Şimdi Ara

Istanbul Üniversitesi - Hukuk - 2013 - [ 25 Kişi Olduk ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
6
Favori
7.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Ben de 1.öğretimi kazandım. Bir sorum olacak sizlere.Yukarıda ön kayıttan falan bahsetmişsiniz.Bu online ön kayıdı yapmamız zorunlu mu acaba?

Orijinalden alıntı: Renuu

Arkadaşlar merhabalar.Ben de 1.öğretimi kazandım. Bir sorum olacak sizlere.Yukarıda ön kayıttan falan bahsetmişsiniz.Bu online ön kayıdı yapmamız zorunlu mu acaba?

Ben dün yapmaya çalıştım hocam. Ama resımli anlatımındaki bir yer sitede yer almıyor. İühf de olan bı arkadaşımla denedık hatta o bız kayıt esnasında önkayıt yaptırdık ikisini de aynı anda yaptılar stres yapma dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar kayıt için gerekli belgelerde "Öğrenci katkı payı ücretinin ödendiğine dair banka dekontu." yazıyor. Bunu nereye ve ne zaman yatırıcaz bilen var mı?

Orijinalden alıntı: bekir2

Arkadaşlar kayıt için gerekli belgelerde "Öğrenci katkı payı ücretinin ödendiğine dair banka dekontu." yazıyor. Bunu nereye ve ne zaman yatırıcaz bilen var mı?

Normal öğrenimsen yatırmayacaksın onu. Bu sene onu da kaldırdılar. Güncel olarak 2013-2014 için gerekli belgeler daha sitede duyurulmamış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supremacy. -- 30 Temmuz 2013; 0:49:34 >

Orijinalden alıntı: .Supremacy.

quote:

Arkadaşlar kayıt için gerekli belgelerde "Öğrenci katkı payı ücretinin ödendiğine dair banka dekontu." yazıyor. Bunu nereye ve ne zaman yatırıcaz bilen var mı?

Normal öğrenimsen yatırmayacaksın onu. Bu sene onu da kaldırdılar. Güncel olarak 2013-2014 için gerekli belgeler daha sitede duyurulmamış zaten.

2. öğretimim geçen sene 2. öğretimler nereye yatırıyordu Ziraat mi?

Orijinalden alıntı: Amsterdamli

quote:

Orijinalden alıntı: ZacDoUrden

quote:

Orijinalden alıntı: Amsterdamli

Arkadaslar nerde kalacaksınız yurt/ev?

Edit: tekrar ayrı bi konu açmayaym diye burdan sorayım dedim hocam. Hem konu yukarda kalır böylece.

İyi yapmışsınız hocam ist hukuka giden herkes burda istediği konuyu konuşabilir

Eyv hocam. Oryantasyon tarıhı hakkında bilgin var mı ben araştırdım ama pek bı sonuc elde edemedım dersler 9eylulde başlıyor bı onu bılıyorum

2010 yılınınkileri buldum 9.ay yapmışlar.Bu senede benzeri olur heralde

• quote:

quote:

Harç bu sene geri gelmedi mi? Orgun 375 iö 1.115 diye biliyorum ben. Fakultenin sitesindeki kitapcikta oyle yaziyor daha dogrusu.

Orijinalden alıntı: Neyıl

quote:

quote:

Harç bu sene geri gelmedi mi? Orgun 375 iö 1.115 diye biliyorum ben. Fakultenin sitesindeki kitapcikta oyle yaziyor daha dogrusu.

Hayır hocam katkı payı sadece sınıfta kalanlar için geçerli. Bizim için söz konusu bile değil. Hürriyetten;

KATKI PAYI SINIFTA KALANLAR İÇİN

YÖK yetkilileri, taslağın 36’ncı maddesinde kimlerden katkı payı alınacağının yazıldığını, bunun okulunu uzatan öğrencilerle sınırlı olduğunu bildirdiler. Bu maddede, “Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın, önlisans programlarını azami 4 yıl, lisans programlarını azami 7 yıl, lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programları azami 9 yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayanlar, devlet üniversitelerinde öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini, vakıf ve özel üniversiteler ile vakıf ve özel meslek yüksek okullarında kalan kredilerin ücretlerini ödemek şartı ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir” hükmü yer alıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22373738.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supremacy. -- 30 Temmuz 2013; 1:17:06 >

• Amsterdamli kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeş.Ben yarın arayayım sorayım.İyice sağlama alalım :) Bir de kayıt tarih sonuç belgemizde yazan tarih değil mi? Bende 02/04-09/2013 yazıyor ama altta öğrenci numarasıyla ilgili bir şeyler yazıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Renuu

Sağolasın kardeş.Ben yarın arayayım sorayım.İyice sağlama alalım :) Bir de kayıt tarih sonuç belgemizde yazan tarih değil mi? Bende 02/04-09/2013 yazıyor ama altta öğrenci numarasıyla ilgili bir şeyler yazıyor?

