Şimdi Ara

istanbuldaki dolandırıcı esnaf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • küçük şehirlerde de var ama istanbulda çok daha terbiyesizce ve gözü dönmüş seviyesinde dolandırıcılık var. nasıl dayanıyorsunuz abi o şehire siz?

ben yurtdışındayım istanbula her 6ayda 1gelirim enaz 2-3gün kalırım. her seferinde burdakileri allah kurtarsın derim.

abi şehrin heryerinde kara kara düşünen,biri gelse de şöyle sağlam bi kazıklayıp günü kurtarsam diye bekleyen esnaflar var.şehrin her noktası potansiyel dolandırıcı. gözünün içine bakarak yalan söylerler,seni tartarlar ve yabancı olduğunu anladıkları zaman operasyona başlarlar.

taksiciler:
    taksiciler zaten baş köşede.

örnek1: şuraya gidecem dersin. yan yol mu yoksa bilmemnerden mi gidiyim diye sorar.sende hangisi daha kısaysa ordan dersin tam tersini yapar.açar navigasyonu bakarsın adam seni kocaman bir yay yaparak adrese götürür. çevre yol vs değil bildiğin yol uzatma.

örnek2: başka taksiciye şurdan gidelim dersin yok yok şu yol daha kısa der. sen ısrar edersin şurdan götür diye. çünkü kullanmışsındır o yolu ve cidden o yol iyidir. o da taksiciye güven be abi nedir bu güvensizlik be abi der.para bizde 2.planda herşey para değil insanız hepimiz falan nutuk atar. sonra hesap 13tl tutarsa 20tl der sana. 13değil miydi dersin taksimetreyi kapamadım kapasam o 18olcak zaten falan bişeyler saçmalar güven diyen taksici.

örnek3: kısa mesafelerde fırça yersin.bi keresinde taksiye bindim mesafe yakındı ama yolu tam bilmiyordum.zaten arabada küçük bebekte var yürüyemem yani. yürüseydin daha çabuk giderdin. şimdi benim sıram geçti bu kadarcık yol için. kimbilir sıram ne zaman gelir. akşama kadar bekle bekle kazanamıyoz diye sana ağlar ve seni fırçalar. bi keresinde böyle fırçayı yedim adam fırçalayarak yolu da uzattı.orda kırmızı var orda şu var geçemem falan diyerek yolu uzattı.sonra hesap 21tl tuttu bende de 20tl ve 200tl var. dedim ki 20tl yetecekse veriyim yoksa 200tl var dedim. o da abicim ben 200ü alıyım bozarız dedi. al dedim o zaman kusura bakma bozuk yok dedim. sonra benden 22tl hesap aldı 1tl fazladan aldı. bende 22tl aldın galiba dedim. ha pardon dedi 1tl yi suratıma fırlattı

daha birçok benzer olaylar.
    restoranlar ayrı kuytuya yatmışlardır kazık için.

otel:
    bi kere otelin birini aradım ist da. boş yer var mı dedim. var dedi. fiyatı sordum. tam hatırlamıyorum ama 360tl gibi bi fiyat çekti diyelim. neyse konumu çok iyiydi ok dedim.bedava havalimanı servisiniz varmış saat kaçta dedim. şuan yok ordan hemen bi taksiye binerseniz 10-15tl yazar dedi.ok dedim bende gittim otele. gittim resepsiyona buyrun hoşgeldiniz vs. orda duvarda single room 360 euro, double room 400 euro vs fiyatlar var. yuh noluyoz dedim.telefonda biz tl konuştuk bunlar euro yazmış hop noluyo moduna geçtim. biz telefonda tl konuşmuştuk karşıda euro yazıyor dedim. evet beyefendi fiyatımız 360tl dedi. karşıda neden euro yazıyor dedim. istenmeyen misafir olursa ona 360euro diyoruz dedi. çakaaaal kime ne geçirebilirse onu söylüyo. turistlere 360euro çekip kaça geçirebilirse..

orda kaldım bikaç gün. havalimanına gidecem servis kaçta diyorum. 13:00da diyor. gidiyorum resepsiyona 12:45te bekliyorum. 13:00da gitti beyefendi diyor. halbuki servis mervis yok bariz belli ben aşağıda oturuyorum bekliyorum. ne gelen var ne giden orda herkes kös kös oturuyo saat 13:15 oluyo bekle bekle sonra gitti diyorlar. çakaaal.

birader nasıl bi şehirse hertaraf potansiyel yalancı ve dolandırıcı. millet birbirine geçirmede trencilik oynuyo. herkes pusuya yatmış.bi kargaşa bi panik herkeste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 20 Mart 2019; 3:37:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Single room:360€ hangi otel??
    İstanbulda oyle bir otel yok hocam.(Raffles hariç)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firtikk kullanıcısına yanıt
    bunu yapan Istanbul gönen hotel kardeşim. bahçelievlerde ve hemen dibinde avm var karşısında.
    fiyatı tam hatırlamadığımı mesajımda belirttim. belki de 160 euro idi rakamları hatırlamada çok iyi değilim.o gidişimde bisürü yeri turladım hatırlamıyorum rakamı. hatırladığım şey bana tl fiyatını söylediler otelde resepsiyonda aynı fiyatın euro fiyatı yazıyordu. adama kartı verdim onu görünce birden euro karşılığını çekecek diye panik oldum hatta.

anlaşılan sende istanbulda yaşıyorsun. kimseye inanmamak yapınız olmuş. anlıyorum bende orda yaşasam bende inanmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 20 Mart 2019; 12:57:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dolandırıcı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.