Şimdi Ara

İsrail geniş çaplı savaşa hazırlamaya başladı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
7.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Afedersiniz ama Kara kuvvetleri, Hava kuvvetleri kadar iyi değil demek istedim ama Amerikadan sonra en iyi hava kuvvetlerine İsrail sahiptir.İşte bu nedenle Hava kuvvetleri Kara kuvvetlerine büyük destek sağlaya bilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

Beyler kısaca size tanımlıyayım ve hatam varsa düzeltin.
    İsrail,dünya çapında en iyi hava kuvvetlerine sahip olmakla birlikte,kara kuvvetleride bir o kadar güçlüdür.
    İsrailde olan füzeleri şuan bir tek Amerika kullanıyor başka hiç bir ülke bu füzelere sahip değil yanılmıyorsam ( bu her füze için geçerli değil 1 yada 2 tane yüksek teknolojili olsa gerek) her neyse,deniz kuvvetlerine bir şey diyemem o yönden bakarsak biz biraz daha ileriyiz ama işin içinde İran var,oda salak değil ya en önemlisi İran'ın kara kuvvetleri gerçekten güçlü hele şimdi birde yüksek oranda Uranyum yetiştirdiklerini belirlediler.Benim bildiğim bu kadar diye bilirim ve söylediklerim çok doğrumu ondanda emin değilim bir araştırın siz yine
    http://www.globalfirepower.com/countries-comparison.asp Burdan ülkeleri karşılaştırın ( Not= verdiğim link 2005-2008 bilgilerini içermekte olsa gerek )

İsrail dünya çapında en iyi hava kuvvetine sahip falan değildir.

Hem en iyisi demişsiniz hem de kara kuvvetlerini de dünya çapında en iyi olarak söylemişiniz.

Bunları başka yerde yazmayın gülerler adama.

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

Türkiye + İran karşısında kimse duramaz.

İranla Türkiyeyi aynı kefeye koymak TSK ya hakarettir.Elinizdeki gücün farkına varın önce.

TSK istedigi kadar guclu olsun.herhangi bir sinir disi operasyonu amerikadan izin almadan yapamiyorsa bir ulke kendi topragini savunamiyorsa o silahdan ne anladim ben?

Orijinalden alıntı: ZAGROSs

TSK istedigi kadar guclu olsun.herhangi bir sinir disi operasyonu amerikadan izin almadan yapamiyorsa bir ulke kendi topragini savunamiyorsa o silahdan ne anladim ben?

quote:

quote:

Beyler kısaca size tanımlıyayım ve hatam varsa düzeltin.
    İsrail,dünya çapında en iyi hava kuvvetlerine sahip olmakla birlikte,kara kuvvetleride bir o kadar güçlüdür.
    İsrailde olan füzeleri şuan bir tek Amerika kullanıyor başka hiç bir ülke bu füzelere sahip değil yanılmıyorsam ( bu her füze için geçerli değil 1 yada 2 tane yüksek teknolojili olsa gerek) her neyse,deniz kuvvetlerine bir şey diyemem o yönden bakarsak biz biraz daha ileriyiz ama işin içinde İran var,oda salak değil ya en önemlisi İran'ın kara kuvvetleri gerçekten güçlü hele şimdi birde yüksek oranda Uranyum yetiştirdiklerini belirlediler.Benim bildiğim bu kadar diye bilirim ve söylediklerim çok doğrumu ondanda emin değilim bir araştırın siz yine
    http://www.globalfirepower.com/countries-comparison.asp Burdan ülkeleri karşılaştırın ( Not= verdiğim link 2005-2008 bilgilerini içermekte olsa gerek )

İsrail dünya çapında en iyi hava kuvvetine sahip falan değildir.

Hem en iyisi demişsiniz hem de kara kuvvetlerini de dünya çapında en iyi olarak söylemişiniz.

Bunları başka yerde yazmayın gülerler adama.

Afedersiniz ama Kara kuvvetleri, Hava kuvvetleri kadar iyi değil demek istedim ama Amerikadan sonra en iyi hava kuvvetlerine İsrail sahiptir.İşte bu nedenle Hava kuvvetleri Kara kuvvetlerine büyük destek sağlaya bilir.

Hocam işte öyle demek istedimle falan olmuyor ne yazık ki. Üstünüze alınmayın lafım sadece size değil ama insanlar yanlış bilgilendiriliyor.

Bu yanlışlar yüzünden Türk halkının çok büyük bir çoğunluğu yanlış bilgileri öğrendi ve içselleştirdi. O yanlış bilgilere bizim F-16'lar savaş durumunda uçamıyor, düşman uçaklara kilitlenemiyor, Amerika isterse HUD'da tetris çıkarıyor vs, bu örnekler çoğaltılabilir.

