Şimdi Ara

İstanbul İng İşletme mi Marmara İng İşletme mi Bilkent İşletme mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam
    Arkadaşlar bu 3 üniversiteden birine girmeyi düşünüorum
    siz olsanız hangisini seçerdiniz ? neden ?
    dipnot:Eğer bilkent i seçersem ailemle kalıcam ama istanbul olursa kendi ewime çııkcam :)
    şimdiden teşekkürler



  • İstanbul'un güzelliği tartışılmaz ama Bilkent'te okuma imkanın varken böyle bir soru sormaman bile gerekirdi. Tercih döneminde Bilkent Üniversitesi'ne gelip bu bölümde okuyan rehber öğrenci arkadaşlarımızla görüşmeni tavsiye ederim. Ayrıca her sene Bilkent Üniversitesi'nde Meslek Tanıtım Günleri yapılıyor, burada ilgilendiğin bölümle ilgili bölümlerin sunumlarına da katılarak kararını ona göre vermeni tavsiye ederim.
  • dostum doğma büyüme ankaralıyım 17 sene ankaradaydım we bilkent in ortamına da çok girdim
    sadece olay şu kafamın rahat etmesini istiyorum
    aile yanında kalma olayı canımı sıkıo o yüzden istanbul u düşünüyorum
    yoksa bilkent i tr deki hiç bi üniversiteyle kıyaslamam
    ne boğaziçi ne itü ne odtü
    ayrıca roll house a can feda :D
    ama dediğim gibi kendi ewime çıkma we iyi bir eğitim alma arasında gelip gelip gidiyorm napsam bilmiyorum
  • Üniversite ortamına girdikten sonra herşey değişiyor. Sadece üniversitenin gezi etkinliklerine katılsan bile oldukça iyi gezersin. İstanbul'da olunca tatillerde aile yanına dönmek var. Okul zamanı ne kadar kafan rahat olabilir bilmiyorum. Aile yanında diğer işleri düşünmeden okula ve kendi hayatına vakit ayırabilirsin. Ankara'ya dönmemin en güzel yanı buydu benim için. 5 sene sonra da zaten ailenden ayrı olacaksın, belkide İstanbul'da yaşayacaksın. Karar senin.
  • eyw çok saol
  • Birkaç sene sonra mezun olacaksın. Ondan sonra istediğin yere gidersin. Bilkent'ten mezun olursan gideceğin yer konusunda daha esnek imkanlara sahip olursun.
  • haklısın ata o yüzden bilkent te karar kıldım hem daha rahat bi 5 yıl geçiririm sonra iş için istanbul a gelirim olmassa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gencayyy

    haklısın ata o yüzden bilkent te karar kıldım hem daha rahat bi 5 yıl geçiririm sonra iş için istanbul a gelirim olmassa

    işletme iktisat bölümleri okuyacaksan ve bir vakıf üniversitesi seçeceksen bence kesinlikle, ticaret odalarına bağlı olan üniversiteleri seçmelisin çünkü bu üniversitelerin iş çevresiyle çok büyük ilişkisi vardır. Mesela Ankaradaki TOBB üniversitesi çok iyidir. Ha işletme- iktisat gibi bölümlerde okumayacaksan eğer kesinlikle bilkent tartışmasız türkiyenin eniyi vakıf üniversitesidir. O da ayrı mesele.
  • türkiyenin en iyi işletme bölümü bilkentdi ta ki erhan erkut ayrılana kadar şimdi öylemidir bilmiyorum.. yalnız tobb u felan sakın yazma.. 3 dönem orda...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt789

    türkiyenin en iyi işletme bölümü bilkentdi ta ki erhan erkut ayrılana kadar şimdi öylemidir bilmiyorum.. yalnız tobb u felan sakın yazma.. 3 dönem orda...

    Eğitim almak isteyen adama 10 numara üniversite. 3 dönem olması doğrudur zorlayıcıdır ama giden hiç bir arkadaşım pişman değil. Hem iş yaşamını öğreniyorsun hemde iyi eğitim alıyorsun. Bilkente gidersen rutin işletme eğitimi alırsın ama ticaret odalarına bağlı üniversitelere gidersen hem iyi bir eğitim alırsın hemde iş yaşamını yavaş yavaş kavramaya başlarsın. Benimki sadece tavsiye tabii. Herkes enine boyuna araştırmalı gideceği üniversiteyi.
  • Ticaret odasına bağlı olmasıdiğer üniversitelerden daha iyi eğitim vereceği anlamına gelmez. Bunun bir sürü örneği var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    Ticaret odasına bağlı olmasıdiğer üniversitelerden daha iyi eğitim vereceği anlamına gelmez. Bunun bir sürü örneği var.

