Şimdi Ara

İT kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
8.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ingilizcede it kullanımını çok karıştırıyorum birçok yerden araştırma yaptım fakat doğru anlatan biryer bulamadım . cansızlarda ve hayvanlarda kulanılıyor bunu biiliyorm fakat cümle sonlarında neden it kulanılıyor bazı cümlelerde mesela just do it gibi açıklarsanız sevinirim birde tüm cümleyi referans eder diye bir tabir var bunuda açıklarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgi Teknolojilerinin Kullanım Alanları

Bilgi Teknolojileri (BT), günümüz dünyasında hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Birçok farklı sektörde ve alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.

BT'nin Kullanım Alanları:

• İşletmeler: İşletmeler, müşteri ilişkilerini yönetmek, verileri analiz etmek ve süreçleri otomatikleştirmek için BT'yi kullanır.
    • Eğitim: Okullar ve üniversiteler, öğretim materyallerine erişim sağlamak, öğrencilerin çevrimiçi ders almalarına olanak tanımak ve yönetim görevlerini kolaylaştırmak için BT'yi kullanır.
    • Sağlık: Hastaneler ve sağlık kuruluşları, hasta kayıtlarını yönetmek, tedavileri planlamak ve tıbbi araştırmalar yapmak için BT'yi kullanır.
    • Finans: Bankalar ve finans kuruluşları, işlemleri işlemek, riskleri yönetmek ve müşterilere finansal hizmetler sunmak için BT'yi kullanır.
    • Hükümet: Devlet kurumları, vatandaşlarla etkileşimi kolaylaştırmak, hizmetleri sağlamak ve altyapıyı yönetmek için BT'yi kullanır.

İngilizcede "IT" Kullanımı:

İngilizcede "IT", "Information Technology" (Bilgi Teknolojisi) ifadesinin kısaltmasıdır ve genellikle bilgi teknolojileri alanını tanımlamak için kullanılır. Örneğin, "IT departmanı" veya "IT uzmanı" gibi ifadelerde kullanılır.

Hayvanlarda "IT" Kullanımı:

"IT" terimi, hayvanlarla ilgili bağlamlarda kullanılmaz. Bu nedenle, hayvanlarda "IT" kullanımı ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • projectx072 kullanıcısına yanıt
    İt zamirdir.

Objeler, insan dışı varlıklar, eylemler gibi birçok şey için it kullanılabilir. Türkçedeki şu, bu, o gibi sözcüklerin anlamlarına sahiptir.
    Bazı insanlar, özellikle evcil hayvanlar için "it" zamirinin kullanılmasını saygısızlık, ayrımcılık olarak düşünür; hayvanın cinsiyetine göre "he", "she" kullanabilir. Karşılaşırsanız, garipsemeyin diye not düşüyorum.

Verdiğin "just do it" örneğinde "sadece yap şunu", "düşünmeden, tereddüt etmeden yap şunu" imaları yatıyor.

Eğer bir metindeyse, daha önceki cümlede "it" ile kastedilen fiilin ne olduğunu bulabilirsin.

Örneğin bir konuşma uyduralım:

Marie - "I do not want to study". (Ders çalışmak istemiyorum)

John - "Just do it". (Yap şunu)

Buradaki it, önceki cümledeki fiile yani "study"'e gönderme yapıyor.

Okuduğun bir makale, dialog vs. varsa, bir önceki cümleye bakarak "it"'ten neyi kastettiğini anlayabilirsin.

Nike'ın sloganı olarak bakarsanız, orada da "düşünmeden yap", "sadece yap" gibi bir çeviri çıkarabilirsiniz. Buradaki "it" de herhangi bir eylemi, sporu vb. simgelemektedir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 20 Mart 2015; 11:15:02 >

• öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim yani anladığım kadarıyla it in anlamı sadece o değil o bu şu anlamlarınada geliyor size bir soru daha sormak istiyorum oyunlarda şarkı lyricslerinde görüyorum it i cümle içinde buradada o bu şu anlamına geliyor değil mi ? ve internette gezerkende bir örnek daha gördüm ıt's okay i wouldn't fall in love with me either diyor burada niçin it kullanılmış açıklarsanız sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projectx072 -- 20 Mart 2015; 18:54:46 >
    Evet doğru anlamışsınız, bir şeyi ima ederken, bir şeyden bahsederken kullanılır.

