Arkadaşlar ben WoW'u birkaç aydır oynuyorum, ama itemlar arasında tercih yapılırken nelere dikkat edilir, ayrıntılı çözemedim.
Level kasmadan bütün görevleri okuyarak, eğlene eğlene oynuyorum. Ama bilmediğimden gelen güzel bir eşyayı da çöpe atmak istemiyorum. Dediğim gibi amacım 100 levele tak diye ulaşmak değil, 3-4 ay sürebilir. Yabancı sitelerde elemanlar raidlere başlayana kadar statlar önemli değil diyor ama tek başıma oynadığım için raid yapmasam bile mal gibi fury warriorla full haste de gidilmez. Bunun bir stat önceliği olmalı.
Hadi diyelim str en önemli stat, yeni bir item str'yi sabit tutarken crit de artırıyorsa giyiyoruz, iyi güzel. Ama str'yi 5 düşüren, criti 20 artıran item çıktı diyelim, her durumda str önemlidir deyip boş mu veriyoruz? Ya da weapon dps bu sıralamanın neresinde? Bana bir akıl vermenizi rica edeceğim. İyi kötü ölmeden bitiriyorum hikayeyi ama itemları da bilinçli giymek istiyorum üzerime, sonuçta daha bir uzun süre böyle oynayacağım.
Level aşamasında gerçeken bir önemi yok. Str en önemli statın, buna dikkat edersen 100 levele kadar diğer statların çok önemi yok. Ama yinede bilmek istiyorsan, internetten araştırarak bulabilirsin. Örnek olarak level aşamasında warrior için Icy Veins sitesinin önerisi şöyle ;
O addon doğru bilgi vermeyebilir, guidelardan alacağın bilgi de yanlış olur aynı şekilde bütün skiller açık olmadığı için düşük levellarda. Item levelı yüksek olanı kullan yeter çok kafa yormaya gerek yok statlarla falan. Ha tabi bu stat squish olayından beri bazı itemlar levelı yüksek olsa bile tam potansiyelini vermeyebiliyor ona arada dikkat et yani arada 50 ilvl fark olup da üzerindeki statları daha düşük olanlar var yani sırf item levelı yüksek diye her bulduğunu geçirme üzerine karşılaştırma yapmadan. Fazla strength veriyosa muhtemelen daha iyidir item 2. statları ne olursa olsun. Tabi istisnalar olacaktır da çok önemi yok.
quote:
Orijinalden alıntı: 0RK
O addon doğru bilgi vermeyebilir, guidelardan alacağın bilgi de yanlış olur aynı şekilde bütün skiller açık olmadığı için düşük levellarda. Item levelı yüksek olanı kullan yeter çok kafa yormaya gerek yok statlarla falan. Ha tabi bu stat squish olayından beri bazı itemlar levelı yüksek olsa bile tam potansiyelini vermeyebiliyor ona arada dikkat et yani arada 50 ilvl fark olup da üzerindeki statları daha düşük olanlar var yani sırf item levelı yüksek diye her bulduğunu geçirme üzerine karşılaştırma yapmadan. Fazla strength veriyosa muhtemelen daha iyidir item 2. statları ne olursa olsun. Tabi istisnalar olacaktır da çok önemi yok.
Addon'un default ayarlarını kullanmıyorum, kendim maxdps.com'dan stat ağırlıklarını bulup elle girdim. Amaç aslında yeni bir item bulduğumda üzerinde düşünmek zorunda kalmamak, her itemda 5 dk hesaplama yapmak çok uğraştırıyordu. Bu sitelerdeki değerlerin çok da güvenilir olmadığının farkındayım, end game karakterlerine odaklanıyorlar daha çok ama şu anlık bir zararı da yoktur herhalde.
Item level olayını bir ara deniyordum da yeni gelen yeşil yüksek ilevel itemlar eski mavilerden daha kötü olabiliyor. Bir ara verdiğim dps bayağı azaldı bu yöntemle, ben bile sayılardan çıkarabildim, ortalama dps gösteren addon falan kullanmadığım halde.
Bu addon benim belirlediğim kritere göre yeni bulduğum itemı üzerimdekiyle karşılaştırıp kendi hesaplıyor. Keşke böyle genel geçer stat ağırlıkları olsa da böyle iki arada bir derede kalmasak.
Straw Hat
kullanıcısına yanıt
Çok düşünmene gerek yok zaten ben de onu anlatmaya çalışıyorum. 1 tane itemın verdiği faydayı ya da zararı farketmen mümkün değil tutup da intellect itemı kullanmadığın ya da itemların arasında böyle 10 strength falan fark olmadığı sürece ki olmaz zaten düşük levellarda. Farkı kullandığın weapon yaratır onda da weapon dps statına ve two hand-one hand olup olmadığına bakacaksın (tek elinde one hand varsa diğerinde de one hand olması lazım, two hand için de aynısı geçerli) gerisi çok önemli değil. Hani sen böyle mikro ayar falan ufak tefek şeylere takılıyormuş gibi anlatmışsın ben de ona göre cevap verdim yoksa addonun söylediğini yap hiç bir zararı olmaz.