Şimdi Ara

İstanbul'u Fatih Sultan Mehmet Değil de Eyüp Sultan Fethetseydi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bugün haberlerde Eyüp Sultan türbesinin ramazan ayı boyunca ziyaretçilere açık olduğunu gördüm.Oradan aklıma geldi.

Küçüklüğümden beri Eyüp Sultan'ı bilirim.Büyüklerimiz türbesini ziyarete gider , bizi de götürürdü.Aklım erdiği zaman kim olduğunu okudum öğrendim.Son zamanlarda da daha derin bir şekilde okuyup araştırdım.Kim olduğunu ve mahiyetini öğrendim.

Bilmeyenler ve tanımayanlar için :

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ebu_Eyy%C3%BBb_el-Ensar%C3%AE
    http://www.eyupsultan.fr/accueil/2-presentation/44-eyup

Şimdi Ebu Eyyûb el-Ensarî nam-ı diğer Eyüp Sultan , Fatih Sultan Mehmet'ten önce peygamberimizin bir hadisi üzerine İstanbul'u fethetmek istiyor ve bu uğurda şehit oluyor.İstanbul topraklarına gömülüyor.Eğer Eyüp Sultan bu isteğinde başarılı olup İstanbul'u fethetmiş olsaydı ne olurdu ? İstanbul bugün Arap diyarı mı olurdu ? İstanbul'da Türkler yerine Araplar mı hüküm sürerdi ? Eğer öyle olacaksa bizim halkımız bunu düşünemiyor mu ? Eyüp Sultan'a duydukları saygı peygamberimize yardım etmesi ve onu 7 ay boyunca evinde ağırlamasından geliyor biliyorum.Fakat eğer Eyüp Sultan İstanbul'u fethetseydi İstanbul'da yaşayan ve kendisine bu denli saygı duyan bu halk bu topraklarda belki de yaşamıyor olacaktı.Bırakın yaşamayı belki de İstanbul'a ömürlerinde adım atamayacaklardı.Bu bir çelişki değil midir ? Bu noktada olay sanırım biraz kadere bağlanıyor.Kader böyleydi.Kısmet ona değil Sultan Mehmet'eydi gibi bir durum çıkıyor.

Bunun yanısıra eğer Eyüp Sultan İstanbul'u fethetmiş olsaydı ve hadis-i şerife göre İstanbul'un müslümanlar tarafından fethi müjdesi gerçekleşmiş olsaydı Fatih Sultan Mehmet yine İstanbul'u fethetmek ister miydi ? Sonuçta Osmanlı devleti nice müslüman devletl ve beyliklerle savaşmış , onların topraklarını fethetmiştir.Fatih , Osmanlı topraklarını genişletmek ve İstanbul gibi önemli bir noktayı müslümanlar tarafından fethedilmesine rağmen fethe girişir miydi ? Tabi burada bir zaman kayması söz konusu.İkisi farklı dönemlerin insanları.Hem aynı zamanda hem de farklı zamanlarda yaşadıklarını düşünerek yorumlarsanız sevinirim.Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Saygı-sevgi çerçevesinde tartışalım.

• Araplar osmanlı gibi uzun yıllar hüküm suremezdi yine türk boylarından biri bu fethi yapardı bana göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    2 kez okudum tam olarak neyi tartışıyoruz anlamadım yoksa bi ucundan tutup başlıyomuyuz
  • 672 yilinda yapilan İstanbul seferinde ordunun basinda Ebu eyyub degil Yezid vardi Ebu eyyub hazretleriordu ya moral vermek onlarin inanclarini arttirmak amaciyla tamamen kendi istegiyle sefere katildi.Eger İstanbul feth edilseydi feth eden muaviye ya da oglu Yezid olurdu bu butun emevi tarihini degistirirdi bence tam olarak istanbul o zaman feth edilseydi turkler hic anadoluya gelemezdi su olamazdi bu olamazdi boyle olurdu demek cok zor.Biz Ebu Eyyub hazretlerine saygi duyariz cunku o peygamber efendimizin (sav) mihmandarligini yapmistir.Sonucta ayni dinin mensubuyuz ya o zaman feth edilseydi biz feth etmis olacaktik yine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

2 kez okudum tam olarak neyi tartışıyoruz anlamadım yoksa bi ucundan tutup başlıyomuyuz

İstanbul Fatih Sultan Mehmet'ten önce müslümanlar tarafından fethedilmiş olsaydı Fatih İstanbul'u yine de fetheder miydi diye soruyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.