Beni de bilgilendirirsen cok mutlu olurum. Okul numarası o an kayda gittiğinde veriliyormuş gecen seneki arkadasım söyledi. Ama sanırım kayıt zamanı yaklasınca o ön kayıt aitesınde numaramızı alıcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amsterdamli -- 30 Temmuz 2013; 11:33:02 >

• harç parasını yatırdıktan sonra mı kayıt olabiliyoruz?

Orijinalden alıntı: stache1918

harç parasını yatırdıktan sonra mı kayıt olabiliyoruz?

evet sanırım kayıt olurken yatırdığına dait belge istiyorlar

http://www.istanbul.edu.tr/oidb/duyurudosyalar/2012-2013/YeniKayit/Kilavuzu.pdf

• İstanbul Hukuk okuyan arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşsalar,okuldan bahsetseler biraz da biz de yararlansak

http://www.zaman.com.tr/gundem_hukuk-fakultelerinde-kontenjan-artti-barolar-birligi-sikayetci_2115577.html

Arkadaşlar TBB'nin hukuk kontenjanlarının artışı için açtığı dava bize sıkıntı yaratabilir. Ben yeniden strese girdim.

http://www.zaman.com.tr/gundem_hukuk-fakultelerinde-kontenjan-artti-barolar-birligi-sikayetci_2115577.html

Bizi etkileyeceği düşünmüyorum.Kayıtlar henüz gerçekleştirilmemiş olsa dahi atıyorum bizi etkilese sadece bizi etkilemekle kalmayacak tüm sıralamayı etkileyecek.Kısacası binlerce kişinin yerleştirmesi etkilenecek ve o kadar kişinin tekrar yerleştirilmesi de kolay olmasa gerek.Yani kısacası bu olay tek bir okulu değil bütün sıralamayı ve hemen hemen bütün öğrencileri etkiler.O yüzden bu sene değil de seneye belki kontenjanların düşebileceğini düşünüyorum.He gidip de şansımıza bu sene için geçerli olursa kötü olur.Ama sanmıyorum çünkü kararın çıkması bile en az 3-4 ay.O da en erken.Danıştaya gelip de yıllarca sonuçlanmaya binlerce dava var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktnn -- 1 Ağustos 2013; 1:27:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktnn

quote:

Arkadaşlar TBB'nin hukuk kontenjanlarının artışı için açtığı dava bize sıkıntı yaratabilir. Ben yeniden strese girdim.

Bizi etkileyeceği düşünmüyorum.Kayıtlar henüz gerçekleştirilmemiş olsa dahi atıyorum bizi etkilese sadece bizi etkilemekle kalmayacak tüm sıralamayı etkileyecek.Kısacası binlerce kişinin yerleştirmesi etkilenecek ve o kadar kişinin tekrar yerleştirilmesi de kolay olmasa gerek.Yani kısacası bu olay tek bir okulu değil bütün sıralamayı ve hemen hemen bütün öğrencileri etkiler.O yüzden bu sene değil de seneye belki kontenjanların düşebileceğini düşünüyorum.He gidip de şansımıza bu sene için geçerli olursa kötü olur.Ama sanmıyorum çünkü kararın çıkması bile en az 3-4 ay.

İnşallah dediğiniz gibi olur çünkü tekrar yapılacak bir yerleştirme hem öğrencileri mağdur edecek hem de ÖSYM'yi yıpratacak. Bir an önce Eylül gelse de gidip kaydımızı yaptırsak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gktnn

quote:

Bizi etkileyeceği düşünmüyorum.Kayıtlar henüz gerçekleştirilmemiş olsa dahi atıyorum bizi etkilese sadece bizi etkilemekle kalmayacak tüm sıralamayı etkileyecek.Kısacası binlerce kişinin yerleştirmesi etkilenecek ve o kadar kişinin tekrar yerleştirilmesi de kolay olmasa gerek.Yani kısacası bu olay tek bir okulu değil bütün sıralamayı ve hemen hemen bütün öğrencileri etkiler.O yüzden bu sene değil de seneye belki kontenjanların düşebileceğini düşünüyorum.He gidip de şansımıza bu sene için geçerli olursa kötü olur.Ama sanmıyorum çünkü kararın çıkması bile en az 3-4 ay.

İnşallah dediğiniz gibi olur çünkü tekrar yapılacak bir yerleştirme hem öğrencileri mağdur edecek hem de ÖSYM'yi yıpratacak. Bir an önce Eylül gelse de gidip kaydımızı yaptırsak.

Beni de şu an tedirgin ediyor çünkü öyle bir şey olursa ben de etkilenebilirim ama dediğim gibi zor bir ihtimal gibi gözüküyor umarım düşündüğüm gibi olur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.