Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi Hukukta Hazırlık Okunmalı Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
9.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi' ne gireceğim yüksek ihtimal. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı var. Sizce iyi midir, kendimi geliştirebilir miyim? Orada okumuş olan veya okuyan birileri varsa mesajlarınızı bekliyorum. Eğer iyi değilse bir sene boşuna gitmesin. Daha tercihler açıklanmadı ama o zamana kalmasın şimdiden öğrenmek istiyorum.

İkarus, yükseldi ve düştü
  • İyi değil, kafanı duvara vurursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence gerek yok ben de iühf'ye gireceğim yüksek ihtimal bi sene kaybetmemek açısından bence hazırlık okumak yerine ilk sene kursa gitmek daha faydalı olabilir zaten seçmeli olarak mesleki ingilizce görebiliyorsun bildiğim kadarıyla

• Hukukta İngilizce hiçbir işe yaramaz. Kara Avrupası Hukuk düzeni var Türkiye'de. Öğreneceksen illa Avrupa dillerini öğren. Diyeceksin ki şimdi İngiltere'de Avrupa'da ama tüm İngiliz sömürgeleri; Yeni Zellanda- Avustralya ve ABD, İngiltere ile birlikte Anglo Sakson Hukuk Sistemi'ni kullanıyorlar.

Özel hukukta mı yoğunlaşmak istersin ? Kamu hukukunda mı ? Önce buna bir karar ver.

Kamu Hukuku ise => Fransızca
    Özel hukuk ise => Almanca, öğren.

İngilizce Hukukta maalesef çöp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 5 Ağustos 2017; 11:13:3 >

Orijinalden alıntı: MycaReer

Hukukta İngilizce hiçbir işe yaramaz. Kara Avrupası Hukuk düzeni var Türkiye'de. Öğreneceksen illa Avrupa dillerini öğren. Diyeceksin ki şimdi İngiltere'de Avrupa'da ama tüm İngiliz sömürgeleri; Yeni Zellanda- Avustralya ve ABD, İngiltere ile birlikte Anglo Sakson Hukuk Sistemi'ni kullanıyorlar.

Özel hukukta mı yoğunlaşmak istersin ? Kamu hukukunda mı ? Önce buna bir karar ver.

Ne yapmak istediğine göre değişir eğer özel sektör düşünüyorum diyen varsa ingilizce şart hocam. Hatta artık iş ilanlarında ingilizce bilen avukat aranıyor diye duyurular var bizzat gördüm yani o yüzden hukuk okuduktan sonra ne yapmak istediğine göre değişir dil mevzusu

• quote:

Hukukta İngilizce hiçbir işe yaramaz. Kara Avrupası Hukuk düzeni var Türkiye'de. Öğreneceksen illa Avrupa dillerini öğren. Diyeceksin ki şimdi İngiltere'de Avrupa'da ama tüm İngiliz sömürgeleri; Yeni Zellanda- Avustralya ve ABD, İngiltere ile birlikte Anglo Sakson Hukuk Sistemi'ni kullanıyorlar.

Bu arada bi sorum olcak sana ilgi alanım özel hukuk (yanlış bilmiyorsam medeni, ticaret, borçlarvs..) olucak gibi benim Türk alman üniversitesi gelicek bi aksilik olmaz ise almanca işime yarıcak o zaman? Bu konuda bilgim yoktu aydınlatırsan sevinirim 😊

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dediklerin kısmen doğru.

Eğer akademik anlamda bir kariyer düşünülüyorsa kamu veya özel hukuk terihine göre bahsettiğin dilleri öğrenmek faydalı olacaktır. Fakat avukatlık mesleğinde kesinlikle ingilizce göz ardı edilemez. Özellikle şirketler hukuku ve ticaret hukuku alanlarda ortaya çıkan uluslararası uyuşmazlıklar baştan sona ingilizce. Yapılan sözleşmeler, gelen dilekçeler... Eğer uluslararası alanda faaliyet gösteren bir büroda çalışmak isteniyorsa ingilizce son derece gerekli. Tabi ki hiç bir yabancı dil bilgisi olmadan da avukatlık yapılabilir. Kişinin tercihi birazda

• Bence ingilizce şart bir şekilde öğrenmelisi.Hem işinde faydası olacaktır hem de hayatında çok fazla işine yarayacaktır.Hukuk okuyanların yüzde 90ı yabancı dil bilmiyor,eğer dilin olursa çok daha farklı biri olabilirsin,normalin dışına çıkarsın.