İsrail'in hava kuvvetleri güçlüdür, bölgede çok büyük söz sahibidir. İsrail'e özel "I" serisi uçakları vardır. Elektronik harpte gelişmişlerdir, kara kuvvetleri donanımlıdır vs ama hiçbir zaman en iyi değildir bu iki kuvvetide...

• şu devirde bir ülkeye saldırmak zor iş hele yahudile bu konuda çok tırsak ve tırsmaları lazım.

bak mesela ben size atom bombası nasıl yapılır anlatayım
    100 kilo plütonyum veya uranyumun çevresine 10 ton tnt koyuyoruz yere düşmesine 100 metre kala tnt leri hafif kısık ateşte patlatıp uranyumu tepkimeye sokuyoruz ve mutlu son

bunu yapamaz Türkiye diyen varmı
    s3 trio 3d 2mb ekran kartı, lite-on 4x cdrom, 33.600conexant modem,1.2GB quantum fireball harddisk, creative soundblaster radyolu kendinden amfili isa ses kartı, 16mb 8ns sd ram.3.5inch floppy. 100 adet te disket
  • İngiltere ile Türkiye askeri anlaşmaya yakın: Türk subaylar İngiltere’de eğitim görebilecek.
    http://www.hurriyet.com.tr/planet/17017255.asp?gid=286
    Bu aralar bir şeyler olacak ama nedir çözemedim

Orijinalden alıntı: nonvolatile

şu devirde bir ülkeye saldırmak zor iş hele yahudile bu konuda çok tırsak ve tırsmaları lazım.

100 kilo plütonyum veya uranyumun çevresine 10 ton tnt koyuyoruz yere düşmesine 100 metre kala tnt leri hafif kısık ateşte patlatıp uranyumu tepkimeye sokuyoruz ve mutlu son

Hiroşimaya atılan bomba bile 5 ton, uçmayalım arkadaşlar, tüfeğe mermi sürmüyoruz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: groll

Türkiye + İran karşısında kimse duramaz.

İranla Türkiyeyi aynı kefeye koymak TSK ya hakarettir.Elinizdeki gücün farkına varın önce.

Türkiye devleti parlementer rejime sahip hukuk devletidir.Siyasi iktidar izin vermediği sürece Tsk karar alıp savaşma lüksüne sahip değildir.Dünyada böyle bir sistem yoktur.Siz politik olarak karar alırsınız silahlı kuvvetlerinizde bunu gerçekleştirir.TSK yetkiyi TBMM den alır ABD den değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 14 Şubat 2011; 16:33:53 >
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Yeni bir dünya düzeni geliyor.
    Bir tarafta Rusya, İngiltere ve Türkiye diğer tarafta ise ABD,Fransa ve israil.
    Diğer ülkeler bu düzende ancak yancı olabilirler.
    Bu savaşta Çini kendi tarafına çeken grup kazanır.

bizim torba süpermiş şaka bi tarafa bu ittifak olusumunu neye dayanarak söyledin takımlar güzel yani bi londraya falan gitmek hoş olurdu

Bu savaş sadece bizim savaşımız değil arkadaşlar.

Mısır'da ve Dünyada 'Dönüşümün Başlangıcı'

Lampedusa ‘Hiçbir şeyin değişmemesi için bir şeylerin değişmesi lazım!’ demiş.

Obama, ekranlarda ‘Mısır’da demokrasiye dönüşün başlangıcı’ndan sözediyor. ‘Mısır ordusu demokrasiye güvenli geçişi sağlayacak!’ diyor. Mısır halkı Tahrir meydanında tarihe geçecek bir adım attı. ABD’nin has adamı Mübarek gitti. Peki ya şimdi?

ABD’li neoconlar, yıllardır besledikleri ordunun en tepedekilerine bir ‘darbe’ yaptırdı, kaçan fırsatı yakalamaya çalışıyor. CIA’nin favorisi Ömer Süleyman çoktan gölgede kaldı bile. ABD istihbaratının en tepe ismi Clapper ‘durumu kontrolde tutamamakla’ suçlanıyor.

Bu arada İsviçre, Mübarek ve ailesinin milyarlarca dolarını dondurduğunu açıklıyor…

Uluslararası finans uzmanı Mete Akıncı durumun mealini şöyle açıklıyor:

‘Mısır’da belirleyici olacak güçlerden birisi Rothschild'in adamı El Baradey. Baradey başkan olmazsa, Mübarek'in götürüp İsviçre bankalarına koyduğu milyarlarca dolara el konacak! Mısır’da istikrarın anahtarı için El Baradey dayatılacak.’

