Şimdi Ara

İstanbulda Luthier?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşın bas gitarını götürcez taksim veya kadıköy civarı bildiğiniz luthier var mı? Ayrıca luthierlerin kendi atolyeleri mi var yoksa müzik marketlerde mi çalışıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Masamune

Arkadaşın bas gitarını götürcez taksim veya kadıköy civarı bildiğiniz luthier var mı? Ayrıca luthierlerin kendi atolyeleri mi var yoksa müzik marketlerde mi çalışıyorlar

Kendi atölyeleri var hocam.taksimde fatih yılmaz ın atölyesi var hiç düşünmeden ona götürebilirsiniz

Orijinalden alıntı: recko

quote:

Orijinalden alıntı: Masamune

Arkadaşın bas gitarını götürcez taksim veya kadıköy civarı bildiğiniz luthier var mı? Ayrıca luthierlerin kendi atolyeleri mi var yoksa müzik marketlerde mi çalışıyorlar

Kendi atölyeleri var hocam.taksimde fatih yılmaz ın atölyesi var hiç düşünmeden ona götürebilirsiniz

Tünelde mi?

Ekleme: Yarin sabah gidecegim tum tavsiyelerinizi bekliyorum lutfen bilen soylesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Chuck -- 21 Temmuz 2013; 22:09:45 >

• Yuksel ustaya goturebilirsin. Peranin asagisindaki sol sokakta

Orijinalden alıntı: womper

Yuksel ustaya goturebilirsin. Peranin asagisindaki sol sokakta

Kadikoy pera mi?

Orijinalden alıntı: log10

quote:

Kadikoy pera mi?

Hocam yüksel usta da iyi fakat işini özensiz yaptığı söyleniyo yani temizlik vs anlamında çok titiz değil yani.ayrıca fatih yılmaz yanlış hatırlamıyorsam eğer kendi manyetiklerini de üretip sıfırdan gitar üreten bi luthierdir kendisi yani hem elektronikten hemde gövde sap falan kalan kısmından ziyadesiyle anlayan bi usta tüneldeki en iyisi olduğu söyleniyo.ayriyeten yaptığı işin kalitesine göre gayet uygun bi fiyat aldığını söylüyorlar.hiç gitmedim bu luthierlere ama vaktinde hepsini araştırmıştım elime para geçtiği bi vakit solak akustik bas yaptırmayı planlıyorum en iyisini arasmıştım yani ben şahsen fatih ustaya gitmeyi düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suzuki tamirci, servis izmir
    5 yıl önce açıldı
    lastikçi tavsiyesi istanbul
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: recko

quote:

quote:

Kadikoy pera mi?

Hocam yüksel usta da iyi fakat işini özensiz yaptığı söyleniyo yani temizlik vs anlamında çok titiz değil yani.ayrıca fatih yılmaz yanlış hatırlamıyorsam eğer kendi manyetiklerini de üretip sıfırdan gitar üreten bi luthierdir kendisi yani hem elektronikten hemde gövde sap falan kalan kısmından ziyadesiyle anlayan bi usta tüneldeki en iyisi olduğu söyleniyo.ayriyeten yaptığı işin kalitesine göre gayet uygun bi fiyat aldığını söylüyorlar.hiç gitmedim bu luthierlere ama vaktinde hepsini araştırmıştım elime para geçtiği bi vakit solak akustik bas yaptırmayı planlıyorum en iyisini arasmıştım yani ben şahsen fatih ustaya gitmeyi düşünüyorum

Teşekkürler

• Konuyu yukarı alalım.

• Arkadaşlar bugün gitarımı @masamune ile beraber tünelde Rıfat Türen ustaya götürdük. Pera'nın hemen karşı tarafındaki sol sokakta Gitar Viyola adında mütevazi bir dükkanı var. Gitarımı uygun bir fiyata tamir etti, sap ayarı temizlik her şey dahil. Ve karşıda oturduğumuzu bu yüzden bugün içinde olması gerektiğini söyledik, 2 saat içinde halletti. Kendisi çok da sıcak kanlıydı. Kısacası herkese tavsiyemdir.