    Kesinlikle daha iyi bir eğitim vereceği anlamına gelmez. Fakat kurulmuş olan iş çevresiyle direkt olarak bağlantılı olduğu için mezunlarının çok daha hızlı iş bulabilme olanağı sağlar. Şuanda bu işi iki tane üniversite çok başarılı bir şekilde sürdüyor. TOBB un başarısı ortadadır zaten. Türkiyede ençok makale yayınlatan üniversitelerin başındadır. Ayriyeten googleda TOBB- ortak öğretim programı diye arama yaparsan daha iyi anlarsın beni. İş çevresiyle başarılı bir şekilde iç içe olan diğer üniversite ise, izmir ekonomi üniversitesidir. Bu üniversitede özellikle işletme bölümü için perakende yönetimi opsiiyon programı kurarak öğrencilerini direkt olarak iş yaşamına adapte etmeye çalışıyor. Bunuda googleda ieu-tesco kipa diye arama yaparak bulabilirsin. Buna ek olarak bu üniversite bu sene koçtaş ı da bünyesine katarak 2 opsiyon programı oluşturuyor ve öğrencilerine istihdam garantili eğitim sunuyor. Bu üniversite için seneye Best-Buy ilede anlaşması bekleniyor. Yani kısaca kuru kuru işletme eğitimi almak yerine, üniversitelerin sunmuş olduğu ayrıcalıklarıda iyi anlamak ve bilmek gerekiyor. Yoksa işletme-İktisat eğitimi dünyanın heryerinde aynıdır. Açık öğretimdede okusan aynı şeyleri okursun üç aşşağı beş yukarı, normal bir üniversiteye gitsende aynı şeyleri okursun. Örneğin işletme bölümü için en temel derslerden bir tanesi muhasebedir. Bir muhasebe dersi nekadar farklı anlatılabilirki? Dünyanın heryerinde aynı program bir şekilde taakip edilmek zorundadır veya bir finans dersi yine aynı şekildedir. Buradada dediğim gibi üniversitelrin sunmuş olduğu ayrıcalıklar çok önemlidir. İyi araştırılıp iyi seçim yapılması gerekir üniversite seçimlerinde.




  • TOBB'da kazanılan pratik deneyime katılıyorum. Ama yazının devamında "pratik yoksa okutulan işletme/iktisat her yerde aynıdır" sözüne kesinlike katılmıyorum. Aynı kitap bile okutulsa, sorulan soruların kalitesi eğitimde farkı yaratır. Diğer yandan TOBB yayın sırasında 1. değil. 2000 sonrasında kurulan üniversiteler arasında lider(Abbas Güçlü'nün araştırmasına göre).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    TOBB'da kazanılan pratik deneyime katılıyorum. Ama yazının devamında "pratik yoksa okutulan işletme/iktisat her yerde aynıdır" sözüne kesinlike katılmıyorum. Aynı kitap bile okutulsa, sorulan soruların kalitesi eğitimde farkı yaratır. Diğer yandan TOBB yayın sırasında 1. değil. 2000 sonrasında kurulan üniversiteler arasında lider(Abbas Güçlü'nün araştırmasına göre).

    http://www.yok.gov.tr/content/view/320/118/lang,tr_TR/
    Bu linkden öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında lider. Tabi bu istatistik 2008 yılında yayınlanan makaleler için.
    Son olarak aklında olsun. İşletme için okutuluan dersler heryerde aynıdır. İster inan ister inanma. :)
    Sana bu bilgileri işletme bölümü son sınıf öğrencisi veriyor.
    Desenki bana mesela mimarlık için gerçekden bir hocanın kalitesi bakış açısı gerçekden çok önemlidir sonuna kadar katılırım veya mühendislik dersleri için hoca kalitesi gerçekden önemlidir çünkü bu bilim dalları için farklı bakış açıları farklı yetiler öne çıkar. Fakat işletme, iktisat için Açık öğretim fakültesindede benzer sorular ile karşı karşıya kalıyorsun. Normal üniversitemde aldığım eğitimdede üç aşşağı beş yukarı aynı şeyleri görüyorsun. Sorarım sana işletme dersleri hakkında bilgin varmı bilmiyorum. Allah aşkına bir muhasebe sınavına girsen kesin bir FİFO LİFO sorusuyla karşı karşıya kalırsın. Bu soru stilini nekadar değiştirebilirsinki veya bir finans dersinde TIME VALUE konusu fixdir. Heryerde aynıdır. Bu konu ile alakalı nekadar soru stilini değiştirebilirsinki. En nihayetinde formül kullanarak soruyu çözüyorsun. Bunların sayısını çok daha fazla çoğaltabiliriz. :)




  • Ben iktisat okurken bıraktım(http://www.ulb.ac.be ). Şimdi farklı bir bölüm okuyorum. Öğretim üyesi, dersin işleniş biçimi, sınav soruları her zaman fark yaratır. Bu tür sıralamalar boşuna olmuyor:

    http://www.graduateshotline.com/study/economics.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.