CFR’nin adamı, 12 yıl sonra adım attığı ülkesinde Baradey, Avrupa medyasına ‘hayatımın en güzel günü!’ diyor.’Güzel bir iktidar değişimi beklediğini’ açıklıyor!

Küresel paylaşım savaşı!

Tüm bunlar küresel sermayenin güç çatışması görülmezse anlaşılmaz oluyor. Neocon-Rockefeller takımıyla, demokrat parti -Rothshield ekibinin içiçe geçmiş gırtlaklaşması, mali çöküntü içindeki ABD ile paraya hakim Londra-Oslo’nun Rothshield tefecileri…

Bugün dünya büyük bir güç savaşının tünelinden geçiyor.

Mısır’ı ya da Türkiye’yi ya da Ortadoğu’daki gelişmeleri anlamak için bu güç kavgasını anlamak gerek.

Küresel sermaye içindeki güç kavgası doğal olarak, ABD’nin gerek maddi gerekse siyasi olarak çöktüğü bir döneme denk geldi. Ve nasıl geçen yüzyıl ortalarında güç odağı İngiltere’den ABD’ye verildiyse, 21. yüzyılın başı da tam tersi yönde bir eksen değişimine şahit oluyor.

Londra –Oslo merkezli Rothshield sermayesi, çökerttiği ABD sermayesinden karlı sonuçlar elde edecek gibi görünüyor… Bugünlerde İrlanda -İzlanda hattından, Mısır-Sudan hattına vahşi bir kavga sürüyor.
    http://www.guncelmeydan.com/pano/misir-da-ve-dunyada-donusumun-baslangici-banu-avar-t27478.html#p143735

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayhanKaan -- 14 Şubat 2011; 16:39:40 >

• quote:

quote:

şu devirde bir ülkeye saldırmak zor iş hele yahudile bu konuda çok tırsak ve tırsmaları lazım.

Hiroşimaya atılan bomba bile 5 ton, uçmayalım arkadaşlar, tüfeğe mermi sürmüyoruz...

5 ton için dediğin şeye bak. lafı bile olmaz.
    hadi atamaz de
    s3 trio 3d 2mb ekran kartı, lite-on 4x cdrom, 33.600conexant modem,1.2GB quantum fireball harddisk, creative soundblaster radyolu kendinden amfili isa ses kartı, 16mb 8ns sd ram.3.5inch floppy. 100 adet te disket

• quote:

quote:

quote:

hadi atamaz de

Bu kadar sığsın işte. Mesele 5 tonun atılıp atılamayacağı değil. Takarsın uçağa atarsın, 5 tonluk tenekeyi.

1940'ların teknolojisiyle yapılmış bir bomba bile 5 ton, sen bugünün teknolojisiyle 10 tonluk bomba yapacaksın, üstüne bir de onu herhangi bir ülkeye atacaksın. 5 tonun lafı olmazmış, tekrar yazıyorum, yaptığın serbest düşümlü konvansiyonel bir bomba değil, nükleer bomba. Birsürü işlemi - aşaması var.

Sen yapmayı bırak çoktan düşman gözüyle baktığın ülkelere attın bile.

Çok merak ediyorsan söyleyeyim, elimizde öyle bir bomba olsa bile kimseye atamayız, öyle kolay değil o işler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hadi atamaz de

Bu kadar sığsın işte. Mesele 5 tonun atılıp atılamayacağı değil. Takarsın uçağa atarsın, 5 tonluk tenekeyi.

1940'ların teknolojisiyle yapılmış bir bomba bile 5 ton, sen bugünün teknolojisiyle 10 tonluk bomba yapacaksın, üstüne bir de onu herhangi bir ülkeye atacaksın. 5 tonun lafı olmazmış, tekrar yazıyorum, yaptığın serbest düşümlü konvansiyonel bir bomba değil, nükleer bomba. Birsürü işlemi - aşaması var.

