış yazmışım. Bu formüller ve çözüm yoluda esnek çarpışmaya ait. Cisimlerin son hızlarını ve yönünü bulma formüller

Hocam kesinlikle böyle bir formul söz konusu değildir.Sizin formülünüz merkezi esnek olmayan çarpışma formülüdür. Kitabı açıp baktım yanlışmıyım diye ama hayır. Şans eseri bulunmuş sonuç.. Merkezi esnek çarpışmalardaki 3 şey şu momentum korunur kinetik enerji korunu hız eşitliği korunur. m1+m2.vort diye bir şey söz konusu değil çünkü cisimler yapışmıyor ki? neden topluyorsunuz? Bu formül merkezi esnek olmayan çarpışma formülüdür...

Kesinlikle böyle bir formül var. Esen konu özetli kitabından bakıyorum. Kitap şuan önümde. Sizde bir yanlışlık var. Tesadüfen cevapmı çıkar canım :) Merkezi esnek çarpışmalarda cisimlerin son hızları bu formüllerlede bulunabilinir

Kamera biraz net degil ama çekip göstermek istedim. Umarım anlaşılıyordur.

İtme Momentum Sorularım

ilk 3 ü benim dediklerim galiba mavi kutucuk da dediğiniz ama okunmuyor formülü buraya yazabilirmisiniz. Olmadı kitap yanlış :)

Kitap kaliteli bir yayın yanlış olmaz heralde. Hadi kitap yanlış desek aynı formülü okuldaki hocamda yazdırdı ve bu förmülle soru çözdürdü. Formül de şöyle;
    m1.v1+m2.v2=(m1+m2).vort

V'1=2Vort-V1
    V'2=2Vort-V2

Hocam en baştaki esnek olmayanın formulu değil mi? Karıştırıyorum orada işleri

Esnek olmayanda da kullanılıyor. Çok fantastik bir konu :) bir soruyu rahat 3 yoldan çıkartabiliyorsun. O yüzden nerde nasıl bir formül kullanacaksın o sana kalmış :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.