Şimdi Ara

Istanbul mu marmara mi siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam neler var diye sorsam?Internette araştırdım genelde hiç net cevap yokta.Yada bi yere yönlendirsen ordan okusam?
  • kasova kullanıcısına yanıt
    Uluslararası ilişkiler derken, ''siyasal bilgiler ve uluslararası ilişkiler''den mi bahsediyorsunuz hocam? Buarada çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz gerçekten
  • Marmarada hem siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler var hemde uluslararası ilişkiler. Arkadaşım uluslararası ilişkilerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilkent Sabancı vs. gibi üniversteler varken ve biçok siyasal mezun verirken İstanbul siyasal veya marmara ne kadar avantajlı olur sizce? Bazıları açıkta kalırsın mezuniyetten sonra diyor. Biliyorum iş bende bitse de bu yüksek okullar korkutmuyor değil... Aslında İstanbul Üniverstesi de oldukça köklü ama işte... Biryerde de kaymakamların yarısının ankara ve istanbul mezunu olduğunu okumuştum aslında
  • Hocam bölüm çok fazla dallanıp budaklanıyor. O yüzden aslında çalışma alanı çok geniş. İnsan kaynaklarından tutda dış ticarete kadar çalışma imkanı fazla. Senin okul zamanı seçeceğin yol haritasına göre değişir bu çalışma alanında.

• Bu dediğin olay aslında her bölüm için geçerli. Boğaziçi, odtü,koç vb. üniversiteler kendi rüştünü kanıtlamış yerler evet. Fakat yazmayı düşündüğün okullarda kötü okullar değil asla. Bu ülkede hatrı sayılır üniversiteler istanbul ve marmara. Evet belki onlar senden konum olarak daha iyi yerlere gelebilirler ama bu senin işsiz kalacağın anlamına gelmiyor asla.

Dediğin gibi kaymakam alımlarının yanı sıra uluslararası ilişkiler bölümününde kamu alımlarının nerdeyse yarısı mülkiye ve istanbul siyasaldan çıkıyor. Eğer ki hedefin kamu ise bu senin için avantaj. Kaldı ki 1-2 senelik bir kpss çalışması ile kamuya rahat yerleşebilirsin bence.

• Kamuya girmek eskisi kadar kolay değil artık. Kaymakamlık vb diğer tüm idari kadrolara tüm iibf bölümleri başvurabildiği için ve kpss'nin okulla hiç bir alakası olmayıp bireysel çalışma + sabır gerektirdiği için iktisadi ve idari bilimler bölümleri tercih edilirken şu kamuda daha iyi bu daha kötü gibi bir şey söz konusu değil. O yüzden özel sektör ağırlıklı düşünülerek tercih yapılır. Ki bu da Marmara'yı ingilizce olduğu için kesinlikle türkçe bir bölüme göre tercih edilebilir kılar.

(Kamuya sayıları yüzbinlere varan iibf mezunları başvuruyor o yüzden kolay değil eskisi gibi.)

Ben ingilizce iktisat veya ingilizce işletme tercih etmenizi ısrarla öneririm. Özel sektörde bir siyaset bölümüne göre daha çok tercih edilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kusura bakmayın çok sordum ama kamuya yerleşebilirsin dediniz kamudaki meslekler nasıldır? İmkanları çalışma şartları maaşları vs. Mesleklerden örnekler verir misiniz
  • Kamu alanını çok bilmiyorum fakat genelde kontenjan genel olarak açılıyor yani iibf veya siyasal için açılıyor. Çoğu bakanlık eleman alıyor ama dediğim gibi kontenjan genel olduğu için ve kpss'ye gireceğin için okuduğun okulun çokta bir önemi kalmıyor. Bizim mezunlardan konuştuğum kişiler vardı sanırım maliyede denetmen olarak başlamıştı işe çok emin değilim. Maaşı 3750 lira gibi bi değerdi. Fakat bu meblağ daha sonra tabiki artıyor. Kamuda da rütbe sistemi tarzı sistemler var bildiğim kadarıyla onun dışında örneğin denetmenken, baş denetmen olabiliyorsun ve artıyor maaşın.

Dış işleri ve iç işlerine gitmek zor. Bunlar girilmesi en zor bakanlıklar. Dışişleri için konuşacak olursak önce kpss'ye girip belli bir puan alman lazım sonra bakanlık ekstra bir sınav daha yapıyor ve sonra bir de dil sınavı yapıyor. Son olarakta mülakat yapılıyor. Mülakatta mezun olduğun okul biraz yardımcı olabiliyor işte burda devreye mülkiye ve istanbul siyasalın farkı giriyor. Bu okullar biraz daha avantajlı sayılıyor.

Çok teşekkür ederim hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.