Arkadaşlar bugün gitarımı @masamune ile beraber tünelde Rıfat Türen ustaya götürdük. Pera'nın hemen karşı tarafındaki sol sokakta Gitar Viyola adında mütevazi bir dükkanı var. Gitarımı uygun bir fiyata tamir etti, sap ayarı temizlik her şey dahil. Ve karşıda oturduğumuzu bu yüzden bugün içinde olması gerektiğini söyledik, 2 saat içinde halletti. Kendisi çok da sıcak kanlıydı. Kısacası herkese tavsiyemdir.

Ne kadara yaptırdınız hocam ?

Orijinalden alıntı: iceworld1907

quote:

Arkadaşlar bugün gitarımı @masamune ile beraber tünelde Rıfat Türen ustaya götürdük. Pera'nın hemen karşı tarafındaki sol sokakta Gitar Viyola adında mütevazi bir dükkanı var. Gitarımı uygun bir fiyata tamir etti, sap ayarı temizlik her şey dahil. Ve karşıda oturduğumuzu bu yüzden bugün içinde olması gerektiğini söyledik, 2 saat içinde halletti. Kendisi çok da sıcak kanlıydı. Kısacası herkese tavsiyemdir.

Manyetige giden teller kopmustu onlar yenilendi. Potanslar gevsekti sallaniyordu onlar duzeltildi. Sap ayari yapildi. Genel temizlik yapildi. Hepsi 40 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: iceworld1907

quote:

Potans düğmelerini onardı,manyetiğe bagli olan kablolar kopmuş onları lehimledi,sap ayarı yaptı ve iyice temizledi gitarı 40 tl aldı.

• Öncelikle Anti Admin arkadaştan müsaade istiyorum, özür diliyorum konusuna müdahale ettiğim için ancak yeni başlık açmak istemedim.

Bu söylediğiniz luthierler acaba elektro gitar konusunda da iyi ve hesaplılar mudur, biraz klavyesi kalktı gitarın da...

Orijinalden alıntı: pelerinli

Öncelikle Anti Admin arkadaştan müsaade istiyorum, özür diliyorum konusuna müdahale ettiğim için ancak yeni başlık açmak istemedim.

Bu söylediğiniz luthierler acaba elektro gitar konusunda da iyi ve hesaplılar mudur, biraz klavyesi kalktı gitarın da...

Büyük ihtimal bas gitardan daha çok elektro ile çalışıyorlardır

Orijinalden alıntı: Anti Admin

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Öncelikle Anti Admin arkadaştan müsaade istiyorum, özür diliyorum konusuna müdahale ettiğim için ancak yeni başlık açmak istemedim.

Büyük ihtimal bas gitardan daha çok elektro ile çalışıyorlardır

Pekala, ilk fırsatta götüreceğim

• Istiklalin sonunda Rıfat usta var (Rıfat mıydı rafet miydi hatırlayamadım rıfat olması lazım)

Into abyss, You don't exist.
    Cannot resist, The Judas kiss.
  • eğer bahsettiğin usta üstteki arkadaşların da tavsiye ettiği rıfat türmen ise net bir tarif alabilir miyim, bugün öğleden sonra götüreyim. Tarifi de peradan anlamadım, hani şişhane metrosundan inince veya bu tarz bir şeyden tarif edebilir misiniz?

Duzenleme: Arkadaslar yeri cok basitmis, yalniz benim gibi pera palastan sormayin:D Sishane metrosunun istiklal yazan kismindan inince istiklal caddesine cikip tunele donun, soldaki yoldan karsiniza bufe cikana kadar devam edin. oradan sag yapin, soldaki dukkanlarin ya ikincisi ya ucuncusu.
    bu arada ustalar benim ambale olmus halime ragmen guzelce ilgilendiler benimle ve gitarla. klavyede sikinti yokmus, genel bakim tel degisimi ile (teli ben verdim) 20 lira aldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 13 Ocak 2014; 18:23:50 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.