Şimdi Ara

Istanbul Universitesi SIYASAL okuyan VAR MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Makunouchi İppo

quote:

Orijinalden alıntı: kevinlove

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kevinlove

quote:

Orijinalden alıntı: paradiz

Arkadaslar Istanbul Universitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler okuyan var mi ? LYS hakkinda bilgi almak istiyorum da

Hocam benim bildiğim siyasal sadece Ankara siyasaldır. istanbul siyasal dense bile siyasal değil iibf olur.

Yanlış biliyorsun hocam, siyasal tabiri iki üniversite için de geçerli. Hatta İÜ'de bulunan daha eski.

İÜ'nün kuruluşu eski hocam iü sbf nin kuruluşu 1979'da. mülkiyenin 1859da.

Hocam ben karıştırmışım, kusura bakmayın. Mülkiye'nin 1930'lu yıllara kadar İstanbul/Beyazıt'da oluşuna gitti aklım.

Yok hocam rica ederim.

• Evet hocam benimde duyduklarima gore ogrencilerin biraz kendilerini zorlamalari gerekiyormus. Yani ablam istanbul uni okuyor muhendislik o diyor ki; ogrenciler cok fonksiyonlu olabilmek icin caba sarfediyorlar diye. Bende oraya istiyorum bakalim ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradiz

Evet hocam benimde duyduklarima gore ogrencilerin biraz kendilerini zorlamalari gerekiyormus. Yani ablam istanbul uni okuyor muhendislik o diyor ki; ogrenciler cok fonksiyonlu olabilmek icin caba sarfediyorlar diye. Bende oraya istiyorum bakalim ne olacak.

aklına takılan birşey varsa sorabilirsin bildigim kadar cevap vermeye çalışırım.bide şunu söliyim kesinlikle gönül rahatlıgı ile yazabilirsin ablanda der zaten
  • Peki hocam tesekkurler. Aklima takilan sorular oldukca size ulasirim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turarriskulov

mülkiye her zaman bir adım öndedir.

Hangisi diğerinden öndedir bilemem ama son 10 yıl içinde mülkiye'nin büyük bir kan kaybı var. Hatta şahsi kanaatimce özelde iü daha şanslı, kamuda ise eşitler.

Her dönemde mülkiyede kan kaybı var demek gelenek oldu sanırım. Okulun içinden birisi olarak şunu söyleyebilirim yalnızca bu sene dünyada ilk 50 üniversiteye 3 doktora öğrencisi yolladı okul bu açıdan akademik anlamda bakarsak oldukça tatmin edicidir.

Özel sektörde ingilizce bilmek kişiyi ön plana çıkarır ve mülkiyede ingilizce hazırlık zorunludur istanbul ne durumda bu konuda ? Yine de özel sektöre az öğrenci gittiği doğrudur zira mülkiye öğrencilerinin çoğu devletin üst kademelerinde çalışmayı tercih ederler , eğitim süresince verilen devlet ve bürokrasi kültürü öğrenciyi bu yöne sevk eder genelde.

Bu arada ösym nefret ettiğim bir kurum olsa da mülkiye kan kaybı yaşıyor diyenler için kpss üniversite sıralarını karşılaştırabileceğiniz bir kaynak:

http://kpss.memurlar.net/basari.aspx?_bolum=Siyaset+Bilimi+ve+Kamu+Y%F6netimi&

• quote:

Orijinalden alıntı: PaulCrewe

quote:

quote:

Hangisi diğerinden öndedir bilemem ama son 10 yıl içinde mülkiye'nin büyük bir kan kaybı var. Hatta şahsi kanaatimce özelde iü daha şanslı, kamuda ise eşitler.

Her dönemde mülkiyede kan kaybı var demek gelenek oldu sanırım. Okulun içinden birisi olarak şunu söyleyebilirim yalnızca bu sene dünyada ilk 50 üniversiteye 3 doktora öğrencisi yolladı okul bu açıdan akademik anlamda bakarsak oldukça tatmin edicidir.

Özel sektörde ingilizce bilmek kişiyi ön plana çıkarır ve mülkiyede ingilizce hazırlık zorunludur istanbul ne durumda bu konuda ? Yine de özel sektöre az öğrenci gittiği doğrudur zira mülkiye öğrencilerinin çoğu devletin üst kademelerinde çalışmayı tercih ederler , eğitim süresince verilen devlet ve bürokrasi kültürü öğrenciyi bu yöne sevk eder genelde.