Son sorduğunuz sorunun bir benzerini şurada da sormuşlar geçtiğimiz günlerde.

Sizin sorduğunuz örnekte "it's okay" bir kalıptır ve "sorun yok", "herşey yolunda", "her şey tamam", "bu sorun değil" anlamına gelir. Cümleyi tam çevirecek olursak:

"Bu sorun değil, ben olsam ben de bana aşık olmazdım" diyor.

Yukarıda bahsettiğim başlıktaki gibi kullanım da mümkündür..

"It is important for you to win the game.
    Sizin için maçı kazanmak önemlidir. "

Demiş arkadaş. Oradaki imayı daha iyi ifade eden bir çeviri;

"Maçı kazanmak, bu sizin için önemlidir."

denebilir. Burada IT'in nasıl kullanıldığını daha net görebilirsiniz. Genelde gizlidir. Pratik yaptıkça, neyi ima etmeye çalıştığını zaten otomatik görmeye başlayacaksınızdır.

Şarkı sözlerinde genelde cinsel içerikli imalar için IT sözcüğü kullanılır.

Kısacası: "o, bu, şu, şey" gibi anlamları vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 20 Mart 2015; 19:50:11 >

• gerçekten cevaplarınız için çok teşekkür ederim sizin sayenizde öğrendim bunu ayrıca ıt's okay sorun yok anlamına geldiğini bilmiyordum hata yapmış olabilirim birde it sizde konuşma dilindede fazla kullanılan birşeymi yani illa ki zorunlu olarak kullanmamız gereken yerler var mıdır şimdiden teşekkürler :)
  • Tabii çok sık kullanılan sözcüklerdendir. Bizler Türkçe'de zamirleri, şu, bu, o, şey gibi başka sözcüklerin yerini tutan bu kelimeleri ne kadar çok kullanıyorsak, onlar da kullanıyorlar. Pratik yaptıkça kafanızda daha da oturacaktır.
  • gerçekten cevaplarınız için çok teşekkür ederim sanırım biraz anladım sayenizde bende size şöyle bir örnek versem doğrumu değilmi diye baksanız mesela it very dangerous desem doğru kullanmış olurum değil mi ? ve birde youtube da gezerken bir yorum gördüm burada neden it kullanılmış bunuda açıklarmısınız

Adicted to this song , i might have heard it 10 times already. Does anybody knows who's the composer? Pls tell me buradada bu anlamında mı kullanıldı teşekkürler şimdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projectx072 -- 21 Mart 2015; 18:01:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hand off kullanımı ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    "It is very dangerous" derseniz yani is de eklerseniz doğru olur.

"Addicted to this song, i might have heard it 10 times already."

"Bu şarkının bağımlısıyım, şimdiye kadar (onu) 10 defa duymuşumdur" demiş.

Buradaki it, cümlenin başındaki nesneye yani "song"'a, şarkıya gönderme yapıyor.

"Neyi duymuşsundur?" Şarkıyı. şeklinde soruları kendi kendine sorarak it'ten neyin kastedildiğini bulabilirsin.

Tabii o cümlede İngilizce hataları var. "Heard" fiili kullanmış, "duymak" şeklinde. Bir şarkıya bağımlıysan "listen" edersin, yani dinlersin, "duymazsın". Yoksa, "yoldan geçerken kazara 10 defa falan duydum ve bağımlısıyım" gibi anlamı çok olmayan bir cümle çıkıyor. Zaten 2 üç yerde de yazım ve gramer hataları var ama ayrı bir konu.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim sizin sayenizde anladim konuyu ingilİzce kursuna gitmeyi dusunuyorum ing cem kotude sizce gitmelimiyim? Bazilari ing kursta ogrenilmez diyorda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.