Şimdi Ara

israilliler Türk mü????????????* (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne yani biz Türkler bu kadar canimiyiz¿
  • Ya niye anlamıyosunuz kardeşim.Bu sedece tarihin belli bir kesminde böyleydi.Ama şu an yahudi türk yok.Belli bir dönem hazar türkleri museviliği benmsemişlerdir bu doğrudur ama sonra onlar da islamlaşmışlardır

Alla alla sizin mantığınıza göre eskiden Türkler şamandı diye şimdi Türk Milleti şaman mı oluyor.Saçmalamayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: andofthehorizons

Senin kafana göre Türk' ler Savaşçı, barbar..EE ozaman abd sapına kadar Türk????

YURTTA SUL CİHANDA SULH!!!!

• Haklısın bir zamanlar musevilikte hak islam diniydi ta ki israiloğulları dinide kendi çıkarları doğrultusunda değiştirene kadar!

quote:

Orjinalden alıntı: Aguney

Ya niye anlamıyosunuz kardeşim.Bu sedece tarihin belli bir kesminde böyleydi.Ama şu an yahudi türk yok.Belli bir dönem hazar türkleri museviliği benmsemişlerdir bu doğrudur ama sonra onlar da islamlaşmışlardır

Alla alla sizin mantığınıza göre eskiden Türkler şamandı diye şimdi Türk Milleti şaman mı oluyor.Saçmalamayın
  • tabiki israiller, tum yahudiler turk demek kadar cok sacma bisey yok aguney kardes aciklamis...
  • Bu arada su an yahudi turk yokmu??? buda sacma otesi yani kactane adam taniyorum hepside milliyetci yurtdisinda yasamak zorunda olup turk televizyonu seyretmek icin sehir degistiren adamlar taniyorum yahudi ,Herkes Turk olabilir dinle baglamak cok sacma.
  • Ben bu konuyu birkaç yerde okumuştum. Herhangi birini bulabilirsem bir ara sitemde yayınlarım. Ama kısaca özetleyim...

Hazar Türklerinin zamanında Museviliği seçtiğini biliyorsunuzdur. İddiaya göre İkinci Dünya Savaşı'na kadar olan zamanda bunlar tamamen yok olmamışlar (göç falan da etmemişler) ve varlıklarını Doğu Avrupa'da ve Rusya'da sürdürmüşler. Yani önceki yüzyıla kadar o bölgelerde yaşayan Museviler Hazar Türkü kökenliymiş. Şu an İsrail devletinde yaşayan Musevilerin büyük bir çoğunluğu da buralardan göç ettikleri için doğal olarak Hazar Türk'ü soyundan geliyorlarmış. Yani durum bundan ibaret. Tam hatırlayamıyorum ama yapılan bazı genetik araştırmalardan da bu iddiayı destekleyen sonuçlar alınıyormuş...

Bu arada, bazılarının konuya niye bu kadar tepki gösterdiğini anlamadım. Türk soyundan geliyorlarsa ne olmuş...

• quote:

Orjinalden alıntı: zikzak

Ben bu konuyu birkaç yerde okumuştum. Herhangi birini bulabilirsem bir ara sitemde yayınlarım. Ama kısaca özetleyim...

Hazar Türklerinin zamanında Museviliği seçtiğini biliyorsunuzdur. İddiaya göre İkinci Dünya Savaşı'na kadar olan zamanda bunlar tamamen yok olmamışlar (göç falan da etmemişler) ve varlıklarını Doğu Avrupa'da ve Rusya'da sürdürmüşler. Yani önceki yüzyıla kadar o bölgelerde yaşayan Museviler Hazar Türkü kökenliymiş. Şu an İsrail devletinde yaşayan Musevilerin büyük bir çoğunluğu da buralardan göç ettikleri için doğal olarak Hazar Türk'ü soyundan geliyorlarmış. Yani durum bundan ibaret. Tam hatırlayamıyorum ama yapılan bazı genetik araştırmalardan da bu iddiayı destekleyen sonuçlar alınıyormuş...

Bu arada, bazılarının konuya niye bu kadar tepki gösterdiğini anlamadım. Türk soyundan geliyorlarsa ne olmuş...

zikzak kardeş araştırmış......katıldığın için teşekkür ederim......
    bu gidişle benim arkadaşın dedikleri çıkacak gibi biraz barsgan küçük
    tahminlerle bir araştırma yapmış ama zikzak'ın araştırması daha inandırıcı.....araştırmalarını bekliyorum arkadaşlar......bu arada
    hazar türklerinin tek yahudi türk topluluğu olduğunu öğrendim.......