Bu arada ösym nefret ettiğim bir kurum olsa da mülkiye kan kaybı yaşıyor diyenler için kpss üniversite sıralarını karşılaştırabileceğiniz bir kaynak:

Her dönemde mülkiyede kan kaybı var demek gelenek değil, var ki söyleniyor. Mülkiye'nin geçtiğimiz birkaç yılda çok önemli akademisyenlerini vakıf üniversitelerine kaptırdığı bir gerçek.
    Üzerine 4 yıl Türkçe eğitim görüldükten sonra o hazırlığın varlığı da yokluğu da birdir zaten, artı değer sağlamaz. Mülkiye'nin hala önemli başarıları var, olacaktır da zaten; bunu yalanlayan bir ifadem olmadı, ben sadece kan kaybettiğini söyledim, ki taban puanlarının hızla düşmesi, son dönemlerde devlet kadrolarına daha az (hiç demiyorum, daha az) öğrenci sokabilmesi gibi ölçütler de zaten bunun kanıtı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PaulCrewe

quote:

quote:

Her dönemde mülkiyede kan kaybı var demek gelenek değil, var ki söyleniyor. Mülkiye'nin geçtiğimiz birkaç yılda çok önemli akademisyenlerini vakıf üniversitelerine kaptırdığı bir gerçek.
    Üzerine 4 yıl Türkçe eğitim görüldükten sonra o hazırlığın varlığı da yokluğu da birdir zaten, artı değer sağlamaz. Mülkiye'nin hala önemli başarıları var, olacaktır da zaten; bunu yalanlayan bir ifadem olmadı, ben sadece kan kaybettiğini söyledim, ki taban puanlarının hızla düşmesi, son dönemlerde devlet kadrolarına daha az (hiç demiyorum, daha az) öğrenci sokabilmesi gibi ölçütler de zaten bunun kanıtı.

Hocam her zaman bazı geçiş dönemleri olur yaşlanan akademisyenler emekliye ayrılır veya özele geçerler, aradaki bir dönemden sonra genç olanlar eskilerin yerini doldurur, mülkiyede böyle bir dönem yaşamıştı ancak şu anda geride kaldı o dönem okulun sayfasından akademisyenlere ulaşabilirsiniz.

Üst düzey devlet kadrolarına daha az öğrenci sokması doğru olabilir ancak bu devlet kadrolarının sayısının artması sebebiyle yaşanan yüzde düşüşüdür yoksa hala devlete adam yetiştiren bir numaralı kurumdur. Neyse burada fazla fanatiklik yapmak istemiyorum hocam ilk yorumumun sertliği iü'yü mülkiyeden daha üstün göstermenizden ötürüydü .

Konuyu açan arkadaşa mülkiyeye de bakmasını önerir , iyi günler dilerim

Edit: son bir şey eklemem gerekirse okulun eğitim dili Türkçe ancak ileri sınıflarda ingilizce makaleler okutuluyor Türkçe kaynak eksikliğinden dolayı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaulCrewe -- 27 Mart 2014; 14:34:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gmt_one

quote:

Orijinalden alıntı: lalelim

quote:

Orijinalden alıntı: gmt_one

lalelim burada okuyor diye hatırlıyorum

hedefim İstanbul Üniversitesiydi

yalan oldu
    deşme yaramı

çalış o zaman bu sene git oraya vakit geçmedi :D

çalışcam da gerçekçi olmak lazım
    seneye artık

• hacı ne yaptın ya, tecrübeli olmasan 12.sınıf çocuğu olsan bu dediğini anlarım da, ygs'nin hiçbir şey olmadığını lys'yle birçok şeyin değişebileceğini bilmiyormuş gibi konuşuyorsun. 3 ay süre var. neler neler olur bu sürede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmt_one -- 27 Mart 2014; 14:53:16 >
  • lalelim kullanıcısına yanıt
    Bende istanbul siyaset ve uluslararası istiyorum ve ygs de 150 200 bin olucam gelmez mi sence ikinci öğretimi 50 binle kapamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marjinaall

Bende istanbul siyaset ve uluslararası istiyorum ve ygs de 150 200 bin olucam gelmez mi sence ikinci öğretimi 50 binle kapamış

ben İÜ Psikoloji veya Hİ istiyorum

şu an uluslararası ilişkiler okuyorum farklı bir üniversitede
    ve bölümümü hiç sevmiyorum
    Anladım benim tek hedefim istanbul siyaset ve uluslararası ygs çok kötü geçti ama bence telafi edilebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: marjinaall

Anladım benim tek hedefim istanbul siyaset ve uluslararası ygs çok kötü geçti ama bence telafi edilebilir

siyaseti seviyorsan tadından yenmez
    Seviyorum ama o bindelikten çekebilecekmiyim bilmiyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.