Şimdi Ara

????İTHALAT????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR SERMAYE HAZIR İTHAL EDİLECEK Bİ ÜRÜN BULAMADIK BİRAZ YARDIM SİZİN FİKİRLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR.YANLIZ KAR ORANI NORMAL MALİYETİ DÜŞÜK OLSUN,YORUMLARINIZI BEKLİYORUM....

uzun vadeli bir iş mi yoksa kısa vadeli bir iş mi düsünüyorsun.
  • Millet malı bulur, sermaya için bankalara kredi almaya giderler. Sizin işiniz de tam tersi olmuş. Bilmediğiniz bi işe girmeyin derim... Anlamadığınız bi malı nasıl ithal edeceksiniz. İthalat işlemleri maliyetlidir, kambiyo mevzuatı karışıktır...

Ama illa bişiler ithal edecez diyosanız çine bilişim fuarlarına gidin, muhakkak bişey bulunur...
  • aklıma şu sıralarda gelen en mantıklı ithalat olayında halı geliyor biliyorum türkiyede halı üreticisi çok fazla ama trendy halı yani modern rengarek desenli minimalist tarzda halı fazla yok üreticiler bunlardan fazla üretmiyorlar

kaldıkı türkiyeye bazı firmalar yurd dışından genelde yeni zelenda yada hindistan'dan olmak üzere bu tip halıları getiriyorlar.. ve yurd dışında bu tarz halılar ucuza bulunabiliyor..

bu tip üreticilerden halı getirilebilir.. ve iyi satış gercekleşebilir kanısındayım nede olsa halaa bizimkiler bol bol anadolu desenli agır halıları yapıyorlar kafalarına dank etmedi halaa ilk getirenler malı götürüyor kısaca
  • VALLA HALI İYİ FİKİR MALİYETLER DE BENCE YÜKSEK DEĞİLDİR AMA VERGİ BOYUTU BİRAZ DÜŞÜNDÜRÜR HER HALDE. AYRICA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA HALI SATIŞLARI İYİ. TOPTAN ALDIKMI VE KALİTELİ OLUNCA EMİNİM TÜRKİYEDE DE TOPTAN SATIŞLARLA İYİ BİR KAR OLABİLİR
  • gümrük felan olayında kafana takılacak seyleri herhangi bir gumrukcuye sorman yeterli sanırım mevzuatta belli oranda bir kdv haricinde gumruk vergisi vardir bununda olma sebebi türkiye icinde üretimi yapılan bir mamülün yabancı ürünlere karşı korunma şekli buda olsa olsa en fazla %2.5 ile %15 arasında felandır..

maliyet olayına gelince yurd disindan çin,hindistan,yeni zelanda'dan gelicek olan bu tip yuklemeler icin navluncu yani taşıyıcı firmalardan 20 yada 40lik konteyner fiyatları yada parsiyel fiyatlarını ogrenmen gerekli ve navluncu firmaları iyi arastirmalısın fiyatları gelis zamanlarını ve kendi ozel antreposu olanları secmelisin ozel antreposo olan firmalar free time verebiliyorlar 10 gun felan bu neden onemli

gumrukte beklen mallar icin devlet belli oranda para alir ton yada m3 ustunden bir ara ton/m3 için 3usd idi mal ne kadar agir ve bekleyiş suresi artarsa fiyat o derece artıyor hali ile maliyet yukselir.. ben bu sekilde ozel antreposu olan firmalar ile ithalat yapmistim normalde gelen mal icin maliyet icin gideek para 3000usd iken ben 1500 usd vermistim ve maliyetden %50 kazanmistim buda sicak paradır gelisinden bile para kazanmistik yada paarlama satıs sırasında belli oradan da indirim olarakda yorumlanabilir..

neysee uzun hikaye ama halı iyi tercihdir..

bir baska ithalat fikrim daha var ama oda bana kalsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.