• m.s 620 yılında kafkasların kuzeyinde şimdiki ukrayna ve güney rusyada yaşayan hazar türkleri
    bir konfederasyon halinde devletşleştiler...
    bu devlet ilk zamanlar göktürklere bağlıydı.
    daha sonra tam bağımsız oldu. hazarlar o sırada hala putperest olan slavlarla-bizansla ve müslüman araplarla
    çatışarak varlıklarını sürdürdü. ticaretle zenginleşen bu ülke hem bizans hemde emevi-abbasi araplarıyla çatışma halindeydi.
    halkı çok değişik etnik guruplardan oluşuyordu ve bunlarda çok çeşitli dinlere mensuptu.
    800 yılına doğru o zamanki hazar hanının bir vezirinin de etkisi ile han yahudiliği resmi din ilan etti ve kendiside musevi oldu.
    halk şamanist-hristiyan-müslümandı.
    hazar hanlığı hristiyanlar ve müslümanlar arasında tarafsız kalmak için museviliği kabul etmişti.
    gerek arap gerekse bizanslı tarihçiler hanın bizans ve abbasilerden birer din adamı çağırtarak onları veziriyle tartışmaya
    soktuğunu yazarlar. yahudi vezir diğer iki kişinin kendi dinini meşru kabul etmesini kanıt göstererek tartışmayı kazanır.
    (aslında han belliki bu tartışma museviliği kabul etmesine karşı bizans ve abbasilerden gelecek tepkiyi yumuşatmak istemişti)
    yalnızca hazar hanı ve en üst sınıftan bir avuç soylu musevi oldular...
    oysaki yahudiliğin inancına göre başka ırktan olanlar bu dine giremezler... ama anlaşılan bu kafada olmayan yahudi din adamlarıda varmış. mesela afrikada etyopyada 2.000 - 3.000 yıllık bir yahudi cemaati varki bunlar zencidir bunlara falaşa denir.
    hazarlar 100 yıl kadar sonra macarların saldırısına uğrayarak ağır bir darbe aldılar. sonrada peçeneklerden ağır bir darbe daha yediler. bundan sonra zayıf düşen hazar hanlığının son kalıntıları 965 yılında ruslar tarafından kesin şekilde yıkıldı. hazarlar dağıldı ve diğer halklar arasında eridiler.
    20 .yy da macar yahudisi arthur köstler ortaya bir tez attı. doğu avrupa yahudilerinin türk kökenli olduğunu öne sürdü.
    o zamana dek bu yahudilerin batı almanyadan polonyaya göçeden göçmen guruplardan indiği düşünülüyordu.
    nitekim doğu avrupa yahudileri almanca konuşurlar.
    ama arthur köstler bunların 965 te ruslar tarafından polonyaya sürülen hazar türkleri olduğunu iddia etti.
    onu destekleyen başkalarıda çıktı.
    kanıt olarak özellikle ırki yapılarını gösterdiler. yahudiler araplarla aynı ırktandır. yani akdeniz ırkından. bu ırk kısa boylu-zayıf saç-göz-deri rengi koyu ve kafatası yanlardan basık önden-arkaya uzun (dolikosefal) bir yapıdadır.
    türkiye dahil akdeniz ülkelerinde yaşayan sefardim yahudileri ispanyolca konuşurlar ve bu ırk yapısına uyarlar. ama bunlar dünya yahudilerinin % 5 ile % 10 kadarını oluşturuyorlar. ispanyadan yayıldıkları için ispanyolca konuşuyorlar.

orta ve kuzey avrupada yaşayan aşkenazi yahudileri polonyadan başlayıp yayılmış olan ve almanca konuşan bir halktır.
    ırki yapıları uzunca boylu kumral saç ve açık renk göz ve deri kafatası yanlara genişlemiş (brakisefal) bir yapıdadır.
    hazarlarla ilgili eski tarifler çoğunun kumral ve iri yapılı olduğunu doğruluyor.
    ama yalnız onlar değil. yahudilerde çok yaygın olan kartalburun araplarda ve türklerde çok-çok az iken kafkasya halklarında çok yaygındır. ırk dışında başka delillerde var.
    yahudiler arasında aslan-kaplan gibi türkçe soyadları çok yaygındır.
    yine o devirlerde batı avrupada bütün yahudi nüfusu 4.000 - 5.000 kadardı. bunlarında bir kısmı doğu avrupaya göç etmiş olmalı.
    milyonlarca kişilik doğu avrupa yahudilerinin bu kadar az insandan türemiş olması hiçde mümkün görünmüyor.
    arthur köstler polonyaya sürgün gelen hazar yahudilerinin batı almanyadan gelen ve daha üstün bir kültürde yetişmiş yahudi din adamlarının etkisine girerek almanca konuşmaya başladığı öne sürüyordu.

bugün doğu avrupada 6-7.000 kişi yada daha az sayıda karaim türkü var. bunlarda türk olduklarını bilen ama musevi dininden türkler. teorik olarak hazarların üst sınıfından inen az sayıdaki musevi ailenin soyundan geldikleri ve bütün hazar yahudilerinin bunlardan ibaret olduğu sanılıyordu.

eldeki tarihi veriler fazla bir bilgi vermiyor. belkide 800 yılı ile 965 yılı arasında türkler ve kafkasyalıladan daha birçok kişi musevi dinine geçmiştir. eğer öyle ise arthur köstlerin tezi doğru demektir. .....
    bu teori hala tam olarak incelenmedi. ama açık olan bir şeyler var...
    yahudinin dininde başkasıyla evlenmek yasak ırk saf kalmalı. dinleri öyle diyor.
    ama açıkça ortadaki yahudilerin ezici çoğunluğu mensup olması gereken ırk yapısında değil.
    soyları saf kalmış olsaydı hepsi esmer ve ufak-tefek olmalıydı. doğu avrupa yahudilerinin türk olduğu kesin değil ama
    yahudi olmadığı kesin...

