Başka ülke görmek değil de Türkiye’den gitmek ve tıp için bana da cazip geliyor. Şahsen burda eşekler gibi çalışıp sabahlara kadar türev integral çözüp elin afrikalısının teogdan hallice sınavla girdiği dünya sıralamasında ilk 1000 de bile olmayan üniversiteye gitme düşüncesi yüzünden ders çalışası bile gelmiyor insanın. Türkiye’nin geleceği de asla belli değil zaten birkaç seneye iç savaş çıkar bir şekilde kendimi kurtarmam lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
italyada tıp (2. sayfa)

-
-
Mühendislik konusunda nasıl peki? Onların sınavları hakkında bilginiz var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
türkiyedeki emek veren kardeşlerime değil o dalga geçen kişiye ve kendi öğrencisine daha az değer veren eğitim sistemine nefret kustum
İnternete göre yurtdışında okuyan herkese burs var hocam
Tolc sınavları var onlarla gidiyorsunuz
Herkese yok tek tek bütün ülkeleri araştırdım polonyasından tutun irlandasına bir tek italya da var
İtalya verip Almanya vermiyor mu hocam? Garibime gitti. Acaba İtalyanların bu politikasının nedeni ne?
Evet vermiyor. Onu ben de bilemiyorum bütün hintliler iranlılar Türkler gidiyor hep okumaya. Yaşlanan nüfusu yüzünden olabilir
finito cokare resultante importante
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teorik eğitim ve makale açısından bilemem fakat Türk fakülteleri klinikte dünya markası. Sebebi öyle çok üstüne düşülmesi değil, geçmişten gelen uzmanların çok kaliteli olması + klinikte çok çalışmanın zorunlu olması.
Neredeyse tüm sıralama endeksleri makale sayısı, teorik yeterlilik vs şeylere odaklı. Ama Türkiye’de alacağın klinik eğitimi dünyanın hiçbir yerinde alamazsın. Fakat bu demek değil ki İtalya kötü, orada da çok sağlam eğitim alırsın, çabalarsan çok kaliteli doktor olursun.
Edit: şimdi aklıma geldi Çin’de klinik eğitimi daha iyi, ama Çin’de okunur mu? Tartışılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD55DD617 -- 18 Ağustos 2023; 21:55:54 >
Oraya gidip türkiyeye yatay geçiş yapmak daha güzel olur o zaman. 1 senede Erasmus yapmış gibi oluruz. Daha kolay sınavla da tıp kazanmış oluruz.
O ciyano fatto beyne pero domakinise nonsisemay perke covani cokatoli sempe poso faretu tolekazo ukompo ha
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gecen sene düsünmüstüm, trde top üni daha mantıklı geldi
Kuzenim okuyor, bende burdaki uniyi dondurup oradaki mühendisliğe gidecem muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRUPROX -- 18 Ağustos 2023; 22:58:28 >
Burs işi eyalete göre varmış hocam hepsinde yokmuş öyle benim köyden uzaktan bir akrabam gitti geçen sene, konuştum onunla aylık 350 euro mu ne bir burs almış ama sene sonuna kadar anca halletmiş resmi prosedürüydü falandı filandı derken. Apart tarzı bir yerde kalıyormuş onun parasını karşılıyor önümüzdeki 5 sene biraz daha rahatlarım diyordu.
Bağcılar eah'da iki yıl pratisyenlik yap İtalya'daki 20 yıllık klinik tecrübeyi kazanarsın
Ama İtalya mı Türkiye mi dersen durum çok net yani
3 senede italyanca öğrenilir zaten bir de orda yaşıyoruz. Peki türkiyede kazanamıyorsak ?
Nickinin hakkını bu kadar veren zor bulunur. Bu çaresizliğin yanına bir de cahil bilmişliği eklenmektedir fayda var. Eğitim sistemi elbette iyi değil ama bu Türkiyede verilen tıp eğitimini senin boktan avrupa hayallerindeki basit bir şekilde sınıf geçilebilir okullardan başarısız kılmaz. Kaldı ki klinik olarak Türkiye'den daha iyi eğitim alabileceğin çok az yer var. İnsanlara karşı takındığın tavır ve verdiğin cevaplardan hayatın boyunca başarısız biri olduğuna emin oldum, bokunda boğul.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X