Şimdi Ara

İstanbul — Sinop Arası Uzun Yolculuk Tavsiyeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
9.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yandexten baktım. BEnde Kastamonuluyum. Yandex Gerze için ilgaz üzerinden yol gösterdi 681km. O yolun daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ama gezcekseniz Karabük Kastamonu üzeri daha iyi tabi.

Vakit var para var araba rahat dersen senin yerinde olsam. Karabük Safranbolu Eflani Pınarbaşı Şenpazar Cide İnebolu Abana sahilden yardırırdım :) ama yollari virajlıdır kısmi olarak kötüdür. Fakat o manzaraya değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kastamonuda oturan ayancıklı biri olarak cevap vereyim.

geredeye kadar mecbur otobandan geleceksiniz, otobandan ayrılırken eds'ye dikkat edin. eskipazar yolundan sonra 2 alternatifiniz var, ya karabük-kastamonu istikametini kullanacaksınız ya da samsun yolundan devam edip doğruyol tesislerinden sonra ılgaz dağına döneceksiniz. eğer safranboluya uğramayı düşünmüyorsanız ben ılgaz üzerinden gelmenizi öneririm. yıldızlı geçidi var ama sıkıntı değil kısa bir yer. onun dışında yol gayet düzgün ve virajlı değil. eğer bu yolu kullanacaksanız kurşunlu tarafında gezici radar olur, ona dikkat edin. birde ılgaz tüneli içinde 24 saat aktif radar devrede, 70 yazıyorsa 70i tünelin içinde geçmeyin.

eğer safranbolu, iğdir, araç, kastamonu istikametinden gidecekseniz şu anda karabükten araca kadar olan yapıldı, düzgün. yola hayvan atlama ihtimali dışında bir sıkıntı yaşamazsınız. araç kastamonu arasında 2 tane keskin viraj olan yer vardır. birisi arkadaşların dediği gibi kanlıgöl mevkisidir. kavşak o kadar keskin dizayn edilmiş ki rahmet okutuyor her geçişimde.

eğer direkt sinopa gidecekseniz devrekani yoluna hiç bulaşmayın, kastamonu-taşköprü-hanönü üzerinden boyabata 4 km kala sinopa inen dranaz dağı yolunu kullanın. yine tünel var ve genellikle 3 şeritli yollar, yolu güzeldir. gerzeye gitmek içinde bu istikameti öneririm. sinop tarafı yerine samsun tarafına döneceksiniz. taşköprü, hanönü arasında özellikle büyük baş hayvancılığı fazladır. yola atlama durumları çok olur. ayrıca traktör şoförleri kör gibi kullanır. yol bu açıdan biraz sıkıntılıdır, ekstra dikkat ister. boyabata kadar sek sek oynaya oynaya gidersiniz ancak düz bir yoldur, virajı yoktur.

yemek için safranbolu-karabük'ü geçince çevrikköprü var. yemekleri güzeldi en son, 2 yıl önce gitmiştim. orayı tavsiye ederim. safranbolu lokumu tavsiye ederim seviyorsanız. kastamonuda merkezde nasrullah meydanına gitmenizi öneririm. etli ekmek, tirit, banduma gibi yerel yemekleri vardır münire medresesinde. pastırması meşhurdur, tabakoğlu pastırma, gurme pastırma da pastırmacılar arasında en meşhur olanlarıdır. çekme helva alabilirsiniz, yöresel yemekleri ve içecekleri ağırdır ama lezzetlidir. kuyu kebabı yiyebilirsiniz.

iyi yolculuklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Nasrullah civarı illa gezeceksiniz. Tabakoğlu pastırması, çekme helva, kel simit, etli ekmek (Etli restoran da) bunların tadına bakmadan ayrılmayın.
    Karabük değil ama safranbolu çarşısına da uğrayın. Karabük - Kastamonu Araç - İğdir gibi yerlerde ve Kastamonu Taşköprü arası şehir içi ve dışında limitlere dikkat edin radar olur. Bence Safranbolu ve Kastamonu haricinde uzun boylu molaya gerek yok.
    Boyabattan sonra Sinop'a doğru yol virajlı hale gelir. Acele etmeyin, güvenli yolculuk yaparsınız. Erfelek şelalelerine de gidin, piknik alanları var yiyecek getirebilirsiniz. Galiba Erfelekte kestaneli çikolata vardı. Tadına bakarsınız, araçta buzdolabı yoksa saklamaya gelmez.
    Şehir veya ilçe merkezlerinde uygun fiyatlı düzgün lokantalar oluyor, bakmanız lazım.
    Etli veya ağır yemek yedikten sonra hemen yola koyulmayın, etin sindirimi zordur ve ağır yemek uyku yapar. Araçta bir iki soğuk kahve olsun.
    Sarımsak meselesinde de çin tohumlu olanlar var. Halis bal dedikleri de şeker balı oluyor. İşportaya değil, düzgün yerlere bakın.
    Gelirken de imkanınız varsa farklı yol deneyebilirsiniz. Ilgaz İstanbul arası kalabalık olur. Bir ara sahilden İnebol - Cide - Bartın gidesim var. Fakat yolları Beykoz sahili gibi girintili çıkıntılı, sağlam mide istiyor.
    Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. bugün yola çıkıyorum dikkate alacağım. Allah razı olsun.

• WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de bakmıştım Ilgaz dan veriyor yolu Yandex. Hocam zaman kurbandan ötürü az :) , Dönerken Kastamonu Karabük üzerinden geçmeyi düşünüyorum Ya da çekinmezsem sahilden Bartın Amasra diyerekte gelebilirim. Ki çok istiyorum bu şekilde dönmeyi imkan olursa inşallah :))

• quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

kastamonuda oturan ayancıklı biri olarak cevap vereyim.

geredeye kadar mecbur otobandan geleceksiniz, otobandan ayrılırken eds'ye dikkat edin. eskipazar yolundan sonra 2 alternatifiniz var, ya karabük-kastamonu istikametini kullanacaksınız ya da samsun yolundan devam edip doğruyol tesislerinden sonra ılgaz dağına döneceksiniz. eğer safranboluya uğramayı düşünmüyorsanız ben ılgaz üzerinden gelmenizi öneririm. yıldızlı geçidi var ama sıkıntı değil kısa bir yer. onun dışında yol gayet düzgün ve virajlı değil. eğer bu yolu kullanacaksanız kurşunlu tarafında gezici radar olur, ona dikkat edin. birde ılgaz tüneli içinde 24 saat aktif radar devrede, 70 yazıyorsa 70i tünelin içinde geçmeyin.

eğer safranbolu, iğdir, araç, kastamonu istikametinden gidecekseniz şu anda karabükten araca kadar olan yapıldı, düzgün. yola hayvan atlama ihtimali dışında bir sıkıntı yaşamazsınız. araç kastamonu arasında 2 tane keskin viraj olan yer vardır. birisi arkadaşların dediği gibi kanlıgöl mevkisidir. kavşak o kadar keskin dizayn edilmiş ki rahmet okutuyor her geçişimde.

eğer direkt sinopa gidecekseniz devrekani yoluna hiç bulaşmayın, kastamonu-taşköprü-hanönü üzerinden boyabata 4 km kala sinopa inen dranaz dağı yolunu kullanın. yine tünel var ve genellikle 3 şeritli yollar, yolu güzeldir. gerzeye gitmek içinde bu istikameti öneririm. sinop tarafı yerine samsun tarafına döneceksiniz. taşköprü, hanönü arasında özellikle büyük baş hayvancılığı fazladır. yola atlama durumları çok olur. ayrıca traktör şoförleri kör gibi kullanır. yol bu açıdan biraz sıkıntılıdır, ekstra dikkat ister. boyabata kadar sek sek oynaya oynaya gidersiniz ancak düz bir yoldur, virajı yoktur.

yemek için safranbolu-karabük'ü geçince çevrikköprü var. yemekleri güzeldi en son, 2 yıl önce gitmiştim. orayı tavsiye ederim. safranbolu lokumu tavsiye ederim seviyorsanız. kastamonuda merkezde nasrullah meydanına gitmenizi öneririm. etli ekmek, tirit, banduma gibi yerel yemekleri vardır münire medresesinde. pastırması meşhurdur, tabakoğlu pastırma, gurme pastırma da pastırmacılar arasında en meşhur olanlarıdır. çekme helva alabilirsiniz, yöresel yemekleri ve içecekleri ağırdır ama lezzetlidir. kuyu kebabı yiyebilirsiniz.

iyi yolculuklar dilerim.
    Hocam bu ayrıntılı ve güzel cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok sağ olun. Dikte alacağım ve kesinlikle uygulayacağım tavsiyeler.

• kısmetse ayın 11 inde gerzeye yolculuk. yazıcağım önerileri arkadaşlar yazmış zaten bu kadar sinoplu oldugunu bilmiyodum forumda herkese iyi tatiller
  • kargı tarafından gelen olursa virajlara dikkat edilsin
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama Kastamonu'dan Ayancık'a İnalti-Erfelek üzerinden giden yol nasıl bilgi verebilecek olan var mı? Akşam 9 gibi geçmeyi düşünüyorum. Sıkıntılı bi yol mu önerebileceğiniz başka bir güzergah var mi?

• LazarusRefleks L kullanıcısına yanıt
    Hocam baya geç cevap vermiş olacağım ama 😇😂. Tek yol mevcut erfeleğe. Belli yere kadar yol asfalt güzel. Belli bir yerden sonrası yani yolun yarısı da yollar bozuk .. Akşam vaktinde dikkatli kullanmanızı öneririm. Ayancık ile erfelek arasında baya mesafe vardır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.