• quote:

Orjinalden alıntı: boraaktas

Bence İsrail'lilere Türk soyundan geliyo demek hem biz Turk'lere hemde toprak altında yatan sehitlerimize hakarettir.Gercek Turk Beyaz Turk'tur.

Belki onlar siyah türk tür.
  • boyle konular saka kaldirmaz...
  • evet arkadaşların dediği gibi hazar Türkleri yahudiliği kabul eden bir Türk boyudur ve bu olayın ilginç tarafı yahudilerinde kendileri dışında bir kavmi yahudi dinine kabul etmeleri, tabii birde zenciler var etiyopyalılardı zannedersem ,sebe melikesinin soyundan geldiklerine inanıyorlar,yani musevi olanlar Türkler -yahudiler-ve o afrikalı kavim ....ilginçç bir durum,ama gerçek ,ansiklopedilere bakabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: 17_january

evet arkadaşların dediği gibi hazar Türkleri yahudiliği kabul eden bir Türk boyudur ve bu olayın ilginç tarafı yahudilerinde kendileri dışında bir kavmi yahudi dinine kabul etmeleri, tabii birde zenciler var etiyopyalılardı zannedersem ,sebe melikesinin soyundan geldiklerine inanıyorlar,yani musevi olanlar Türkler -yahudiler-ve o afrikalı kavim ....ilginçç bir durum,ama gerçek ,ansiklopedilere bakabilirsiniz

yaw ilginç te israille bağlantısı varmı yaaaaaaawwwwwww....

• arkadaslar dinler insanlarin yasamini davranisini degistirir.bu boyle biline.onun icin biz turkler musluman oldugumuz icin veya daha once degisik allah tarafindan gelen dinlere inanmadigimiz icin boyle cesaretli ve atilgan bir irktik.simdi bakin moldovyada turkler var gagavuzlar.hristiyan adamlar.ama bir turkiye turku etmezler.aslina bakarsaniz turkiyeden baska hic bir ulkenin turku ise yaramaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow_vain

eğer yahudiler Türkse ben Türk değilim abi

ben de değilim abi +1
  • bura da çığırından çıktı
  • yalnız gagavuzlar bizden daha iyi türkçe konuşuyorlar ,yani müslüman harici Türklerin asimile olmaları tezi yanlış ,birde memleketin anasını s.ken zaten Türkler dolandırıcılık bizde,üçkağıt bizde ,şerefsizlik bizde,hortumculuk bizde,hırsızlık bizde,rüşvet bizde,kayırma bizde,torpil bizde,düşmanı dışarıda aramaya gerek yok ,düşmam biziz YANİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TÜRKLERİ İŞE YARAR TEZİDE YANLIŞ BENCE .Buarada israille alakası yok bu olayın, sadece bilgi olsun diye yazdım hazar Türkleri olayını
  • quote:

alparslan54

arkadaslar dinler insanlarin yasamini davranisini degistirir.bu boyle biline.onun icin biz turkler musluman oldugumuz icin veya daha once degisik allah tarafindan gelen dinlere inanmadigimiz icin boyle cesaretli ve atilgan bir irktik.simdi bakin moldovyada turkler var gagavuzlar.hristiyan adamlar.ama bir turkiye turku etmezler.aslina bakarsaniz turkiyeden baska hic bir ulkenin turku ise yaramaz.

quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: shadow_vain

eğer yahudiler Türkse ben Türk değilim abi

ben de değilim abi +1

bu ülkedeki türklerinde kaç paralık adam olduklarının kanıtı işte burada...
    ne kadarda milliyetçisiniz siz böyle...
    araplardan-kürtlerden-ermenilerden-yahudilerden-yunanlılardan utanın be...
    var mı onların içinde böyle sizin gibi konuşanlar...
    düşmanlarımız kadar bile olamıyorsunuz.

• bu ulke Turkleri falan diyosun neyi kast ediyosun ? Bu ulke Turku Turkun aslidir zaten, kazakistan daki turkmenistandakileride gorduk rus hayranlarini fazla bilmeden atmayalim bu ulke Turku falan diye Ne varsa Arkadasin dedigi gibi Turkiyede yasayanlarda var digerlerinin cogu kopuk ..azerbaycan disinda
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! onlar eğer Türkse bende Rotaryanım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.