• Bazi arkadaslar ingilizce onemsiz demis ama eger adam akilli ve kalifiye bir hukuki danismanlik yapmak istiyorsaniz, ingilzice bilmiyorsaniz gunumuzde siradan bir meslek sahibi olmaktan oteye gecemezsiniz. Ancak yerel islerle ugrasirsiniznki sizin yerinize o isi yapabilecek bi ton adam mevcuttur

Iu de hazilrik mantikli olmayabilir ancak ek sekillerde gelistirmenizi oneririm

Ben sadece İstanbul Üni de hazırlık okursam iyi bir şekilde öğrenir miyim, yoksa pek işe yaramaz bir sene boşa mı gider bunu öğrenmek istemiştim. Hiç istanbul üni de hukuk okuyan veya okumakta olan biri yok mu ya :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaMütenahi -- 5 Ağustos 2017; 22:2:32 >

• Boşuna okuma. Sana öğretecekleri hiçbir işe yaramayacak çünkü öğretemeyecekler. Tıpkı 8 sene ingilizce okuyup hiçbir şey öğrenilemeyen sistem gibi. Hazırlık okuyacaksan top üniversitelerde başlayacaktın. İyi bir kursa falan git ama zaman bulacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ivo -- 19 Ağustos 2017; 15:50:28 >
  • Okuma daha sonra bölümdeyken kursa git

• quote:

Orijinalden alıntı: birinci justinianus

quote:

Dediklerin kısmen doğru.

Eğer akademik anlamda bir kariyer düşünülüyorsa kamu veya özel hukuk terihine göre bahsettiğin dilleri öğrenmek faydalı olacaktır. Fakat avukatlık mesleğinde kesinlikle ingilizce göz ardı edilemez. Özellikle şirketler hukuku ve ticaret hukuku alanlarda ortaya çıkan uluslararası uyuşmazlıklar baştan sona ingilizce. Yapılan sözleşmeler, gelen dilekçeler... Eğer uluslararası alanda faaliyet gösteren bir büroda çalışmak isteniyorsa ingilizce son derece gerekli. Tabi ki hiç bir yabancı dil bilgisi olmadan da avukatlık yapılabilir. Kişinin tercihi birazda

+1. şu ''her yer hukuk mezunu dolu 2000'e çalışıyorlar büroda'' deyişindeki hukuk mezunları genelde türkçe okul mezunu ingilizce bilmeyen sıradan avukatlar. fark yaratmak ve iyi paralar kazanmak için yabancı dil önemli.
    ancak iü deki hazırlıkla ne kadar yükselinir bilmiyorum. eğer hazırlıkta normal ingilizce varsa pek işe yaramaz. hukuk terimelerini ingilizce falan göreceksen işine yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyzır02561 -- 7 Ağustos 2017; 17:18:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NaMütenahi

uP. Başka. Kimse yok mu ist. ünisinde okuyan ya hu..

Hukuk için gereksiz buluyorum İÜHF'de hazırlık okuyarak bir sene kaybetmeyi. Senin tercihin istersen oku. Ama hukuk terminolojisi öğrenemezsin, sadece ingilizcen gelişir.

Benim önerim 1. sınıftan başla. Ekim ayının başında İstanbul Barosu ücretsiz olarak hukuk terminolojisi ve ingilizce eğitimi veren bir senelik kurs açar. Oraya yazıl. Çok daha faydalı olur. Temel ingilizce derslerinin hocası zaten istanbul üniversitesinden bir hocaydı. Hukuk terminolojisi için de bir avukat (ismini vermeyeyim reklam falan derler) vermişti ingilizce derslerini. Bence çok faydalıydı.

Ben öğrendim mi peki? Hayır :) Neden, dersler yoğunlaşınca kursu bıraktım. Devam edersen öutlaka faydasını görürsün diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.