Çok merak ediyorsan söyleyeyim, elimizde öyle bir bomba olsa bile kimseye atamayız, öyle kolay değil o işler.

la vatan haini misin söyle "şu devirde bir ülkeye saldırmak zor" bu lafı diyen benim zaten. bombayı damarımıza basarlarsa atarız bu riski de israil göze almaz. bu kadar basit. hem olayı anlatıyoruz yok 5 ton yok 10 ton olmaz. c4 kullanırsın 1 tona iner. veya her neyse bomba uzmanı değilim.

ben diyorum . Türkiyeyi küçümsemeyin israil de gelip bize artislik yapamaz sıkar biraz aksini diyorsan bilemem

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hadi atamaz de

la vatan haini misin söyle "şu devirde bir ülkeye saldırmak zor" bu lafı diyen benim zaten. bombayı damarımıza basarlarsa atarız bu riski de israil göze almaz. bu kadar basit. hem olayı anlatıyoruz yok 5 ton yok 10 ton olmaz. c4 kullanırsın 1 tona iner. veya her neyse bomba uzmanı değilim.

ben diyorum . Türkiyeyi küçümsemeyin israil de gelip bize artislik yapamaz sıkar biraz aksini diyorsan bilemem

Sen bu bomba tarifleriyle az zamanda büyük işler başarırsın vesselam...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hadi atamaz de

Sen bu bomba tarifleriyle az zamanda büyük işler başarırsın vesselam...

boşuna mı kısık ateşte patlattık birader

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Nükleer bombası mı yok ? Nükleer santrali mi yok ? Hangisinden bahsediyorsun açıklık getir lütfen..

Diyelim nükleer bombası yok.Olmadığını ispat et.İspat edemedin diyelim.NEreden biliyorsun olmadığını ?

Nükleer santralden bahsediyorsan iran'da var.Uydu , yakından ve içinden çekilmiş resimleri bol bol mevcut.

Yanlış anlama sana karşı tavır almış değilim.Bir iddiada bulunmuşsun , gerçeklik payını merak ettim sadece

Şu an için ne nükleer santrali var ne de nükleer silah üretme potansiyeli. Henüz aktif hale gelmemiş ufak (toplam 1000 Mw) lık reaktörleri var (eletrik üretme amaçlı olduğu söyleniyor). Nükleer başlık üretebilmek için öncelikle uranyum zenginleştirmek (Bu da normal şartlarda uzun süren bir operasyon), üstüne hazır plutonyuma sahip olmak gerekir. İran'ın şu an ne zenginleştirilmiş uranyumu ne de plutonyumu dışarıdan alma gibi bi ihtimali var. Üstelik batı ülkeleri (Rusya'da dahil) uyguladığı ambargo sayesinde iranın uranyum zenginleştirmesini bile önlüyor. Zaten nükleer santraller, ülkeleri nükleer silah sahibi yapmaz. Şu an dünyada 35 e yakın ülkede nükleer santraller bulunuyor (Ermenistan bile buna dahil) .

ya bi gidin ya. amma cemaatçi yalanları dönüyor

irana ilk nükleer santral dahi 1960 larda başlamıştı. nükleer güç sahibi olucak, avrupayla ortak sila üretecek modern bir devlette islami yönetim gelip ancak bunların hepsini iptal ettirebilirdi.

iranın bugünkü nükleerini yapan şirket rusya. yarım kalan stanrali 2010 ruslar bitirdi ve 25 sene ruslar işletecek ve hala cemaatçi kardeşgiller gelip iran hakkında atıp tutuyorlardı. iranını radar veya ısı güdümlü füzesi yok. yok yok ruslardan s300 almak için 10 yıl uğraştılar. (s400 lerin radar sistemini yapan şirket tatar-almaz yani elmas adında bir şirker ayrıca satalit işlernde de ilgileniyor ). çünkü iranın başındaki adamlarda kafa yok. cahil insanlar ister kabullenin ister kabullenmeyin.

biz marmara gemisini israile vurdurduktan sonra iran hani gemi çıkarmıştı yola ? ne oldu gemiye ? radarlardan kaybolmuş galiba. görünürde gemicik yok. olmadı ve hiç bir zaman olmayacakta.

iran hükümetinin politikası, Kurtlar vadisinin yapımcılar ile aynı kafada. Haber türkt'e yapımcılar ; "evet bir rambo yarattık fazla güçlü ama halkı böyle kenetlyiebiliriz" diyen senaristler irana gitseler hatta daha iyi senaryolar yazarlar molladan. iran şişirilme balon bu kadar basit. uzaya gidiceklerdi ?

o kadar petrolleri gazları var. madem o kadar islamcılar o zaman üzerinden geçtikleri bayrağa sahip ülkeye gaz ve petrollerini satmasınlar. o zaman nasıl açlıktan kırılıcaklar halk birbirini yiyecek. tabi iranın gazı bize var. kışın istediği gibi gazı bize kesiyor.

israil teknoloji olarak irandan 15 sene önde. gerçekler acıdır malesef.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.