Şimdi Ara

İspanyolca DTCF'de okuyan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar ben bir süredir kendi kendime İspanyolca öğreniyorum. İçimdeki öğrenme aşkını bir diploma ile taçlandırma düşüncesi bir süredir aklımın bir köşesinde duruyor. Ben Ankara'da oturuyorum dolayısıyla İspanyolca'yı DTCF'de okumam gerekiyor. Aranızda bu bölümde okumuş ya da halen okuyanlar varsa biraz bilgi verebilirler mi? Hazırlık zorunluymuş eğer DELE B2 belgen yoksa ki bende yok, dolayısıyla hazırlık dersleri ve kitapları nasıl, kitaplar nasıl alınıyor, fotokopi mi orjinal mi, maliyeti nedir? Hazırlıkta ders devam zorunluğu nasıl oluyor? Dersler nasıl geçiyor, zevkli mi yoksa ezberleme şeklinde mi? Merkezden (Sıhhıye-Kızılay) belediye otobüsü ile Gölbaşına nasıl kolay ve rahat gidilebilir? Hazırlığın servisi var diyorlar servis kaç tl ve değer mi? Bir de aklımı kurcalayan DTCF'deki bir türlü bitmeyen siyasi olaylar, okulun sürekli tatil olduğu, bir takım grupların birbirine girdiği söyleniyor bu durum bunlarla hiçbir alakası olmayanları nasıl etkiliyor? Son soru İspanyolca okumak tüm bu çaba ve zahmete değer mi, size neler kattı/katıyor ve bitirdiğinizde diplomanızdan ne bekliyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 20 Şubat 2022; 20:10:52 >







  • Selam.


    Öncelikle, ön araştırmanı yaptığın üzere okul hazırlık dahil toplam beş sene ve hazırlık sınıfı Gölbaşı kampüsünde bulunuyor. Ulus ve Kızılay'dan EGO hatları, Ulus'tan direk kampüs içi ring yapan dolmuşlarla ulaşımı sağlayabilirsin. Birkaç arkadaşım servis kullanıyorlardı, ama yıl 2015'ti.. Dolayısıyla fiyatlar uçmuştur. O zamanın parasıyla konuma göre değişmekle birlikte 200-250 lira gibi bir mebla ödüyorlardı.


    Halen oradaysa hazırlık sınıfında Hale hoca var, sağlam hocadır ama nazi askeri gibi kadın. Severim o ayrı.. Öğrencileri İspanyolcayı öğrenmeden bölüme geçemiyorlar.


    Hazırlık kitaplarını fotokopi ya da orjinal kafana göre alabilirsin, karışılmıyor. Fotokopi yaptırırsan daha az maaliyetli olur, orjin kitaplar yurt dışından geldiği için doğal olarak biraz tuzlu.


    Devamsızlık, bizim zamanımızda haftada 50-55 saatlik bir devamsızlık hakkı vardı dönemlik, bir gün 4 ya da 5 saat dersen sen hesapla.. Ve devam zorunluluğu var. 1 saat bile geç kalırsan sınıfta kalıyorsun; sıkıntılı bir durum. O günleri hatırladıkça strese girdim yeminle.


    DTCF'ye dair.. Ben 2015-2016'da Gölbaşı'nda, 2016'dan 2021'e kadar DTCF'de İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde okudum. İspanyol diline dair konuşuyoruz ancak bölümden çok fazla arkadaşım var; dolayısıyla sistemlerini az-çok biliyorum.


    Okulda siyasi olaylar eskiden olduğu kadar hızlı değildi, ama gene de mevzu çıkıyordu. Siyasetle ilgisi olmayan öğrencileri çok bağlayan bir durum yok; dolayısıyla o taraklarda bezin yoksa sen okulunu oku keyfine bak derim.. İlginç bir yer DTCF, keyif alacağına inanıyorum.


    Başka sorun varsa ulaşabilirsin, arada bir foruma uğruyorum. Güzel günler olsun.





  • Hocam cevabınız için teşekkürler az çok bilgi sahibi oldum. İspanyolca'ya adeta aşık olmama, iyi bir gelirim ve bolca da boş vaktim olmasına rağmen Gölbaşında okumanın (2022 yılı itibariyle) maliyeti gözümü korkuttu çünkü şöyle ki önce Ulus'a bir dolmuş sonra Ulus'tan bir dolmuş 5 tl indi bindi ki sanırım Ulus'tan Gölbaşı indi bindi olmayacaktır, hadi diyelim Ulus-Gölbaşı 7,5 tl olsun 5+7,5*2=günde 25 tl yola gidecek ki bu ayda 25*20=500 tl eder bir de kitaplar fotokopi bile yapılsa fotokopinin sayfası 50 kuruş olmuş bu kitaplar en az bin sayfa vardır toplamda cildiyle birlikte (5-6 cilt olsa*30) en az 700 tl de kitaplar ayrıca okulda hiç mi bir şey yemeyip içmeyecem en az 25 tl de ona de oldu mu ayda bir 500 daha bize bu iş bir dönemde 1000*8=8000+700= minimum yaklaşık 9 bine patlayacak dediğim gibi iyi bir gelirim ve bolca da boş vaktim de var ama maliyetler beni bile aşıyor, ben bu işten şimdilik vazgeçtim Allah okuyacak olana bol sabır versin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 28 Şubat 2022; 14:47:0 >




  • Kesinlikle öyle..


    Yine de, harbi İspanyolca öğrenmek istiyorum diyorsan ben Ankara Üniversitesi'nin TÖMER'ine gitmiştim. Yer Kızılayın ortasında bulunuyor, Ezgi hoca var çok sağlam. Ben AÜ öğrencisi olduğum için %50 indirimli gidiyordum çok uyguna geliyordu ama normal vatandaşa kur başına 700 TL gibi bir ücretleri vardı en son. TÖMER'i arayarak daha detaylı bilgi alabilirsin.. Olur da gitmeye karara verirsen Ezgi Hocama selamımı götür :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust Cohle. -- 2 Mart 2022; 15:33:13 >
  • Önerin için çok teşekkūrler yalnız ben kendi başıma devam etmeye karar verdim çünkü İspanyolca İngilizce veya Fransızca gibi her kelimenin telaffuzunu bir hocadan öğrenmen gereken bir dil değil aksine en fonetik dillerden biri sadece harflerin nerede nasıl telaffuz edildiğini bilmen yeterli oluyor dolayısıyla kendi kendime grameri ve kelime bilgisini ilerletirsem gerisi kolaylaşacak gibi. Bu arada merak eden olursa servis 2022 Mart başı itibariyle 580 tl imiş ileride ne olur bilinmez ama bence bu miktar şimdiden bir servet bir de benim oturduğum yerden servisin aldığı ve indirdiği yere 30 dakikalık yol var eğer yürümem dolmuşla giderim dersem 5×2×22= ayda +220 tl daha vereceğim kısaca sabah akşam çekilmez çile tonla para ver ve üzerine her gün bir saat de yürü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 3 Mart 2022; 0:0:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.