Arkadaşlar bedava bir forum yaptım. Doğal olarak bedava forum olduğu için bir çok şeyi desteklemiyor. Örneğin resimleri ancak link vererek göstere biliyorum forum üzerinde. Yani bir resim yükleme modülüm yok.(sadece 20mb lık bir alanım var oraya yüklediğim şeylerde download edilebilsin diye) Şimdi yapmaya çalıştığım şey şudur. Bir .flv yaptım. Bunu site üzerinde bir banner gibi göstermek istiyorum. Youtube yada başka bir upload sitesine yükleyince Player çıkıyor tıklarsanız izliyorsunuz. Ben ise bunu bir movie degilde banner olarak direk göstermek istiyorum.
Şimdi bu dosyayı GIF'e çevirmeden bu dandik forumda direk bir banner yada resim gibi göstermenin bir yolu varmı?
Teşekkürler.
flv yi flasha atarsın importla orda boyutları ayarlarsın.Movienin üstüne bir daha layer açıp ordada etrafına kenarlık yapabilirsin.Flash bilmen gerekiyor ama Kod bilmesende olur.Yalnız movie olduğundan geç yüklenir.
Dostum nereye atarım, dediğim gibi forum free bir forum bana dosya atabileceğim bir alan verdiğini sanmıyorum.
Free bir hosta atarsın .flv yi sonra sitene embed olarak eklersin.
quote:
Orijinalden alıntı: Cy[B]eR Sp[A]cE
Free bir hosta atarsın .flv yi sonra sitene embed olarak eklersin.
Bunu yaptığım zaman .flv direk olarak oynayacakmı? Yoksa bir player dahilindemi gözükecek sitemde?
FLV playersiz çalışmaz. Yapacağınız şey flv'yi SWF'ye dönüştürmek, bu dosyayı hosta atıp bulunmasını istediğiniz yere URL'sini yazmak.
FLV'yi swf'ye dönüştürmek için Flash kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için File / Import video diyip FLV'yi flasha almak, Yalnız Flasha alırken size soracaktır. Frame olarak mı alayım video olarak mı diye siz frame olarak almasını istediğinizde videonuz artık flash'ta framelerden oluşan bir FLA haline dönüşecektir. Artık File / Publish diyerek SWF'ye dönüştürebilirsiniz.
SWF olan dosyalar player yardımı olmadan çalışırlar. Sadece görüntülemek isteyen bilgisayarda Flash Player'ın olması yeterli. Zaten Flash Player olmayan bilgisayar yoktur sanırım. Eğer yoksada bilgisayar kullanmasın artık o kullanıcı :)
Kolay Gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: adobeadami
FLV playersiz çalışmaz. Yapacağınız şey flv'yi SWF'ye dönüştürmek, bu dosyayı hosta atıp bulunmasını istediğiniz yere URL'sini yazmak.
FLV'yi swf'ye dönüştürmek için Flash kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için File / Import video diyip FLV'yi flasha almak, Yalnız Flasha alırken size soracaktır. Frame olarak mı alayım video olarak mı diye siz frame olarak almasını istediğinizde videonuz artık flash'ta framelerden oluşan bir FLA haline dönüşecektir. Artık File / Publish diyerek SWF'ye dönüştürebilirsiniz.
SWF olan dosyalar player yardımı olmadan çalışırlar. Sadece görüntülemek isteyen bilgisayarda Flash Player'ın olması yeterli. Zaten Flash Player olmayan bilgisayar yoktur sanırım. Eğer yoksada bilgisayar kullanmasın artık o kullanıcı :)
Kolay Gelsin.
Dostum bunların hepsini kendim keşfettim ve yaptım. Dönüştürme işlemini ise sıradan bir video dönüştürme programı ile yaptım. Aklıma "birde SWF ile deneyeyim" diye bir fikir geldi uyguladım çalıştı.
Seni tebrik ediyorum, çünkü ne sorduğumu anlayan bir tek sen çıktın. Ve yazdığın çözümde %100 doğru.