meraba arkadaslar italyanca odevim var ama italyancam cok kotu oldugu için yapamıyorum
addormentarsi,alzarsi,annoiarsi,sedersi,svegliarsi bu 5 kelime ile cümle kurulucak ama yapamıyorum bna bunları kullanarak basit cumleler kurabilirmisiniz? alzarsi---sabah 9da kalkarım (mesela) svgeliarsi----dün cok gec uyandım addormentarsi----erkenden uykuya dalıyorum gibi anlamlarını da solerseniz sevinirim smdıden tesekkurler
mi svgelio alle 9.---9 da kalkarım. mi siedo alla sedie.----sandalyede oturuyorum mi addormento presto ogni sera.----her akşam erken yatarım mi alzo alle 8 per andare a scuola.-----okula gitmek için 8 de kalkarım. mi annoio guardare il calcio.---futbol izlemekten sıkılırım.
al dostum umarım yardımcı olabilmişimdir.
abi cok tesekkur ederım walla cok yardımcı oldun tekrar cok sagol :)
ne demek dostum her zaman :)
quote:
Orijinalden alıntı: Whoracle1905
mi svgelio alle 9.---9 da kalkarım. mi siedo alla sedie.----sandalyede oturuyorum mi addormento presto ogni sera.----her akşam erken yatarım mi alzo alle 8 per andare a scuola.-----okula gitmek için 8 de kalkarım. mi annoio guardare il calcio.---futbol izlemekten sıkılırım.
mi sveglio* mi siedo sulla sedia* mi annoio a guardare il calcio*
quote:
Orijinalden alıntı: Drizz
quote:
Orijinalden alıntı: Whoracle1905
mi sveglio* mi siedo sulla sedia* mi annoio a guardare il calcio*
Hocam ben ispanyol dili ve edy öğrencisiyim bu mesajı gördüğüm zamanlar yurttaydım ve oda arkadaşım italyan dili edb okuyordu ondan yardım almıştık arkadaşa yardım etmek için o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim. :)
hocam yanlış anlama, kötü bir niyetim yoktu düzeltirken :)