Şimdi Ara

İspanya elçiliğinin ve İspanyol pilotun Sabiha Gökçen paylaşımı ile Türkiye sevgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İspanya elçiliğinin ve İspanyol pilotun Sabiha Gökçen paylaşımı ile Türkiye sevgisi

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki orman yangınlarına müdahale etmek için gelen yangın söndürme uçağının kadın pilotunu 'Sabiha Gökçen'in fotoğrafı ve mesajıyla' övdü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Dalaman'daki hava müdahale yönetim merkezini ziyaret etti. Yangın söndürme ekipleriyle görüşen Pakdemirli, Türkiye'ye Canadair CL-415 tipi uçaklarla desteğe gelen İspanyol pilotlara da teşekkür etti.

"DÜNYA'NIN İLK KADIN PİLOTUNA SAYGIYLA"

Öte yandan İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği, “İspanya Türkiye’yle” hashtagli mesajında dünyanın ilk kadın pilotlarından Sabiha Gökçen’in fotoğrafını paylaşarak “Milyonların önünü açan, dünyanın ilk kadın pilotlarından birine saygıyla!!! Tanıtılmaya ihtiyacı yok, O dünyaca ünlü” ifadelerini kullandı.

İspanya elçiliğinin ve İspanyol pilotun Sabiha Gökçen paylaşımı ile Türkiye sevgisi

İspanya Büyükelçiliği, ilk mesajında ise Türkiye’deki yangınlara müdahale etmek için gelen yangın söndürme uçağının kadın pilotunun fotoğrafını paylaşarak “Cesur kadın pilot itfaiyecilerimize, mürettebatımıza ve personelimize saygıyla! Seninle gurur duyuyoruz!” ifadeleri yer aldı. Paylaşımda ayrıca Avrupa Birliği, İspanya ve Türkiye bayrakları yer aldı.

VEFALI İSPANYOL PİLOT PILAR MARTIN , TÜRKİYE'DE OKUMUŞ

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarındaki yangınlarla mücadelesine yardım eli uzatan İspanya Hava Kuvvetleri’nden Teğmen Pilot Pilar Martin, gönüllerde taht kurdu. Önceki gün yangın söndürmek için 45 sorti yapan ve ağaçlara teğet geçmeyi başaran Martin, “Görev tamam” pozuyla ilgi uyandırmıştı. Martin’in yaklaşık 10 yıl önce öğrenci değişim programı Erasmus kapsamında Türkiye’ye geldiği ortaya çıktı.

Bursa’da bir ailenin yanında kalan Martin, “Birçok arkadaş edindim. Bana Instagram’dan, Facebook’tan burada olduğum için teşekkür ederek desteklerini esirgemeyen herkese minnet duyuyorum” dedi.

Pilar Martin, geçen hafta çarşambadan bu yana orman yangınına müdahale için görev alıyor. Martin, 8’i pilot, 22 kişilik iki uçak ekibiyle çalışıyor. Pilotlar bir gün tam çalışıp diğer gün dinleniyor.

https://www.posta.com.tr/vefali-ispanyol-pilot-pilar-martin-turkiyede-okumus-2360581

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ispanyanin-ankara-buyukelciliginden-sabiha-gokcen-paylasimi-1858940

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 9 Ağustos 2021; 20:38:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.